Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 613
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
  • София
vel333 споменаваш за допълнително здравно, та аз имам, но никога не съм се възползвала от него в Надежда. Дай моля те съвет какво може да ползвам по допълнително здравно осигуряване .  

А относно д-р Хедер нещо много скъпо ми се вижда консултацията при нея. Скоро бях ходила при нея, тъй като TSH ми се беше понижило много. Точно за няма и 3 минути консултация дали е ок всичко и чао. И като ми казаха на касата 40 лева, че дължа щях да падна. Това ми се вижда преклаено много. Първият път беше 60 лева с ехограф - ок съгласна съм. но 40 лева за 3 минути си е обир. Взимала ми е и 30 лева. Явно тя определя кога колко да ти вземат. Поради тази причина мисля да не стъпвам повече при нея.

# 166
  • София
Има ли нещо в изследването на кръвна захар, което да подскаже за ИР? Всяка година с контролните кръвни си пускам и кръвна захар и поне засега е ок. ИР за забременяване ли пречи повече или при износването?
По кръвната захар може да се предположи при по-тежките случаи на ИР.
Високия инсулин скапва яйчеклетките

# 167
  • и тук и там :)
vel333 споменаваш за допълнително здравно, та аз имам, но никога не съм се възползвала от него в Надежда. Дай моля те съвет какво може да ползвам по допълнително здравно осигуряване .  
Скрит текст:
А относно д-р Хедер нещо много скъпо ми се вижда консултацията при нея. Скоро бях ходила при нея, тъй като TSH ми се беше понижило много. Точно за няма и 3 минути консултация дали е ок всичко и чао. И като ми казаха на касата 40 лева, че дължа щях да падна. Това ми се вижда преклаено много. Първият път беше 60 лева с ехограф - ок съгласна съм. но 40 лева за 3 минути си е обир. Взимала ми е и 30 лева. Явно тя определя кога колко да ти вземат. Поради тази причина мисля да не стъпвам повече при нея.
Аз лично не ходя на ендокринолог в Надежда, но принципно за изискването на ДЗО(аз съм към Дженерали) схемата е една и съща. Запазваш си час при ендокринолог, обаждаш се на колцентъра на ДЗО за да ти потвърдят, че ще ти платят прегледа и същия ти влиза в договорения пакет, на прегледа ендокринолога трябва задължително да ти даде амбулаторен лист с анамнеза и предписани изследвания, плащаш на касата и взимаш фактура, правиш си изследванията и тях също плащаш и взимаш касова бележка и фактура и фонда ти ги осребрява. Дженерали имат и сключени договори с определени болници и лаборатории (в зависимост от фонда и пакета, който ползваш), в тези случаи дори не плащаш нищо, единствено те трябва да ти потвързят записания час.
Аз общо взето така си минавам ендокринолога в удобен до мен медицински център, след това самите изследвания си ги разчитам сама Simple Smile вече нали сме си и лекари..... Или в случай, че имам отклонения в резултатите  си записвам отново час за ендокринолог - пак през ДЗО.
Може и първия вариант да го използваш за да ти поемат ДЗО изследванията, после с тях си записваш час при избран от теб и предпочитан ендокринолог в Надежда например.
От инвитро процедурите, стимулации и т.н. не ползвам нищо от ДЗО, не го поемат Sad

# 168
Здравейте момичета. Мина ми днес пункцията и отново имах празен фоликул, на прегледа се виждаха вда супер фоликула според Цветков, но е имало само една яйцеклетка, но аз го очаквах защото последния естрадиол беше едва 112....При предния опит от 5 фоликула извадихме само 4 яйцеклетки и вече се чудя каква може да е причината... На някоя от вас случвало ли ви се е подобно нещо и въобще какви може да са причините за тези празни фоликули...?

# 169
  • София
Не можах да намеря в сайта, има ли вече график за летните отпуски?

# 170
  • София
Здравейте момичета. Мина ми днес пункцията и отново имах празен фоликул, на прегледа се виждаха вда супер фоликула според Цветков, но е имало само една яйцеклетка, но аз го очаквах защото последния естрадиол беше едва 112....При предния опит от 5 фоликула извадихме само 4 яйцеклетки и вече се чудя каква може да е причината... На някоя от вас случвало ли ви се е подобно нещо и въобще какви може да са причините за тези празни фоликули...?
Празни фоликули няма. По някаква причина яйцеклетката не се е отделила от стената на фоликула и не може да бъде аспирирана (например, ако не е зряла)

# 171
Празни фоликули няма. По някаква причина яйцеклетката не се е отделила от стената на фоликула и не може да бъде аспирирана (например, ако не е зряла)

Аз така си го обясних може би и така го разбрах... Но все пак се чудя защо на втора пункция се случва....

