Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 40 031
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви момичета за съветите.
Maggrat прогестерон го пусках и при трите трансфера, 1опит- 12,82;  2-опит - 10,58;  3- опит - 11,04, така, че предполагам, че стойностите са приемливи.
За изследването на ИР с трикратно обременяване с глюкоза,също и за изследване за тромбофилия
 има ли някакво изискване кога да се пуснат? И знаете ли каква е цената за изследваният в Надежда?

shorti, виж си и прогестерона в деня на трансфера, за всеки случай. Ако е едноцифрено число, кажи на док колко е, за да ти предпише терапия. И успех следващия път!
Ако ще изследваш инсулинова резистентност, направи трикратно обременяване с глюкоза като искай, освен кръвната захар, да ти изследват и инсулина.
Чети много и бъди активна, защото тези изследвания лекарите не винаги ги назначават, а са важни.

# 181
Здравейте, извинявам се ако въпроса ми не е за тук. Предстои ми инсеминация в Надежда. В сайта им пише, че за записване на час трябва да се попълни въпросник. Също така имаше написани изследвания, които трябва да се направят. Вие в коя клиника ги правихте и скъпо ли излиза? Със взимане на кръв ли става или по друг начин? Едно от тях се прави на 2-3 ден от мц и предполагам чак след това ни дават час за прегледа в Надежда, така ли е... Мъжа ми има спермограма при тях напревена преди месец, ще трябва ли да се прави пак? Много съм притеснена. Правим опити от 1 година и 7 месеца и все не става... Уж като бях на преглед всичко беше наред, негова спермограма също е добра единственото морфологията му е 11%. Видимо няма нищо друго. Решихме да предприемем тази стъпка и ако може вие които сте минали по този път да кажете как протича всичко. Благодаря ви предварително за отговорите.

# 182
Здравейте момичета, включвам се с пожелания за много успешни бременности и един малък въпрос. Опитах се да изровя  информация но темите за твърде много...

Мога ли да си запиша час за определен специалист, колко време се чака  за д-р Стаменов, д-р Персенска. Друг репродуктивен специалист  ме насочи към цветна снимка за проходимост на тръбите, но искам да я направя в болница, не при един "познат" в някакви частни кабинети. Мога ли да направя изследването в Надежда  без лекар или как може най бързо да го направя?

Предварително благодаря!

# 183
Здравейте момичета, включвам се с пожелания за много успешни бременности и един малък въпрос. Опитах се да изровя  информация но темите за твърде много...

Мога ли да си запиша час за определен специалист, колко време се чака  за д-р Стаменов, д-р Персенска. Друг репродуктивен специалист  ме насочи към цветна снимка за проходимост на тръбите, но искам да я направя в болница, не при един "познат" в някакви частни кабинети. Мога ли да направя изследването в Надежда  без лекар или как може най бързо да го направя?

Предварително благодаря!

Здравей и добре дошла.
Не можеш да запишеш час при д-р Персенска или д-р Стаменов. Трябва да попълниш онлайн заявка за репродуктивен сектор и след време ще ти звъннат и те ще ти кажат при кой си разпределена.

Цветна снимка мои приятелки са правели в Надежда чрез д-р Кръстев,за който можеш да запишеш час по телефона.
Успех!

# 184
  • гр.София
Благодаря ви момичета за съветите.
Maggrat прогестерон го пусках и при трите трансфера, 1опит- 12,82;  2-опит - 10,58;  3- опит - 11,04, така, че предполагам, че стойностите са приемливи.
За изследването на ИР с трикратно обременяване с глюкоза,също и за изследване за тромбофилия
 има ли някакво изискване кога да се пуснат? И знаете ли каква е цената за изследваният в Надежда?
  Изследването за ИР в Надежда е 60лв+3лв вземане на кръв(20лв 0h,  20лв 60мин, 20лв 120мин). Отиваш на гладно и жадно до 8ч сутринта. Като се стараеш 12ч преди това да е последното хранене.
Тромбофолията  в Надежда мисля че е 150лв. Аз го правих в Майчин дом, там е 100лв, но резултатите излизат след 10 дни. Няма изисквания кога ще го направиш.

