Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 610
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Витам Д и Б 12 си ги изследвах сама преди два месеца. Тромбофилии и инсулинова резистентност никога не съм изследвала. Те за какво се правят?

# 151
  • Cobrs
shorti, виж си и прогестерона в деня на трансфера, за всеки случай. Ако е едноцифрено число, кажи на док колко е, за да ти предпише терапия. И успех следващия път!
Ако ще изследваш инсулинова резистентност, направи трикратно обременяване с глюкоза като искай, освен кръвната захар, да ти изследват и инсулина.
Чети много и бъди активна, защото тези изследвания лекарите не винаги ги назначават, а са важни.

# 152
За инсулиновата резистентност- говорила съм с няколко лекари дали има смисъл да я правя( Персенска, Начев, Сигридов). Всички ми казват, че съм слаба и не виждат смисъл. Бях ходила преди време при Катя Тодорова. Тя си изписва метформин с цел забременяване без доказана нужда. И сега се чудя дали да си правя на своя глава или да се доверя на преценката им? Вече се чудя по принцип какво да изследвам, за да разберем защо не става. Не съм първа младост вече, но си имам овулация, добра лигавица и т.н, няма някакви сериозни проблеми. Спермограмата на мъжа ми не е особено добра, но там уж общото кличество компенсирало лошите показатели.

# 153
И на мен д-р Хедер ми каза, че понеже съм слаба нямало как да имам инсулинова резистентност, обаче аз направих обременяване и май ще трябва да се консултирам с някой ендокринолог за резултатите, защото май не са много добре. Чудя се какво да направя. Вие като ходите на ендокринолог пускате ли изследвания предварително или отивате и той/тя ви назначава каквото е необходимо?

# 154
[video]и аз съм слаба,но като направих инсулиновата резистентност се оказа че инсулина ми е много висок,и имам хиперинсулинемия,може би трябва да се прави

# 155
  • София
Здравейте, обадиха ми се тия дни да ми кажат резултата от биобсиите.
Още когато излезе микробиологичната се оказах с бактерии и пих антибиотик, следва да направя нова.
Но това което много ме учуди беше, че имунологичната ми била добре?!

Нормално ли е при наличие на бактериална инфекция в матката, имунологичната да е ок?
Аз не намирам логична причина при наличието на каквато и да е инфекция, имунологията да е нормална...

# 156
[video]и аз съм слаба,но като направих инсулиновата резистентност се оказа че инсулина ми е много висок,и имам хиперинсулинемия,може би трябва да се прави
Чудя се дали има връзка- много често, след като хапна нещо много сладко, като торта например, започва едно ужасно сърцебиене. Все едно яко вдигам кръвната захар:) Не ми е много ясно какви са симптомите при инсулиновата резистентност.

# 157
  • София
Естествено че вдигаш кръвната захар, какво друго може да стане като човек изяде едно парче торта.
Въпроса е, че при хората които нямат ИР, захарта за 2 часа си влиза в релси, както и инсулина който се е вдигнал в следствие на захарта, а при хората с ИР инсулина остава висок много дълго време.
Но няма как просто с усещания да разбереш колко ти е инсулина.

За това ни дават глюкоза при обременяването, това си е все едно голямо парче торта Simple Smile

Симптомите на ИР най-често са напълняване, но има хора с ИР които са слаби, но това не значи че след време ще си останат слаби.
Други симптоми са:
- от най-малкото се чувства умора
- липса на енергия и тонус
- повече потене

Но те всички тия симптоми се препокриват да кажем и с проблем с ЩЖ, пролактина и тнт...

# 158
И на мен така ми отказаха да назначат изследвания за ИР, докато сама не го направих. Нали в Надежда е в списъка за първоначален преглед. Боби, ти имаш вече обременяване, преди консултация с ендокринолог, освен ако не си с направление е добре да имаш всички хормони за щитивидната и антителата. (касата поема TSH и FT4, без FT3, доколкото знам, за антителата ТАТ и МАТ не съм сигурна). Ехографията се заплаща 40-50 лв.

# 159
Има ли нещо в изследването на кръвна захар, което да подскаже за ИР? Всяка година с контролните кръвни си пускам и кръвна захар и поне засега е ок. ИР за забременяване ли пречи повече или при износването?

# 160
Ще използвам почивката докато д-р Стаменов е в отпуск и ще отида на един ендокринолог да видим какво ще каже. Препоръчайте ми някой, може и на лични. За Начев знам, че се води много добър. Мога и до Плевен да отскоча, там ли преглежда д-р Катя Тодорова?

От началото на годината ме тресе адска умора. Отделно съм много зле с настроението, започнала съм да се изолирам, хората ме дразнят. Направо да не съм ви насреща. Но първото, което забелязах, защото не е типично за мен е умората. Сутрин едва се извлачвам от леглото, а вечер като се прибера съм като труп. Ежедневието не ми се е променило кой знае колко, явно има друга причина.

# 161
Аз съм с много смесени чувства за д-р Катя Тодорова. Дано и други момичета се включат с мнение, защото ми е интересно дали терапията и работи. Май почти на всички изписва едно и също. На мен ми написа две страници рецепта А4 с лекарства преди и след забременяване. Честно казано достраша ме да ги пия.

# 162
От кога до кога е отпуска на доктор Стаменов?

# 163
    Ще използвам почивката докато д-р Стаменов е в отпуск и ще отида на един ендокринолог да видим какво ще каже. Препоръчайте ми някой, може и на лични. За Начев знам, че се води много добър. Мога и до Плевен да отскоча, там ли преглежда д-р Катя Тодорова?

От началото на годината ме тресе адска умора. Отделно съм много зле с настроението, започнала съм да се изолирам, хората ме дразнят. Направо да не съм ви насреща. Но първото, което забелязах, защото не е типично за мен е умората. Сутрин едва се извлачвам от леглото, а вечер като се прибера съм като труп. Ежедневието не ми се е променило кой знае колко, явно има друга причина.
    Здравей, провери си ЩЖ, при мен оттам изскочи заека. Аз по принцип си се дразня на хората, но умората и прекалената нервност ми дойдоха в повече.  завишено tsh имаше при мен и лека форма на ИР, която др Хеддер не счете за притеснителна. Препоръча ми дя отслабна малко, макар да съм добре спрямо височината ми. За 3 месеца ограничаване на вг и прием на еутирокс свалих 3 кг, направих обременяване и инсулинът беше озаптен, умората изчезна (поне безпричинната), а околните все така си ме дразнят, но поне се владея:D

# 164
    • и тук и там :)
    И на мен д-р Хедер ми каза, че понеже съм слаба нямало как да имам инсулинова резистентност, обаче аз направих обременяване и май ще трябва да се консултирам с някой ендокринолог за резултатите, защото май не са много добре. Чудя се какво да направя. Вие като ходите на ендокринолог пускате ли изследвания предварително или отивате и той/тя ви назначава каквото е необходимо?
    Аз лично си ги пускам предварително за да не ходя втори път.
    Пускам си TSH, FT3, FT4 и ANTI TPO. Ако имаш обаче допълнително здравно, което ти поема разходите, иди първо на преглед за да ти назначи изследванията и след това пак при него за коментар. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт