СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 098
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Привеееет! Simple Smile

Днес нааай-накрая мина и моят преглед. В 26+5г.с. малката тежи 1010гр., което според докторката е перфектно между долната и горната граница. Попитах я за море и каза, че само не трябва да изгарям(много лошо е, водело до последици), за плуване няма никакъв проблем. Питах и за най- големия ми проблем с крампите в ръцете посред нощ и каза, че ще търпя... Било нормално явление и изчезва след бременността. Може да увелича магнезия от 2 на 3, но не е пълна гаранция за промяна. Е, ще търпя тогава хаха. За 3-та ФМ няма изобщо нужда, защото бебчо е супер, тъй че може и да я пропусна. Е това е от мен, радвам се да споделям с Вас! Simple Smile

# 391
Привеееет! Simple Smile

Днес нааай-накрая мина и моят преглед. В 26+5г.с. малката тежи 1010гр., което според докторката е перфектно между долната и горната граница. Попитах я за море и каза, че само не трябва да изгарям(много лошо е, водело до последици), за плуване няма никакъв проблем. Питах и за най- големия ми проблем с крампите в ръцете посред нощ и каза, че ще търпя... Било нормално явление и изчезва след бременността. Може да увелича магнезия от 2 на 3, но не е пълна гаранция за промяна. Е, ще търпя тогава хаха. За 3-та ФМ няма изобщо нужда, защото бебчо е супер, тъй че може и да я пропусна. Е това е от мен, радвам се да споделям с Вас! Simple Smile

Моля, сподели за последиците от изгарянията, защото аз миналата седмица така хубаво изхорях, пъп,мъп всичко червено.. и ти сега ме психяса 😬😂

# 392
  • Sliven, Bulgaria
Мами.... в 31г.с. как сте с дишането?
Имам чувството, че ще умра от липса на кислород и от сърцебиене?
Аз съм по същия начин,което не мисля че е ок търсила ли си решение на проблема

# 393
Здравейтее! Flowers Hibiscus
Мен малко ме застреляха с информация отностно кръвното 50/90...накарах ги 3 пъти да ми го измерят и си е все толкова.
Не се чуствам зле,нито ми е отпаднало или сънливо.
Въпроса ми е,вие горе долу в какви граници се движите.Знам,че на всеки е различно,но за някакво собствено успокоение. Simple Smile

# 394
Здравейте,
Днес след прием биозин мама, линекс, парацетамол и шуслерова сол №3 съм доста по—добре и дабе се мъча да пия кафе. Относно кръвното и аз все съм с ниско 90/70 и подобни близки. Спасява ме бърза чаша солен айрян. Задух и сърцебиене имам от време на време и аз особено ако съм легнала неправилно, просто се въртя и дишам дълбоко докато не отмине.
За трета фетална морфология може би и аз ще пропусна. Всичко си върви ок с бебчо, така че... Обърнат е вече с главичката надолу /28г.с., и малко вече по—ниско... Това притеснява лекаря и режима „лежане” е активиран на макс. С термин 17.09, надяваме се до края на август да стигнем без проблем.

# 395
Питах и за най- големия ми проблем с крампите в ръцете посред нощ и каза, че ще търпя... Било нормално явление и изчезва след бременността.
Защо не вземеш магнезиево олио и да пробваш да мажеш преди сън? Но все пак се консултирай с АГ преди това де. Simple Smile

# 396
Здравейтее! Flowers Hibiscus
Мен малко ме застреляха с информация отностно кръвното 50/90...накарах ги 3 пъти да ми го измерят и си е все толкова.
Не се чуствам зле,нито ми е отпаднало или сънливо.
Въпроса ми е,вие горе долу в какви граници се движите.Знам,че на всеки е различно,но за някакво собствено успокоение. Simple Smile

Здравей, и аз съм с ниско кръвно, последният път при АГ след едно еспресо и закуска ми беше 50/80 и се чувствам много добре. Просто винаги съм била с ниско кръвно и сега не е по-различно за съжаление.