# 185
  • София
Всъщносщ точно този ефект се използва при фемарата - заради ниския естрадиол се повишава ФСХ.

Нищо чудно няма. В листовката на Фемарата си пише, че 7 пъти намалява естрадиола. И как след това нашите яйчници без инжекции да се справят да отгледат 5 яйцеклетки, като и на млада жена отглеждат по 1-2 само.
Като смених с Мериоферт - 4600. Гледах стойността и не можех да повярвам.

b][/b]
Слънце 87 на мен пък ми е странно какъв е този Е2-112 много малко ми се струва даже и за 1Я. С какво са те стимулирали преди пункцията? При мен на 1Ф има доста по високи стойности. На Цветков не му ли направи впечатление, че тези стойностти на Е за 2Ф не са нормални и че нещо не е на ред.

Ами вече не знам какво да мисля и правя... И на мен ми се стори нисък, нооо нали аз не съм лекаря.... Бях само с фемара...

# 186
Здравейте! Най-накрая дойде и моят дългоочакван преглед при д-р Персенска. Изключително съм разочарована. Престоят в кабинета беше около 5мин, супер повърхностно хвърли поглед на всичките ни изследвания, а те не бяха малко. Буквално за секунди. На собствена глава си бях пуснала изследване за предразположеност към тромбофилия и според резултатите имам MTHFR мутации, но тя не сметна за необходимо да ми каже, че трябва да пия Неофолик Мета. (Тук е момента да благодаря на форума - май се оказва по-полезен от лекарите...). Запознах я с факта, че миналата година съм била без овулация, като съм пила кломифен, проблемът е решен и съм преглеждана редовно напоследък - все с прекрасни яйчници, фоликули и лигавица - както казва гинеколожката ми; "Като за пример в учебник". Имам от преди няколко месеца ЦС, която не е направена хубаво и показва лява нагъната тръба и дясна може би запушена. Поисках, настоях дори, за нова ЦС, без претенции по отношение на упойката - отказа ми. Евентуално може би следващия месец или направо на есен. А до тогава да ходя да следи дали имам овулация (без нищо, сочещо да имам проблеми с нея) и ми заговори, че ако не забременея нормално, почваме инсеминации, а при 4 неуспешни мога да кандидатствам за ин витро?! (Цитирам от сайта на Надежда: " Вътрематочната инсеминация не бива да се прилага при жени със запушени фалопиеви тръби. Поради това проходимостта на тръбите трябва да се проучи чрез рентгеново изследване, наречено хистерсалпингография (ХГС)."). На 25г. съм, храня се здравословно, спортувам, до алкохол и цигари не припарвам, спя 8+ часа на денонощие и се опитвам да елиминирам всякакъв стрес. Спермограмата на мъжа ми е много добра. Не разбирам защо игнорира потенциалния ми проблем и се насочи към нещо съвсем различно... Предупредиха ме, че по принцип си процедира така, но не вярвах. След 4 месеца чакане за тези прословути незадоволителни 5 мин в момента съжалявам, че загубих толкова време. На следващия ден отидох при моята гинеколожка, която разглежда внимателно няколко минути всяко изследване, разясни ми резултатите, обясни ми за ФК, гледа ме на ехограф доста време и беше категорична, че нищо не сочи за проблем с овулацията. Отидох в Надежда при репродуктивен специалист, но не почувствах срещу мен да стои такъв. Като за финал, тъй като не бях разбрала, че сме приключили с прегледа, не можа да каже учтиво "Довиждане, до следващия път", а ни отпрати с думите: "Айде! Чао!"... Парадоксално, но вече надеждите ми не са насочени към Надежда. А, да! И за спомен ми остана единствено касовата бележка - нито снимка от ехограф, нито дори хвърчащо листче с някакви данни от прегледа.

# 187
Ако все пак решите да я посетите пак  просто кажете, че искате цветна снимка да направите възможно най-скоро. Абсолютно съм убедена, че няма да откаже. Снимка от ехографа никога не са ми давали, но и то за какво ти е? Ако ги бях събирала до сега цял албум да съм си сглобила ... След първичния си преглед при нея за преглед и посещение не съм плащала, а само за самите изследвания и процедури. Проследяването на ову-то винаги ми е безплатно. Преди години ходих в Щерев - там за обсолютно всеки ехограф съм плащала по 30лв Sad
Все пак ако не сте си допаднали се насочете към лекар, на който ще имате доверие. Успех!

# 188
Sneji, Аз наистина настоявах за снимката, бях готова и същия ден, ако каже. Всъщност имах готовност още предния месец и звънях на регистратурата. Там обясних накратко за състоянието си и попитах дали да не запазя час преди прегледа за снимка и на самия преглед вече да имам качествено направена ЦС. Посъветваха ме да изчакам, защото най-вероятно Персенска ще иска да ми я направи. Изчаках. И не поиска.
Относно снимките от ехографа - винаги са ми ги давали на други места. Пазя си ги и се вижда кога какво е било състоянието ми. Ако реша да сменя лекаря, на новия нося всичките си изследвания и снимки.
Смятам за напълно нормално и логично в моя случай да се проверят първо тръбите. Това е мнението и на гинеколози. А за парите... по тая тема не пестя, дори сама настоявам за някои изследвания. Проблемът е, че все пак не съм от София и не виждам смисъл да пътувам и съответно да отсъствам от работа, за да следим нещо, което очевидно е наред - носех снимки от предходните месеци. Това е много съкровена мечта на всяко семейство и очаквам повече заинтересованост от специалистите. Не просто всеки пациент да минава обичайните стъпки. Нали все пак всичко е индивидуално. Не очаквам да пием кафе заедно и да плаче с мен, когато ми дойде. Но тя дори не посегна към половината ми изследвания, останаха си неизвадени от джобчетата. Казах, че се притеснявам от завишен риск от извънматочна с една нагъната тръба с адхезии и затова скоро не сме правили опити, а отговорът й беше, че риск винаги имало. Истината е, че не почувствах това да е моят лекар.

# 189
  • София
Tommy_2001 - съжалявам за разочарованието ... Истината е, че някои лекари почват да стават по-внимателни чак след доста посещения, като се опознаете повече. Първото мнение отдавна вече не му придавам никаква стойност, но това е защото може би аз съм сменяла лекари.
 При моя първи преглед при д-р Стаменов очаквах съвсем същото да се случи с мен, както се е случило при теб Simple Smile, но за мое учудване направихме цветна снимка след седмица и след още една вече имахме план, даже не очаквах толкова бързо нещо да стане, защото бях подготвена за много чакане, много претупване и тнт.

Ако си убедена, че това не е твоя доктор, смени го. В София има и други клиники, а ако решиш да настояваш за Персенска, просто на следващия преглед за овулацията отново си кажи притесненията и ако вече пак така реагира, сменяй. Аз лично също си мисля, че е нужна нова цветна снимка и то с упойка, за да се види истинското състояние на тръбите.
Ако те са нагънати/запушени е много вероятно да си имала или да имаш някаква скрита инфекция (хламидия, уреаплазма, микоплазма) или пък някакви сраствания и тнт.. Трябва да се види реално къде е истината, защото може всичко да си е ок с тях, а ти само да си мислиш лоши неща Simple Smile

# 190
  • София/Дружба
А при моя първи преглед Персенска ми прегледа всичко, което й бях занесла, вече имах два опита в Щерев и бях събрала доста изследвания. Отдели ми достатъчно време да си задам всички въпроси, отговори ми и съставихме план какво ще правим.
Tommy_2001, всеки лекар при който съм ходила е искал поне 1-2 месеца да проследи цикъла ми, а не се е доверявал на "другия лекар ми каза, че имам овулация и всичко ми е наред".
Може би е добре при следващия преглед да й кажеш за цветната снимка още веднъж, да й носиш пак папката с изследванията, сигурна съм че ще постигнете съгласие, поне при мен винаги се съобразява с това което аз искам.

# 191
А при моя първи преглед Персенска ми прегледа всичко, което й бях занесла, вече имах два опита в Щерев и бях събрала доста изследвания. Отдели ми достатъчно време да си задам всички въпроси, отговори ми и съставихме план какво ще правим.
Tommy_2001, всеки лекар при който съм ходила е искал поне 1-2 месеца да проследи цикъла ми, а не се е доверявал на "другия лекар ми каза, че имам овулация и всичко ми е наред".
Може би е добре при следващия преглед да й кажеш за цветната снимка още веднъж, да й носиш пак папката с изследванията, сигурна съм че ще постигнете съгласие, поне при мен винаги се съобразява с това което аз искам.

