Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 40 017
  • 723
  •   2
Отговори
# 600
Румяна Караджова ще почива от 20 юли до 7-8 август

# 601
  • София
Thinking
Обикновено го изследват 2ч преди ЕТ.
Незнам ако го пуснеш предния ден и е по-нисък,дали може да си сложиш инжекция прогестерон?
Вече два свежи ЕТ са ми правили в Надежда и никога не са ми изследвали прогестерона Thinking. Изследван е само по време на стимулация. Кой Ви го назначава? Само след пункция ми назначават прием на утрогестан (2* 3 таблетки вагинално).

# 602
Thinking
Обикновено го изследват 2ч преди ЕТ.
Незнам ако го пуснеш предния ден и е по-нисък,дали може да си сложиш инжекция прогестерон?
Вече два свежи ЕТ са ми правили в Надежда и никога не са ми изследвали прогестерона Thinking. Изследван е само по време на стимулация. Кой Ви го назначава? Само след пункция ми назначават прием на утрогестан (2* 3 таблетки вагинално).
Ели, моят по принцип е нисък и затова искам да го проверя преди ЕТ.Не ми е назначаван до сега(освен по време на стимулация) и затова искам да го пусна този път. И аз винаги съм била на 2х3 вагинално утрогестан и 2х1 естрофем,но може и да не е достатъчно.

# 603
  • София
На предната страница някой спомена, че ембрионите му на 3-ти ден са били с повече от 10 клетки.
Тъй като имах и аз 2 такива много четох за това, като цяло е много противоречиво дали това е добре или не е. На повечето места се смята, че не е добре, защото щом избързва значи му има нещо.

От моите 2 такива, едното стана бластоцист на време, тоест както беше избързало, така в последствие забави и се изравни с другите (това не го намирам за хубаво като цяло). А другото такова на 5-ти ден не стана бластоцист, след морула дегенерира. Въпреки, че и двете бяха без фрагментации, нито едно от двете за мен не е ок. Та на тоя бластоцист не разчитам особено Sad

# 604
Лекарите си го назначават прогестерона.
На мен този път и пролактин ми пуснаха.Беше ми завишен,но имайки впредвид през какво преминах,не беше толкова зле.

# 605
Здравейте, нормално ли е да ме наболява овулиращия яйчник дни преди овулацията? И Персенска, и другите лекари ,които съм питала не обърнаха особено внимание, но ми е супер странно да усещам толкова много един дом. фоликул. Все се притеснявам за ендометриоза, въпреки че никой не е изказал до мемента опасения за такава. Как е при вас без стимулация?

# 606
  • София
откакто родих, всяка овулация (при мен са рядкост) си е доста болезнена....
Чувствам подуване на корема, остри пронизващи болки при сядане и ставане, когато вървя се успокояват. След като фоликула се спука всичко отминава. Проверявала съм дали всичко това съвпада многократно, в 100% от случаите в деня на положителен тест за овулация тези болки са налични, в същите дни съм имала много прегледи.

Та, за мен си е нормално, за други пък не. Много познати след 1-во раждане започнаха да си усещат овулацията по същия начин.

# 607
За деня на овулация-ок, но при мен наболяванията започват седмица преди овулацията. Не са силни болки, но все пак се усещат осезаемо. При мен въпреки НЯР има всеки месец овулация. Правя добър прогестерон и накрая нищо:(

# 608
  • София
При мен няколко дни преди нея, когато фоликула нараства имам остри болки от време на време при резки движения. Това обаче при мен е защото след раждането ми преди 7г, органите са ми поразместени и явно фоликула опира в нещо вътре. Но дните преди О болките са абсолютно пренебрежими, само отвреме на време и ми показват какво се случва Simple Smile

# 609
  • София
Момичета, излезе ми някаква висока група цитонамазка на профилактични прегледи и най-близкият час за д-р Еленчев е за 29-ти. Може ли да изчакам до тогава или е по-добре да търся друг лекар?
Той дали има мейл или Вайбър, на който да го попитам? Не съм ходила при него до сега, но чета само добри отзиви, а е и с такава насоченост, каквато ми трябва.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 13:43 от zazu1

# 610
За д-р Еленчев-  мисля, че ако отидете без час и помолите да Ви приеме по спешност няма да откаже. Ще трябва обаче да изчакате всички записани пациенти. На мен също ми излезна висока група след раждането, минах през биопсия и контроли.....накрая се оказа, че всичко е наред и високата група се е дължала на възстановителен процес и неприключило кърмене.
Готин е докторът. Гледа и на колпоскоп задължително.

# 611
Момичета, излезе ми някаква висока група цитонамазка на профилактични прегледи и най-близкият час за д-р Еленчев е за 29-ти. Може ли да изчакам до тогава или е по-добре да търся друг лекар?
Той дали има мейл или Вайбър, на който да го попитам? Не съм ходила при него до сега, но чета ДДС амо добри отзиви, а е и с такава насоченост, каквато ми трябва.
Имам негов телефон. Ако искаш мога да ти го пратя на лично.

# 612
Zazu,  не знам как изглеждат резултатите в Надежда, но вероятно има препоръка за колпоскопия, обади се за спешен час.

# 613
  • София
Може ли да помоля за телефона му в лично съобщение?
Благодаря!
И аз кърмя и още нямам цикъл. Дано да е от това, че малко се ошашках.
Не знам дали не е в отпуск и заради това да няма часове. Ще взема да звънна пак да питам.

# 614
И аз кърмя и още нямам цикъл. Дано да е от това, че малко се ошашках.
Общо взето според повечето доктори не е добре да се прави цитонамазка преди да се е възстановил цикъла и да е приключило кърменето. Аз си направих контролата на 6-ти месец след раждането и ми излезна 3А. Яко се вкарах във филма. С времето нещата се нормализираха. Цикълът ми се появи след 1 година, кърмих 1 година и 8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт