Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 647
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
  • София
струва ми се добре Simple Smile
Дано всички се развият и се извадят

# 466
  • София
идеална даже  Simple Smile

# 467
  • София
И на мен ми изглеждат добре нещата.

# 468
Много, много ви благодаря ви, момичета. Не мога да повярвам, че най-накрая са добре нещата. Дано да продължи и занапред така.
Довечера отивам за другите инжекции и ще докладвам какви са и какво следва.
Много късмет и здраве ви желая, на всичкиииии Heart Eyes Flowers Four Leaf Clover

# 469
Devilche, нека равномерно да пораснат колкото се може повече фоликулчета. Струва ми се, че Е2 е нисък за толкова голям брой фоликули, но някои са още много малки и сигурно е затова, все пак ще имаш и други инжекции. Обикновено на кой ден са ти пункциите (съжалявам, че не си спомням твоят случай)? Искам да те попитам при предишни протоколи на стимулация по-малко фоликули ли тръгваха да нарастват, за да оценя ефекта на Елонвата. Благодаря!
Макар че на последната ми пункция при Е2 670 в деня на тригера и 5 фоликула, Тихомирова извади само 1 яйцеклетка и 1 лутеинизирала, като на моето учудване каза, че Е2 е само ориентировъчен показател.
 Останалите Ф били "празни", попитах недоузрели ли са, но отрече и повтори "празни, промихме ги два пъти"... Nandin, чела съм коментарът ти  по отношение на "празните" фоликули. В тази връзка, се питам доколко зависи от човешкия фактор изваждането на яйцеклетка. Знам за случай, когато лекар настойчиво е извадил Я след 5-то промиване. Ами ако се беше отказал на 2-то?! Такива мисли ме мъчат...

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 15:27 от Малага

# 470
Devilche, нека равномерно да пораснат колкото се може повече фоликулчета. Струва ми се, че Е2 е нисък за толкова голям брой фоликули, но някои са още много малки и сигурно е затова, все пак ще имаш и други инжекции. Обикновено на кой ден са ти пункциите (съжалявам, че не си спомням твоят случай)? Искам да те попитам при предишни протоколи на стимулация по-малко фоликули ли тръгваха да нарастват, за да оценя ефекта на Елонвата. Благодаря!
Макар че на последната ми пункция при Е2 670 в деня на тригера и 5 фоликула, Тихомирова извади само 1 яйцеклетка и 1 лутеинизирала, като на моето учудване каза, че Е2 е само ориентировъчен показател.
 Останалите Ф били "празни", попитах недоузрели ли са, но отрече и повтори "празни, промихме ги два пъти"... Nandin, чела съм коментарът ти  по отношение на "празните" фоликули. В тази връзка, се питам доколко зависи от човешкия фактор изваждането на яйцеклетка. Знам за случай, когато лекар настойчиво е извадил Я след 5-то промиване. Ами ако се беше отказал на 2-то?! Такива мисли ме мъчат...

При дълъг протокол тръгнаха 9, много по-равномерни, но бях блокирана с декапептил депо. Пункция на 14ти ден. Извадиха 8 яйцеклетки, всички оплодени и перфектни до 4ти ден, но до бластоцист не стигнахме.
Последваха 3 стимулации с клостил, като само от 1 имахме успех (2 замразени ембрита на 6ти ден).
При Елонвата разбрах, че равномерни фоликули няма как да очаквам, та незнам какво ще излезе накрая, но дано е качествено само. Гледам си изследванията на хормоните от двете стимулации и наистина сега Е2 е по-нисък, а съм с повече фоликули:rolling_eyes:

# 471
  • София
Малки са още, за това...
И при мен последния път беше с Елонва.
Не бяха съвсем равномерни

д-р Стаменов трябваше да избира - да пожертва големите за да извади от малките или да вади от големите и да пожертва малките. Реши още малко да ми продължи стимулацията.
Накрая извадихме 11 зрели и 8 презрели, от 11-те зрели се оплодиха 9 и станаха 3 бластоциста, 1 ранен бластоцист и една морула на 5-ти ден. Всичките или с никакви или с много малко фрагментации.
За първи път ползвахме ИМСИ+МАКС и за първи път бях с елонва и мога да кажа, че това са ми най-добрите резултати.
Преди това или не ставаха бластоцисти или бяха с адски много фрагментации.

Та при мен Елонвата много помогна, както и селекцията на сперматозоидите в случая.

# 472
  • София
Малага, за мен човешкия фактор е основен фактор в стимулацията. Една недобра стимулация  може да скапе целия опит. Таймирането също е от отромно значение.

# 473
Какво точно означава това, че ембрионът е с фрагментации? И до какъв процент на фрагментациите има шанс за реална бременност?

Малки са още, за това...
И при мен последния път беше с Елонва.
Не бяха съвсем равномерни

д-р Стаменов трябваше да избира - да пожертва големите за да извади от малките или да вади от големите и да пожертва малките. Реши още малко да ми продължи стимулацията.
Накрая извадихме 11 зрели и 8 презрели, от 11-те зрели се оплодиха 9 и станаха 3 бластоциста, 1 ранен бластоцист и една морула на 5-ти ден. Всичките или с никакви или с много малко фрагментации.
За първи път ползвахме ИМСИ+МАКС и за първи път бях с елонва и мога да кажа, че това са ми най-добрите резултати.
Преди това или не ставаха бластоцисти или бяха с адски много фрагментации.

Та при мен Елонвата много помогна, както и селекцията на сперматозоидите в случая.

# 474
  • София
Фрагментациите са частички които отделя ембриона при деленето на клетките му. Когато има в малък % казват, че е добре защото се самокоригира. Допустимо е до към 30% при 50% вече е проблем парченцата изпълват мястото където се развива ембриона и започват да му пречат и го притискат по този начин не се развива добре и дефектира. В последствие ембриона се излюпва и парченцата остават в пацентата и по никакъв начин не му пречат на понататъчното му резвитие.

# 475
А тези фрагментации биха ли попречили на ембриона да се развие до бластоцист и ако е достигнал те виждат ли се? Всичко това има ли общо с понятието "бластоцист + клетки"?

Фрагментациите са частички които отделя ембриона при деленето на клетките му. Когато има в малък % казват, че е добре защото се самокоригира. Допустимо е до към 30% при 50% вече е проблем парченцата изпълват мястото където се развива ембриона и започват да му пречат и го притискат по този начин не се развива добре и дефектира. В последствие ембриона се излюпва и парченцата остават в пацентата и по никакъв начин не му пречат на понататъчното му резвитие.

# 476
  • София
Да, големия процент фрагментации играе роля на развитието.
Когато ембрионите ми бяха много лоши на 3-ти ден бяха с малко клетки и много фрагментации.
На 3-ти ден се цели 7-8 клетки и минимум фрагментации.
На тази стимулация имах ембриони на 3-ти ден с по 4-5-6 клетки които не станаха бластоцисти и такива с 7-8+ клетки които станаха. Дори имах ембриони които бяха с 12+ клетки, само един се нормализира и стана бластоцист.
Това понятие бластоцист с клетки означава че качеството не е много добро, но пак зависи колко са тези клетки. Единия ми замразен е с много малко (1-2%), за които казаха че ще ги изчистят при размразяването.
Не съм правила пид, ако не стане на тоя зет (един Бог знае кога ще ги върнем с тия биобсии), следващия път ще искам пид.

На първата ми стимулация в друга болница от 15 яйцеклетки станаха само 3 бластоциста и то бяха тия ембриони с най-малко фрагментации и най-добър брой клетки на 3-ти ден. Всички други които не станаха, бяха с над 20-30% фрагментации.
От тези 3 ембриона имах биохимична и аборт.

# 477
  • София
Да разбира се имат общо. Още на 3-ти ден се вижда дали има фрагментации и колко % са, но % се променят с развитието на ембриончето до фаза бластоцист.

# 478
Мили момичета, току-що ми поставиха Гонал 300(7-ми ден), утре имам Мерионал 375+цитродит 0,25, в събота на преглед и хормони.

# 479
Благодаря за споделената информация!

Общи условия

Активация на акаунт