Радвам се, че си доволна!
Но точно, за да се избегне ситуация тип "оня каза, че всичко е 6", намирам за редно да има снимка. Имам снимка, на която се виждат задържани фоликули. Имам и след това няколко различни снимки на различни дни от цикъла с хубави фоликули. Вижда се кога кой яйчник е овулирал. Не става дума за мнения, тя ясно показа, че не се доверява на изследвания, правени на други места и мнения на колеги. Но на снимките поне според мен се вижда какво е било положението преди Х месеца. Както и да е, липсата на снимка ме притесни най-малко, явно просто така процедират там.

Tommy_2001 - съжалявам за разочарованието ... Истината е, че някои лекари почват да стават по-внимателни чак след доста посещения, като се опознаете повече. Първото мнение отдавна вече не му придавам никаква стойност, но това е защото може би аз съм сменяла лекари.
 При моя първи преглед при д-р Стаменов очаквах съвсем същото да се случи с мен, както се е случило при теб Simple Smile, но за мое учудване направихме цветна снимка след седмица и след още една вече имахме план, даже не очаквах толкова бързо нещо да стане, защото бях подготвена за много чакане, много претупване и тнт.

Ако си убедена, че това не е твоя доктор, смени го. В София има и други клиники, а ако решиш да настояваш за Персенска, просто на следващия преглед за овулацията отново си кажи притесненията и ако вече пак така реагира, сменяй. Аз лично също си мисля, че е нужна нова цветна снимка и то с упойка, за да се види истинското състояние на тръбите.
Ако те са нагънати/запушени е много вероятно да си имала или да имаш някаква скрита инфекция (хламидия, уреаплазма, микоплазма) или пък някакви сраствания и тнт.. Трябва да се види реално къде е истината, защото може всичко да си е ок с тях, а ти само да си мислиш лоши неща Simple Smile

Имам много скорошни изследвания и всичко е чисто - няма инфекции, няма нищо. Казах й, че се страхуваме да правим опити, заради повишен риск от извънматочна бременност от тази нагъната тръба с адхезии и съм се настроила за нова ЦС. Направена при тях, грамотно. Няколко пъти го казах, попитах, казах, че съм готова и на момента, или на следващия ден, или до края на седмицата, когато каже, но тя не искаше... Просто не останах с впечатление да е обърнала особено внимание на тръбите ми, въпреки старата смотана снимка.

# 192
ЦС е трудно да се организира от днес за утре. Прави се до 10 ден на цикъла. До колкото видях от първия ти пост др Персенска ти е казала, че може да я направите на следващия месец. Като ти дойде на първия ден се обади и си запиши час за цветна снимка - на регистратурата ще преброят подходящите дни и ще ти запишат час. Това е редът за записване за цветна снимка. След като направите снимката може би наистина е добре да проследите заедно дали имаш ову или не и да действате според резултатите. Моят съвет е да не прибързваш с изводи от това първо впечетление.

# 193
И аз мисля, че е рано да се отказваш от Надежда. Моят първи преглед при Персенска не мина много по-различно, въпреки че идвах от друга клиника и имах достатъчно изследвания, но след това тръгнаха доста бързо нещата. Имах зад гърба си вече две инсеминации и категорично отказах трета. Минахме направо на инвитро на естествен цикъл от което имам детенце. Запиши си час за когато ти е казала и поискай пак цветна снимка. Сигурна съм, че няма да откаже. Никога не съм получавала снимка при прегледите. Явно е политика на болницата. Не успях да си взема и цветната снимка.

# 194
От 2014 г. съм пациент на болницата и снимка с диагноза са ми давали само от спешен кабинет-определено е практика на болницата, но не пречи да си поискаш. За цветната снимка, както и за всички операции си заявяваш предварително, че искаш запис на диск и ти го дават след 1 седмица.
Колкото до Персенска е мн рано за изводи, както от нея за състоянието ти и план за действие, така и от теб за поведението ти. Тя е професионалист и е нормално да иска тя да си проследи нещата към този момент, а повярвай ми-няма да те пожали от цветната снимка, ако е видяла нещо дори и леко съмнително в предишната ти снимка.
След като си сглоби тя картинката-става доста мила и обяснява подробно,но само ако задаваш адекватните въпроси.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт