СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 044
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Nadincho04  имах доста повече околоплодни води и затова ме пратиха да проверя за гестац.диабет при предишната бременност, имах и контракции, тичах много по задачи без да си почивам и да се пазя малко поне и от всичко това и тежестта на бебетата   се стигна до ранното разкритие  и изглаждане на шийката и полягване в Майчин дом на системи /месец и половина/ и се родиха в 32-33 седмица. Родиха се 1900-1950 и бяха в болницата 14 дни. Сега са на 6 години по 20 кг. - малко  слаби, но високи.

Благодаря ти!
Мен Сигридов ме побърка заради околоплодните води, още тичам по изследвания и ми е едно свито. Слава Богу, че бебо е добре, всичко му е в норма, ама моето сърце е на топка!
Във вторник-сряда излиза последното изследване и се моля това да е краят на тревогите!

# 166
Mimoza, много неприятно това със свекървата. Моята също има тъпи включвания, обича да идва вкъщи непоканена и понякога е страшно нетактична, а иначе е много интелигентна жена, но явно не се усеща на моменти. Аз съм много откровена с нея - когато нещо ме подразни спокойно и любезно й го казвам, опитвам да е с чувство за хумор, ама не винаги става. Често не й става приятно, но не сме стигали до конфликти.
Мъжът ми обаче винаги е на моя страна. Много обича майка си, но от 18 годишен живее сам и не позволява да му се месят. Моят съвет е да не влизаш остро на съпруга ти по темата. Явно е близък с майка си и за него е нормално тя да има интензивно отношение към ежедневието му. Опитай да го обработиш малко по малко, спокойно и внимателно, скандалите не са в твоя полза и ще постигнат обратния ефект според мен, ще го провокират още повече да я защитава. Гледай да не се ядосваш и нещата ще се наредят. Стискам палци!

# 167
И аз имам подобна история със свекървата... С моя приятел сме заедно вече 3 години, като щяхме да правим сватбата в началото на октомври, докато не разбрахме, че бебето ще изпревари плановете ни! За 3 години свекървата ми всеки път като се видим и прави подигравателни коментари за всяко нещо което казвам. Като идва при нас и постоянно прави забележки от рода - ама това защо сте го сложили тук, а онова защо го държите там... ММ е доста търпелив и не му правеше впечатление нейните хиляди забележки за това как ние живеем. Един ден ми дойде в повече и просто му казах, че не искам никой да се меси в къщата ни. Сега откакто съм бременна като споделяме пред нея намеренията ни за обзавеждане, възпитание, хранене и т.н. - тя просто избухва в подигравателен смях срещу мен. Търпях всеки път тъпите й коментари и излазвания, но вече ми е преляла чашата буквално. Просто има и такива свекърви.

# 168
Теее май повечето свекърви са все такива като твоята, все се месят където не им е работата, но въпроса е синовете им да не им се връзват, а да защитават и слушат преди всичко жена си и семейството си, ние също сме имали конфликти със свеки, особенно в началото, но ММ е винаги на моя страна и сега тя вече избягва да се намесва, защото вижда, че няма смисъл и никой не я слуша.

# 169
Като Ви чета се успокоявам, че моята не е лоша.
Да, дразни ме на моменти, но не е това, което Вие описвате. Ее, ще видим като се роди детето каква ще е..., но е хубаво, че живеем на 200 + км разстояние. 😁😁😁
Според мен поговори с мъжа си, той е ключът към щастието Ви. Не започне ли да защитава семейството си и да осъзнава ролята си в него, то каквото и да си кажете със свекървата няма да има значение.
Време е да се откъсне от маминка и да гледа жена, че и дете скоро..
Успех желая от сърце!
П.С. - на онази устатница, все пак в удобен момент може да и затвориш устата. Ти имаш здрави нерви, бе, момиче. Чак ти завиждам....

# 170
Само като Ви чета за за свекървите се убеждавам, че моята е цвете, но мъжът ми не би допуснал тя да се меша никога и може би това е ключа към поставянето и на място. Иначе моята не се меша, винаги ме пита какво да купи за детето ми, не идва неканена на гости, не се опитва да бъдем приятелки, защото сме на ясно, че няма как да стане, но имаме много добър диалог и разговорите ни даже са приятни.

