СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 029
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia

Тук започна да става адска жега, потя се като магаре, като се има в предвид, че лятото никога не съм се потяла преди. Сега се чудя кой рол-он или стик да сложа, че да не е толкова зле.
В този ред се замислих, че като кърмим, бебето ще усеща миризмата - можете ли да препоръчате някой хубав, който да е съобразен с бебето? Поне за първите 2-3 месеца, че тогава са най-чувствителни и нежнички. Аз само на Dove и Rexona съм ползвала, та не съм много веща в другите марки и какво се предлага.

Виж в някой биомагазин. Имат едни рол он дезодоранти без аромат. Мисля, че са с някакви специални соли. Не съм ги пробвала, но моя колежка каза, че са страхотни. От този тип:
https://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D … D0%BC%D0%BB.10095

# 151
И аз съм с много ниско кръвно (90/60 - 80/50), но от миризмата на кафе ми се гади жестоко, така че не съм била от началото на бременността. Първите седмици се влачех като парцал, но после явно свикнах, та сега съм окей.

Снощи сънувах, че бебето вече е родило, но се оказа гениално и говореше още от първия ден Astonished Не съм добре с главата Simple Smile

# 152
И аз съм с много ниско кръвно (90/60 - 80/50), но от миризмата на кафе ми се гади жестоко, така че не съм била от началото на бременността. Първите седмици се влачех като парцал, но после явно свикнах, та сега съм окей.

Снощи сънувах, че бебето вече е родило, но се оказа гениално и говореше още от първия ден Astonished Не съм добре с главата Simple Smile

Аз мойто го сънувах новородено със зъби 😂 беше доста плашещо. Какви неща правят хормоните...

# 153
Nadincho04  имах доста повече околоплодни води и затова ме пратиха да проверя за гестац.диабет при предишната бременност, имах и контракции, тичах много по задачи без да си почивам и да се пазя малко поне и от всичко това и тежестта на бебетата   се стигна до ранното разкритие  и изглаждане на шийката и полягване в Майчин дом на системи /месец и половина/ и се родиха в 32-33 седмица. Родиха се 1900-1950 и бяха в болницата 14 дни. Сега са на 6 години по 20 кг. - малко  слаби, но високи.

# 154
Разцъках сайтовете на Некст, Джордж и страниците на прекупвачите, които си слагат надценки. Струва ми се, че на Джордж нещата да най-изгодни. С някой превозвач ще се поръчвамот там като гледнам

# 155
  • София
Относно физическото състояние - ходя на  Боуен терапия, от която гърбът и тазът ми са много по-добре.

Вече спя с голяма възглавница между краката и на една страна.

Краката ми се подуват ужасно, но тази седмица сме на море и всички отоци изчезнаха☺☺☺.

# 156
Здравейте, прекрасници.
В средата на 7 месец съм, хемоглобинът беше паднал до 84, искаха да ми правят кръвопреливане.. но решиха да изчакат още. Ядосах се и бях 2 седмици на телешко месо, цервено цвекло и сок от касис.. изследвах се, беше стигнал до 86.. за мен си е радост направо.
Днес пак го изследвах, беше 86, стои си така и не пада засега.
Освен фолиевата, б12 и храненето също е важно, както и нагласата.

# 157
Относно физическото състояние - ходя на  Боуен терапия, от която гърбът и тазът ми са много по-добре.

Вече спя с голяма възглавница между краката и на една страна.

Краката ми се подуват ужасно, но тази седмица сме на море и всички отоци изчезнаха☺☺☺.