# 172
  • София
Слънце 87 на мен пък ми е странно какъв е този Е2-112 много малко ми се струва даже и за 1Я. С какво са те стимулирали преди пункцията? При мен на 1Ф има доста по високи стойности. На Цветков не му ли направи впечатление, че тези стойностти на Е за 2Ф не са нормални и че нещо не е на ред. И колко пункции си правила под ред без почивка също е от значение и медикаментите за стимулация.

# 173
Слънце 87 на мен пък ми е странно какъв е този Е2-112 много малко ми се струва даже и за 1Я. С какво са те стимулирали преди пункцията? При мен на 1Ф има доста по високи стойности. На Цветков не му ли направи впечатление, че тези стойностти на Е за 2Ф не са нормални и че нещо не е на ред.

Ами вече не знам какво да мисля и правя... И на мен ми се стори нисък, нооо нали аз не съм лекаря.... Бях само с фемара...

# 174
  • София
Тя че подтиска Е2 е така, докато костила го вдига доста. Пак е добре имаш поне 1Я и дано с нея всичко да е на ред, че малко с този Е2 незнам. Май организма ти има нужда от почивка или спри за 3 мес да се възстановиш или следващия път не взимай нищо на ЕЦ ще извадите 1Я, но поне ще е по читава.

# 175
Тя че подтиска Е2 е така, докато костила го вдига доста. Пак е добре имаш поне 1Я и дано с нея всичко да е на ред, че малко с този Е2 незнам. Май организма ти има нужда от почивка или спри за 3 мес да се възстановиш или следващия път не взимай нищо на ЕЦ ще извадите 1Я, но поне ще е по читава.

Предната стимулация ми беше преди 3 месеца, но поже цикъла ми е по къс се получи 4 месечна цикъла реално... Със сигурност ще обсъдя с лекаря следващия цикъл да е на напълно ЕЦ... Обмислям да направя 1 месец почивка така или иначе поради други лични причини... Много се надявам да е всичко наред поне с тази, която извадихме защото при предната стимулация от 4 яйцеклетки само една се оплоди и спря развитие на 4тия ден.... Въпреки, че преди години успешния ми опит на ЕЦ беше пак с естрадиол около 160 мисля, а си имам едно прекрасно момиченце, но тогава нямах никаква стимулация... Благодаря🤗

# 176
  • София
По добре следващия цикъл не го изпускай, защото ще имаш остатъчен ефект от Фемарата и на ЕЦ без абсолютно нищо смятам, че нещата ще бъдат на ред. След него почивай.

# 177
Нищо чудно няма. В листовката на Фемарата си пише, че 7 пъти намалява естрадиола. И как след това нашите яйчници без инжекции да се справят да отгледат 5 яйцеклетки, като и на млада жена отглеждат по 1-2 само.
Като смених с Мериоферт - 4600. Гледах стойността и не можех да повярвам.

b][/b]
Слънце 87 на мен пък ми е странно какъв е този Е2-112 много малко ми се струва даже и за 1Я. С какво са те стимулирали преди пункцията? При мен на 1Ф има доста по високи стойности. На Цветков не му ли направи впечатление, че тези стойностти на Е за 2Ф не са нормални и че нещо не е на ред.

Ами вече не знам какво да мисля и правя... И на мен ми се стори нисък, нооо нали аз не съм лекаря.... Бях само с фемара...

# 178

Така като ви чета, и аз съм при др Цветков, ще взема за настоявам да пробваме едно инвитро на напълно ЕЦ септември и да си събирам Я в няколко поредни месеци, ако имам късмет да извади читави. Излиза, че стимулацията прави повече фоликули, но излизат недобри Я.
Мен ми е странно, че откакто съм в клиниката не са ме проследяваме на ест1 цикъл, само стимулиран, с Фемара-стават по няколко фоликула и се пукат, но не знам дали правя ест. ову,  при това положение. Хормони съм пускала само за първичния преглед-януари 2019. Това нормално ли е, че не проследяват хормоните периодично? Иначе имам две инсета , все стимулирани, 2-3 месеца лятото сега ще почивам.

# 179
Slance, колко трябва да е естрадиола за 1 хубав фоликул с 1 хубава яйцеклетка?

Общи условия

Активация на акаунт