# 171
Много съм ви благодарна, че се отзовахте на моя пост (той не беше за тази тема) Unamused , но ми олекна като прочетох коментарите Ви
Скрит текст:
но наистина доста я търпях и още ще си я търпя - вчера и снощи не сме спрели да говорим, коментираме и караме и той си настоява, че имам против нея, а тя даже купувала за бебето подаръци и моля ви се - купила КНИЖКА .. ? Тя също се подиграва с мене, но си е проста и ограничена жена, меси се във всичко и дори знае кога сме си легнали, какво сме яли, но вчера му дадох да разбере, че това няма да го търпя - той и се обадил и казал, че освета на жилището ще е когато ние и кажем и за момента датата се отлага и тя УЖ го приела спокойно. Имала съм и други "свекърви" от предишни гаджета, но такова зло като тая жена не съм виждала - само си направете извод - майка ми ще купи съдомиялната ни, и той и казал и тя: е сега какво искаш да ми кажеш да ви купя фурната ли? добре, ще ви я купя, но знаеш ли сега колко трябва да събирам  и да се лишавам аз заради вас, колко трябва да спестя и от къде сине ще ги намеря? .... и като даде парите на ММ се обръща към мен и казва: и да ми готвиш в нея и на сина ми, че ти много много не готвиш... викам добре , после вика: СЕГА  И АЗ ЩЕ СИ КУПЯ СЪДОМИЯЛНА.. НЯМА САМО ТИ ДА ИМАШ ... Laughing Astonished

# 172
Ох, бе, Боже Simple Smile Mimoza, разсмя ме с твоята свекърва, тя като малките деца. Ще взема и аз да си купя съдомиялна, да не съм по назад Stuck Out Tongue Closed Eyes

Моята бебка тази нощ кукна в 4 часа и започна да прави физзарядка. Изобщо не можах да спя, по едно време се сетих, че съм пуснала пералня и станах да простра... В резултат се успах днес, ама голяма работа.

Иначе други оплаквания нямам, не ми отичат краката, но не ги стигам вече, та снощи мъжа ми ми лакира ноктите Simple Smile

# 173
Ох, бе, Боже Simple Smile Mimoza, разсмя ме с твоята свекърва, тя като малките деца. Ще взема и аз да си купя съдомиялна, да не съм по назад Stuck Out Tongue Closed Eyes

Моята бебка тази нощ кукна в 4 часа и започна да прави физзарядка. Изобщо не можах да спя, по едно време се сетих, че съм пуснала пералня и станах да простра... В резултат се успах днес, ама голяма работа.

Иначе други оплаквания нямам, не ми отичат краката, но не ги стигам вече, та снощи мъжа ми ми лакира ноктите Simple Smile

хаха успа ли се? аз също за малко, ама от разправиите де ! Иначе и ние сме много активни.. Поне прането си оправиила.. хаха Grin

# 174
  • София
*Mimoza_*,
Скрит текст:
В момента с нея ли живеете? Дали като се преместите в новото жилище ще се укроти или има шанс да се влоши положението?
*Freya* е права - леко, спокойно трябва да обясниш на мъжа си, че вече ти и бебето сте неговото семейство и трябва да се съобразява първо с вас. Не че може и трябва да забрави за родителите си, но вече той е глава на семейство и вие двамата трябва да решавате какво, кога и как да се случва с това семейство, не маминка, не някой друг външен. Старай се да си щадиш нервите и ограничи контакта си с нея, ако е възможно. И нека мъжа ти да спре да ти "снася" всяка бляскава мисъл на маман. Нека си контактуват, но не е нужно да знаеш за всеки неин коментар по твой/ваш адрес, защото това те натоварва.(Същото се отнася и за теб и твоите родители обаче Wink )

За дрешките - р-р 50 май така и не купихме преди, имахме 2-3 подарени, но за седмица или две ги израснаха и двамата. А си се родиха не много големи - по 50 и 49 см. Но май зависи и много от производителя, например според мен на H&M и Lidl са малко уголемени спрямо Next, George, OBaibi.
Подготвителни контракции имам от скоро, основно като се забързам повече от необходимото. Тогава намалям темпото и дишам дълбоко с издишане през устата, бързо ме отпуска. От доста време вече спя с възглавница м/у коленете и на една страна, но си спя добре. Като изключим ставането поне 1 път за пишкане.
Бебка е добре, доста е активна, вече и батковците виждат как ми подскача корема Simple Smile От време на време ме изритва (или по-точно изяждам някой юмрук) много неприятно надолу към шийката, но е за секунди.Продължавам да си навъртам приличен километраж дневно, но като прибирам децата тази седмица ми е тегаво - много жега. Не знам как ще я караме юли и август.