Моля моля.. за повече инфо и така да кажем цени за Боуен терапия - заинтригувах се какво е що е ?
Благодаря

# 158
Здравейте, момичета! Моите крака също се подуват и усещам напрежение, особено следобяд и вечер е ад. Днес бях на преглед и споделих с лекаря, и той веднага ми назначи изследвания, пък дано няма нищо притеснително. Иначе девойката беше седалищно, но каза, че има време още да се върти.
Хубав и усмихнат ден от мен! Hug

# 159
Просто няма къде да излея мъката си, скъпи мами извинете за дългия пост Cry но  трябваше да го напиша някъде и да видите, какви свекърви и тъщи не трябва да сме ...!
Да ви се оплача, защото явно ММ не го мисли и вярва , че не ми действа добре тази негова близост с майка си.
Ще го сложа в скрит текст ;
Скрит текст:
Имахме спор, то не е спор а по-скоро свекървата реши, че ще влизаме и освещаваме новото жилище еди кога си, а аз даже и не знаех за такова нещо. Те го обсъждали с ММ той "бил забравил да  ми каже" и тя го каза пред сумати хора на маса, че ще е еди кога си еди как си и че аз трябва да и сготвя във фурната дето ми е купила (още не я е купила). Neutral Face той не взе отношение премълча си, аз мразя някой особено тази властна жена и скандалджийка и все тя е жертва, да ми се бърка в "мойта кухня" и му казах на него че не може тя така да прави - управлява нейния си мъж и къща, но мойта къща няма да управлява. Скарахме се жестоко - обаче не била тя виновна а той, че не взел отношение. Казах му че нямаме посуда, чинии, чаши а тя иска да и готвя викам къде?  Говори си със синовете си с часове иска всичко да знае за тях, кога и къде и каквоо са правили. И казах на ММ, че няма да търпя това цял живот, той се ядоса, но пак си я защитава, че тя ни мислела доброто, че е прекрасна майка викам да бе, то за това тя ми каза след годежа: много си се объркала ако си мислиш, че си в дом в който сина ми ще те гледа и че ще му харчиш парите и че ще ти прислугвам.
Та тя си е царица живот си живее не готви и изтъква това, че ходи на маникюр и на прически, че си е доживяла и даже, че децата и са длъжни да и дават пари, защото тя нямала - така е убедила ММ, че сега тя ще иде на 2 почивки и той вика: да нека нека идете, вие имате нужда.. А ние нямаме покривка, маса, столове.. вилица.. ! Както и да е! Втасах я яко и с него лошо много лошо се скарахме точно преди да излезна в майчинство, преди най-хубавите ни мигове ! Но.. искам съвет от вас - ОТ ТУК НА СЕТНЕ КАК?

# 160
Просто няма къде да излея мъката си, скъпи мами извинете за дългия пост Cry но  трябваше да го напиша някъде и да видите, какви свекърви и тъщи не трябва да сме ...!
Да ви се оплача, защото явно ММ не го мисли и вярва , че не ми действа добре тази негова близост с майка си.
Ще го сложа в скрит текст ;
Скрит текст:
Имахме спор, то не е спор а по-скоро свекървата реши, че ще влизаме и освещаваме новото жилище еди кога си, а аз даже и не знаех за такова нещо. Те го обсъждали с ММ той "бил забравил да  ми каже" и тя го каза пред сумати хора на маса, че ще е еди кога си еди как си и че аз трябва да и сготвя във фурната дето ми е купила (още не я е купила). Neutral Face той не взе отношение премълча си, аз мразя някой особено тази властна жена и скандалджийка и все тя е жертва, да ми се бърка в "мойта кухня" и му казах на него че не може тя така да прави - управлява нейния си мъж и къща, но мойта къща няма да управлява. Скарахме се жестоко - обаче не била тя виновна а той, че не взел отношение. Казах му че нямаме посуда, чинии, чаши а тя иска да и готвя викам къде?  Говори си със синовете си с часове иска всичко да знае за тях, кога и къде и каквоо са правили. И казах на ММ, че няма да търпя това цял живот, той се ядоса, но пак си я защитава, че тя ни мислела доброто, че е прекрасна майка викам да бе, то за това тя ми каза след годежа: много си се объркала ако си мислиш, че си в дом в който сина ми ще те гледа и че ще му харчиш парите и че ще ти прислугвам.
Та тя си е царица живот си живее не готви и изтъква това, че ходи на маникюр и на прически, че си е доживяла и даже, че децата и са длъжни да и дават пари, защото тя нямала - така е убедила ММ, че сега тя ще иде на 2 почивки и той вика: да нека нека идете, вие имате нужда.. А ние нямаме покривка, маса, столове.. вилица.. ! Както и да е! Втасах я яко и с него лошо много лошо се скарахме точно преди да излезна в майчинство, преди най-хубавите ни мигове ! Но.. искам съвет от вас - ОТ ТУК НА СЕТНЕ КАК?
За съжаление е явно, че си попаднала на кофти свекърва. Много са неприятни нещата, които ти е казала, ясно е, че е властна. Разбери се от сега с мъжа ти, не отлагай такива разговори. Той знае ли какво ти е казала още в началото? Ох...защо се държат така тия хора ...не знам! Ти се успокой и дай на мъжа ти да разбере, че си достойна за уважение и да се държи по-уважително към теб. Аз поне не бих отстъпила точно в този момент. Но не е хубаво да се нямате със свекито. Може би опитай да смениш подхода с нея и, ако не стане, тогава вече ще знаеш, че си опитала и проблемът не е в теб!

