Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 645
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Да, за оформяне на кухината на матката.
За мене беше болезнено поставянето, после съм стояла с него по 7-14 дни, без проблем. Съвсем лек дисконфорт. На др. жени беше без болка поставянето, а после бяха с болки и им падаше на 2-3 ден.

# 451
Момичета събирам мнения за д-р Цветков.Прочетох по-назад, че се справял с пункциите отлично-за мен това вече е на 1 място.
Следи ли стриктно хормони,лигавица,фоликули?По специално  за ЕЦ питам.

# 452
Здравейте, кой от еднокринолозите в Надежда ще ми препоръчате за ИР?

Аз ходих при д-р Ангелова.
Леко ми е завишен инсулин. Каза диета+движение. Ходя и при Начев за ЩЖ. Ще го разпитам и него.

# 453
  • София
Момичета събирам мнения за д-р Цветков.Прочетох по-назад, че се справял с пункциите отлично-за мен това вече е на 1 място.
Следи ли стриктно хормони,лигавица,фоликули?По специално  за ЕЦ питам.

Да аз съм много доволна от него, най вече обяснява нещата и отговаря на всички те ти въпроси, което е много важно, а не да стоиш в невидение кое, защо, как, кога и т.н. И аз съм на ЕЦ не изчаква много да порастнат, за да не рискува вади ги точно на време, с почти нулев шанс да ги изпусне.

# 454
Здравейте!
Правил ли е някой хистероскопия за отстраняване на полипи, как протича процедурата и колко време е престоя?Искат ли предварително направени пкк и изследвания?Колко болнични дават?

# 455
  • София
Отиваш сутринта и към 18ч. те пускат, правят ти всички необходими изследвания на място с пълна упойка е. Нищо страшно, след като излезнеш от нея ти дават сандвич, кафе, вода и т.н. Много са лубезни всички, аз поне съм много доволна и много добре свършена работа. Само да се подготвиш психически, че ще имаш цапане докато ти дойде следващия цикъл.  Успех ти пожелавам и не го мисли, рутинна работа е това, правят по 15-20 на ден. И още нещо дават ти антибиотик за 5 дни след това.

# 456
  • София
На мен антибиотик след хистерото не са ми давали. Видях в оперативния протокол, че са ми вляли венозно антибиотик, но след като ме изписаха не съм приемала. Пациентите на Стаменов в повечето случаи ги изписват до 14:00-15:00 ч.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 21:36 от loewin

# 457
Взехме си поредната заповед от фонда и преди изобщо да продължим към стимулация Стаменов иска да направим диагностична хистероскопия. Не ми отговори на въпроса ако се открие нещо може ли да се действа на момента и изобщо как се процедира. Който е минал през това моля да сподели. Иска да правим и нови гинетични и имунологични, защото не ги признавал щом не са ги правили те. Даже не ги погледна.

# 458
Взехме си поредната заповед от фонда и преди изобщо да продължим към стимулация Стаменов иска да направим диагностична хистероскопия. Не ми отговори на въпроса ако се открие нещо може ли да се действа на момента и изобщо как се процедира. Който е минал през това моля да сподели. Иска да правим и нови гинетични и имунологични, защото не ги признавал щом не са ги правили те. Даже не ги погледна.
А колко опита имаш досега и не се ли правят имунологичните и генетичните още преди започване на инвитро..?
На мен пък може би ще се наложи диагностично лапаро и това ме тревожи, имам две неуспешни инсета до момента..

# 459
Три опита имам, правила съм гинетични и имунологични, но не в Надежда и д-р Стаменов иска да ги направя при тях. Повече ме притеснява диагностичната хистероскопия, че накрая ще излезе нещо и ще ме режат докато съм будна😄

# 460
Три опита имам, правила съм гинетични и имунологични, но не в Надежда и д-р Стаменов иска да ги направя при тях. Повече ме притеснява диагностичната хистероскопия, че накрая ще излезе нещо и ще ме режат докато съм будна😄

Ако те боли,  никой няма да те реже без твое съгласие. Аз съм имала диагн.хистеро без упойка и рязане имаше, да болеше малко, но слагането на балон катетър е в пъти по болезнено.

# 461
  • София
Повече ме притеснява диагностичната хистероскопия, че накрая ще излезе нещо и ще ме режат докато съм будна😄
Аз затова настоявах изрично за хистеро с упойка, че ако има нещо, да се маха на момента и да не се травмирам излишно. Е, оказах се права- 2 полипа ми махнаха. Така че пробвай да говориш с него за упойка и да не го мислиш толкова .

# 462
Благодаря за отговорите момичета! С толкова болки и процедури психическите травми са сериозни.. А на кой ден ги правихте? Мен ме вика на трети ден от МЦ, а си мисля че такива процедури се правеха в чист ден?

# 463
Аз правих апрл. месец хистеро-за 2 път ми е .Много лека процедура.За съжаление в моя случай 2-безмислена,но с толкова опити се хващам като удавник.Бях с антибиотици след нея,без промивки.Цената беше 500лв.

Стаменов ми я направи с упойка

# 464
Нандин, момичета, моля ви за мнение Hands Pray
днес ми е 7ми ден след Елонва и ето резултатите:
ляв яйчник - 12, 10, 10, 9, 8, 8, 8
десен - 12, 9, 8, 6, 6
лигавица - 6 мм.
Е2 - 231
прогестерон - 0,27
ЛХ - 1,10
Как ви се струва картинката до момента?

Общи условия