# 175
  • София
Леле, момичета, с тия вашите свекърви направо ме разбихте. И аз съм се оплаквала от моята, даже във форума с предишната ми бременност, обаче при нас нещата са в съвсем различна насока. Намеса винаги ще има. И ММ се чува по няколко пъти с майка си и доста съм му се дразнела. По едно време имаше период когато й звънеше да я пита за всяко нещо и имахме доста сериозни разговори по темата. Но сякаш попремина. Най-големите ни проблеми и намеса са били заради децата - свекървите (а и майките много често) винаги знаят как по-добре да си гледате децата. Моята майка не е от този тип, но съм чувала и за такива. Обаче свекитата - и двамата всичко знаят. Дъщеря ми хвана вирус на морето когато беше на 7 месеца и половина. Леле тогава ме направи звекървата на 2 стотинки буквално. То не бяха обиди, как съм си гледала детето и каква майка съм била, че тя нейното (ММ) си го била разболяла чак на една годинка, пък аз ...
Какво да ви кажа, отне ми време да й простя държанието, но от тогава отношенията ни са съвсем различни. Много е лесно някой да наблюдава отстрани и да взима решения като не носи отговорност, особено по отношение на здравето и възпитанието. Моето дете е диво, нейното кротко. Моето не мога да го сложа да спи до 11, нейното било в леглото в 8 и вече спяло. Моето се рсзболявало, нейното не.
Сега ММ иа доста здравословни проблеми, леки и не някакви сериозни, но има. Той е гледан „добре” - не е пипал мръсни неща, не е ходил на детска градина, не е спортувал извън училище.
Всъщност и за здравето и за възпитанието си зависи от детето. Вие го насочвате и подпомагате тези неща, но реално детето си има определена имунна система и характер. Ако не иска да заспи в 8, каквото и да правите, няма да го накарате на сила. Ако се разболее, не сте виновни, че е пипнало някой вирус от някъде, нещата просто се случват, но ние трябва да сме готови да реагираме по най-адекватния за ситуацията начин, съобразен с нашето дете и неговите особености, а не детето на свекървата - то вече е отгледано.
Много отклоних темата в друга посока, обаче мамите, които ще имат първо дете ще се сблъскват с това тепърва. И ако не свекървата, то може дори приятели с деца да ви обясняват как да си гледате детето. В предишния септемврийски форум имаше една мама, която веднъж написа нещо, което много ми помогна на психическата стабилност в тези моменти. Тя казваше (не мога точно да я цитирам) - когато ти се падне дете, което се поддава на желанията ти, си мислиш, че всичко е благодарение на твоята роля - добър режим, строгост, възпитателни мерки -  мислиш, че тези, които имат трудности с това не правят нещата както трябва. Когато обаче ти се роди второ, което е със съвсем различен характер, разбираш, че си успявала да постигаш нещата с първото, защото то ти е позволявало. Е, при мен беше обратното - първото ми разказа играта буквално, но второто беше по-спокойно и се поддаваше на режими и въздействие. Правех нещата по един и същи начин. Така разбрах, че всичките критики, които получих с първото са напълно безпочвени, получени от хора, които изобщо не разбират ситуациите, за които дават акъл. Разбрах, че не съм лоша майка и няма лоши майки, които в дадена ситуация вземат решение за децата си - а да вярвате в това е от голямо значение, защото неувереностра е много голям враг при гледането на дете и дава повече поводи на околните да се месят. Важното е да не сме безучастни или пък да се напрягаме прекалено много, защото колкото и безнадеждно да изглежда всичко в даден момент, в друг осъзнаваме, че не е така и имаме най-голямото богатство на света - децата ни, които ще станат добри хора, ако ги обичаме и напътстваме. Simple Smile

# 176
Мами, ще правите ли ФМ, която предстой ?

# 177
Не знам. Ако ми каже Богданова. Но тя като цяло на всеки преглед гледа почти като на ФМ, така че ако имам избор, по-скоро не бих в правила.

# 178
  • София
Аз да, запазила съм си вече час за 31-ва седмица. Трябва да следим по-сериозно как се храни бебунка и вероятно освен морфологията, след това ще ходя и на допълнителни доплери.

# 179
  • Sofia

Задължително, откриха на миналата ФМ малка точица в едната камера на сърцето и трябва да се проследи. Но и да не беше това бих отишла, искам да съм спокойна, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт