СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 038
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Аз винаги съм казвала, че ако имам момче ще бъде Мартин, а ако е момиче - Ина. Но на таткото в главата взе да се прокрадва мисълта за Борис, тъй като доста време се "борихме" за бебче. Обаче на една приятелка сина се казва така и на мен не ми се иска много, макар че ми харесва името. Та накрая ще е както го запиша аз. Все пак мен ще питат в родилното Simple Smile

# 631
Името съм го измислила отдавна и се одобри от семейния съвет, та явно ще е това, стига да не ме изненада и да се роди на 17.09, тогава ще е София Simple Smile
Бебефон ползвах с дъщеря ми, но не помня на кой го дадох, та ако реша, ще купувам друг. Тепърва предстои ремонт и при нас, а и нищо не съм купила, но ме е обзело биволско спокойствие и не бързам.

# 632
Вие намерихте ли вече педиатри? Някоя да живее в центъра около Руски Паметник и да има препоръки в района?

Аз съм със същия проблем. Една камара болници наоколо и нямам никаква идея към кого да се обърна. GP-то ни е в 20 ДКЦ и препоръча педиатрите там, чувам и добри отзиви за частния център на бул.България до Джъмбо.

# 633
  • София
И ние бяхме в компактна квартира като се раждаха децата, която се състоеше от две преходни стаи. Нямах нужда от бебефон тогава, но сега живеем в къща на два етажа и ще се наложи. Има и приложения за телефон даже с видео, мисля че гугъл имат такова, което следи движение и прави запос и праща на друг телефон. Но минава през интернет и не съм сигурна дали е добре това.
За имената - и аз харесвам Йоан и Йоана. Още не съм се отказала от Йоан, но вече имаме и друг вариант и май е доста възможно да е той.

Нашето море е доста изтощително Sad. Малкия четири нощи вдига температура. Нали ви бях споделила, че дойдохме с кашлящи деца, обаче тая температура много ме притеснява. Странното е, че през деня нищо му няма, дори следобед не вдига, дивее, играе, само покашля от време на време. Но вечер мине ли 9 часа, започва да вдига и давам панадол и водичка. След това я сваля, обаче го проверяваме с ММ по 100 пъти на нощ и сега ще трябва да се възстановяваме от почивката Sad. Много ме притеснява и ще видим къде можем да го заведем на лекар да го прегледат. Също ме притеснява да не му изпишат веднага антибиотик, а това да си е вирус и да не е добро това лечение. Имам пълно доверие на нашата педиатърка, но е в София и няма как да ги прегледа. На всичкото отгоре и ние с ММ се разболяхме от същата дразнеща кашлица - първо той, а ден след него и аз. Явно няма как като постоянно някой ни кашля и постоянно гушкам някое дете да видя дали не покачва температура. Това, че и ние се разболяхме ме навежда още повече на мисълта за вирус, но пък от вируси до момента температурата е спадала до 3 дни, дали е възможно да вдига и повече от 3 дни при вирус? А от тази сутрин аз съм и с бонус - разстройство. За момента не е страшно, дано да отмине поне това бързо, че кашлицата и безсънието ми стигат. Само ако спре малкия да вдига Т, много ще ми олекне.
Еми - и аз се наоплаках. Извинявам се за дългия пост.

# 634
Katya_pk а какво му даваш като лекарства? Защо не дадеш нещо противовирусно - авирон рапид, изопринозин сироп?

# 635
Аз винаги съм казвала, че ако имам момче ще бъде Мартин, а ако е момиче - Ина. Но на таткото в главата взе да се прокрадва мисълта за Борис, тъй като доста време се "борихме" за бебче. Обаче на една приятелка сина се казва така и на мен не ми се иска много, макар че ми харесва името. Та накрая ще е както го запиша аз. Все пак мен ще питат в родилното Simple Smile
Хрумва ми и Борил..
А за вирусите веднага препоръчват пробиотици, но като слушам да не би да са зъбчета?

# 636
Според мен вирусите протичат бързо и при малките деца с доста висока температура. А това няколко дни и на мен ми се струва, че може да е някой зъбче. Дано не е нищо сериозно и да се оправите бързо. Аз пих за разтройството само Смекта и мисля, че засега съм добре, само че съм все още като парцал. Страшно ми е отпаднало, но го отдавам на горещините.

# 637
  • София
Ами той отдавна мина прчериода на зъбчетата, през септември ще стане на 4. А едва ли ще ги сненя скоро. Като лекарства - само сироп за кашлица, давах проспан, сега го смених с лихенсед. Температурата сваля от панадол. А и витамин Ц на ампули му давам по една на ден. Другото са чайове с мед. Мислех си и аз за изопринозин, но не ми се иска да му давам лекарства, без да са предписани от лекар.
Благодаря ви за идеите. Сега пак е добре и все едно нищо му няма, страх ме е да дойде нощта. Понеже се местехме от едно място на друго днес, ММ каза, че няма сили и време да търсим болници днес и вероятно ще изчакам и тази нощ и ако пак вдигне, утре ще го водим.
Мислех си и за прегряване, но нормално човек се поти в такива случаи, освен ако не се обезводнява. Днес не сме били на плаж и ще видя дали ще има подобрение.

Кака му започна да кашля седмица преди него, като миналия петък преди да тръгнем още, вдигна еднократно 37,5, обаче я свали почти веднага, без да й давам нищо, освен повече вода през няколко минути. От тогава изобщо не е качвала и затова решихме все пак да тръгнем за морето, обаче тук се започна сагата с него

# 638
Ние живеем в къща на два етажа и ще търся бебефон. Ще погледна този на Чиполино, благодаря!
За името - имам един Борис и много исках сега да е Калоян, но май ще отстъпя на таткото.
Katya , ако температурата е под 38 не е страшно, наистина може да е от затопляне. Иначе за имунната система и аз препоръчвам Авирон, той е хумусна киселина основно. С кашлицата аз съм много внимателна. Твоята педиатърката не вдига ли, да се консултираш, да ти е спокойно

# 639
  • София
Не съм й звъняла сега. За точно такъв случай знам какво ще ми каже - че трябва да го прегледа, за да назначи лечение. А в момента няма как. Благодаря за насоките

# 640
Мами, в началото на 8 месец съм. Нося бебо високо. Още под гърдите ми започва коремчето, трудно дишам. Едвам си поемам въздух и съм много уморена. Вие как сте? ❣

# 641
Моята бебка е ниско от самото начало. Около пъпа са най-често движенията. Рядко се качват към ребрата. Но матката вече си е там и си ме души понякога.

# 642
Още под гърдите ми започва коремчето, трудно дишам.
И при мен е същото... особено като седна. Simple Smile Simple Smile

# 643
При мен бебето е по-ниско, усещам я около пъпа и малко над него. Въпреки това като легна усещам задух, защото матката вече е стигнала на високо.
Представям си какво е, когато е високо...

# 644
И на мен корема ми започва от под гърдите още, но усещам бебка доста ниско, което ми причинява ужасен дискомфорт докато ходя - имам чувството, че много ми се пишка или че ще се напишкам във всеки момент, а като отида до тоалетна изкарвам по 2-3 капки... Когато лежа се чувствам все едно не мога да си поема хубаво въздух, вечер ми изтръпват ръцете, сутрин ми се схващат прасците от крампи, а като хапна изпитвам мускулна слабост и буквално изтощение, все едно съм вършила тежък физически труд. На всичко отгоре сънят ми е доста лек, събуждам се от най-малкото и целия ден ми се придремва.
От друга страна обаче, ми е много готино да усещам как бебка заяква с всеки изминал ден - от известно време изпъва крачета за по-продължително време и буквално мога да ги пипна с пръсти, като ми изпъне корема Grinning Нямам търпение да си я видя на късната фетална Blush

Общи условия

Активация на акаунт