# 397
  • София
Аз  започнах преди 2-3 седмици да меря кръвно всеки ден - от порядъка на 97/65 ми е. Преди бременността беше около 90/60.
Момичетата със задух и сърцебиене - нормално е като цяло да има подобни неразположения, особено ако бебето е застанало "по-високо". Ако хемоглобинът е нисък или щитовидните хормони не са наред, също може да дават отражение.

# 398
Привеееет! Simple Smile

Моля, сподели за последиците от изгарянията, защото аз миналата седмица така хубаво изхорях, пъп,мъп всичко червено.. и ти сега ме психяса 😬😂

Хлоазма (hloazmoy) се казва, но след като четох в интернет, не е чак толкова опасно и т.н., както докторката ме наплаши. Няма страшно, извинявай за уплахата! Sad

Питах и за най- големия ми проблем с крампите в ръцете посред нощ и каза, че ще търпя... Било нормално явление и изчезва след бременността.
Защо не вземеш магнезиево олио и да пробваш да мажеш преди сън? Но все пак се консултирай с АГ преди това де. Simple Smile

Благодаря за съвета, ще си купя и изпробвам и това, би трябвало да облекчи. Само да не се води предозировка с хапчетата магнезий по две на ден. Simple Smile

# 399
  • София
Здравейте. За кръвното - аз съм със около 110 на 70, което се води направо идеално. Обаче на моменти ми е доста отпаднало и едва гледам. Не знам дали не пада понякога и затова да се чувствам така. Тази сутрин например станах, приготвих се да започна да работя и уж полегнах по едно време за малко, да вдигна краката по-високо, както ми казаха лекарите и два часа не можах да стана - бях в някакво състояние на полусън - хем мисля за нещата, които трябва да свърша, хем дремя и не мога очите да си отворя дори. Чудя се дали е просто преумора и от жегите или да търся по-сериозна причина.

# 400
От жегите и аз се чувствам така.  А и нощем се будя много. Затова започнах и да пия кафе сутрин, иначе съм като парцал. Задуха от време на време също мисля, че е нормален, все пак матката се качва нагоре и притиска диафрагмата. При мен гаденето дори пак се завърна. До началото на май месец повръщах и сега пак се почва, но доктора ми каза, че може да стане така.

# 401
А аз освен да се будя, въртя и пишкам по три пъти през нощта, сънувам бебчо, как го кърмя и какви ли не истории, леко странни винаги 😕

# 402
А аз освен да се будя, въртя и пишкам по три пъти през нощта, сънувам бебчо, как го кърмя и какви ли не истории, леко странни винаги 😕
То с това лежане се побъркахме вече Simple Smile
Нали и ти беше в "клуба на лежащите"?

# 403
  • Sofia
Здравейте. За кръвното - аз съм със около 110 на 70, което се води направо идеално. Обаче на моменти ми е доста отпаднало и едва гледам. Не знам дали не пада понякога и затова да се чувствам така. Тази сутрин например станах, приготвих се да започна да работя и уж полегнах по едно време за малко, да вдигна краката по-високо, както ми казаха лекарите и два часа не можах да стана - бях в някакво състояние на полусън - хем мисля за нещата, които трябва да свърша, хем дремя и не мога очите да си отворя дори. Чудя се дали е просто преумора и от жегите или да търся по-сериозна причина.

Абсолютно същото е при мен сутрин, преди да тръгна за работа. Поне не всеки ден де. И аз се чудех от какво е. Кръвното ми беше малко спаднало - 100/60, ама пък чак такава умора... Лежа и почти дремя, не мога да събера сили да стана и да тръгна.

# 404
На последните два прегледа и моето кръвно е ниско - 80/50, 90/60. Аз също се задъхвам много бързо и ми се ускорява пулса, но разбрах и че съм с анемия, та не знам от кое точно ми е задъхването.

Иначе ми е горещо много и почервенявам като домат, в работата се притесниха чак дали не съм вдигнала кръвно ..

Общи условия

Активация на акаунт