# 161
Майките, че и аз като такава бъдеща на двама сина, трябва преди всичко да се опитваме да разбираме... или поне аз се старая сега така. И не, по никакъв не защитавам дамата, напротив, прегръщам те и те съветвам дас е стараеш да не влизаш в конфликт с мъжа, заради майка му.Ако можеш, деликатно с времето го „обработи”.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 17:34 от Meri_Mar

# 162
Тъй като и аз не се спогаждам с моята свекърва, но до преди да забременея си мълчах и всичко си изкарвах на мъжа ми.  Но той понеже е добряк и да жали мама, нищо не й казва, а аз да се товаря. Е да ама не. Вече си й казвам каквото и
мисля и това е. Който иска да се сърди (още по-добре). Та един съвет от мен... кажи й какво ти е на сърце, защото няма да живееш с нея. Не е редно да ви се меси, така само вие си създавате конфликти помежду си. Най-хубавото ви предстои и не мисля, че трябва да се ядосваш. Не може да ти определя друг живота. Успех и не се натоварвай излишно. Мисли за малкото човече, което расте в теб. То има нужда от спокойна мама.

# 163
Ще кажа, че наистина свекървата не е виновна, защото децата са тези (в случая мъжът ти), оито трябва да скъсат пъпната връв. Че тя е крива, явно е крива. Че не иска да пусне децата й да пораснат, явно не иска. Но ако мъжът ти вземе нужните мерки, откъсне се от нея емоционално, няма да има никакво значение как тя се държи и какви номера се опитва да върти, защото няма да има кой да й угоди.
За да се случи това, трябва синът й не само да я "отреже", но и да й обясни защо го прави, като за обяснение не се приема "щото така". Трябва да й обясни, че той си има семейство, вие двамата решавате кога, как да каните гости и т.н., и т.н.
Успех, надявам се да се променят нещата, но зависи от мъжа ти...

# 164
Ние с ММ сме заедно от година и половина, моята свеки е същата. Добре че не е мамино синче и не я слуша. В началото не и понесе добре на нея, че той вече си има отделно семейство и разходи по него.
Мила, моят съвет към теб е да седнеш с мъжа си и да поговориш с него спокойно. Обясни му, че така семейство не се гледа, чакате бебе и не е окей да праща майка си не на една, а чак на две почивки. Трябва още от сега да намерите решение, не може така да се измъчваш. Тя после и за бебето постоянно ще има да се бърка и тогава ще е още по - зле. Обясни на мъжа си как се чувстваш без да вдигаш скандали и дано стане с добро. Успех ти желая, вярвам, че всичко ще се нареди. Hug

Общи условия

Активация на акаунт