Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 юни 2019, 09:34 ч.

Четвъртокласници 2019/2020г.

 • 13 869
 • 313
 •   6
Отговори
# 15
 • Мнения: 2 326
Децата за тези книжки на английски какво ниво са покрили?

# 16
 • Кърджали
 • Мнения: 3 289
Благодаря за списъка с тези книжки на английски. Ще им хвърля един поглед. Макар че с лошото ни попадение на учителка по английски не знам дали няма да са и много висока летва за госпожицата ми.

# 17
 • Мнения: 5 346
Децата за тези книжки на английски какво ниво са покрили?
През февруари покриха Movers от тогава учат за Flyers.
Мovers на А1 и Flyers на А2

# 18
 • София
 • Мнения: 6 977
Децата за тези книжки на английски какво ниво са покрили?

Моето миналата седмица се яви на Flyers. Предполагам книжките са подходящи за това ниво.

# 19
 • Мнения: X
Hope, би ли споделила списъка с книгите на Английски Simple Smile
Нашето домашно по англиски е да си довършат разните помагала, които ползваха за подготовка за Flyers.

1.Black Beauty
2.Holly the Eco Warrior
3.Jack and the Westbourne Fair
4.Little Women
5.Princess on the Run
6.Ricky's Big Idea
7.The African Mask
8.The Secret Garden
9.The Surprise
10.The Time Capsule
11.Holly's New Friend
12.David and the Great Detective
13.Jack's Endless Summer

Helbling Издателство

Страхотни са всички серии на Helbling. Аз от Амазон ги купувам, че тук ми идват твърде скъпи. Червената серия е за Флаерс. Но и последното ниво на зелената серия става също.
http://www.helblingyoungreaders.com/?pagename=books


http://www.helblinglanguages.com/index.php?option=com_content&am … 97&Itemid=202

# 20
 • Мнения: 367
Хайде от днес си имам вече и аз четвъртокласничка. Връчиха им удостоверенията, списъкът с препоръчителна литература се състои от 10 книги, всичките споменати по-горе и с изключение на Деца играят вън, всичко друго прочетено. Миналата година използвах един обединен списък от темата, та и тази година ще направя така. Моята много чете, чак зарязва всичко, като се потопи в някоя интересна книга. Имаше забрана няколко седмици да чете Хари Потър, че друго нищо не съществуваше. В момента довършва 5та книга от поредицата и в списъка ѝ фигурират и последните две и да се свършва вече с него, че голяма мания. Иначе при нас за лятото домашни няма, най-много аз да я накарам към края на ваканцията да реши някоя и друга задача и да напише някое и друго съчинение.
Иначе и при нас класната каза, че са отпаднали външните оценявания по ЧП и ЧО и оставали само по български и математика. За това, че ще се учи до 15.06. догодина, знаехме от началото на годината. Странно ми е това разтакаване чак до средата на юни, като почти половината май се кара ваканционно и концентрацията е почти липсваща ама няма начин. Едно време и аз учех до средата на юни в 4ти клас и от тогава започваха да ни пишат оценки, та всяко ново нещо е добре забравеното старо.

# 21
 • София
 • Мнения: 1 309
Ето го и нашия списък:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА  ЛИТЕРАТУРА

Лиман Франк Баум - "Вълшебникът от Оз", "Страната на Оз"
Николай Райнов - "Приказки"
Карл Сандбърг - "Приказки от страната Алабашия"
Ръдиард Киплинг - " Приказки"
Памела Травърз – „Мери Попинз”
Н.Носов – „Незнайко.....”
Доналд Бисет – „Небивалици”


ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА  ЛИТЕРАТУРА

Роалд Дал  - по избор
Холи Блек, Тони Ди Терлизи - "Хрониките на Спайдъруик"
Юлия Спиридонова - Юлка - “Страната на сънищата”
Дейвид Уолямс - “Бабата бандит”
Мinecraft - “Островът”
„Ягодовата фея Ягодка“ от Щефани Дале

Последното ми идва малко бебешко, да си призная и мисля да я пропусне, ако не изяви особено голямо желание. "Бабата бандит" я довърши току що на английски. Другите трябва да ги снабдя от някъде.

Благодаря за английския списък. Тамън се чудех какво е подходящо за възрастта.

Според моята щерка изобщо нямало да има матури следващата година. Да видим.

# 22
 • в огледалото на живота
 • Мнения: 8 121
Благодаря за англ.литература и аз!
Това е любимият  предмет на девойката след математиката.От днес вече започна самоподготвка със сборника в къщи.
Утре ще посетим и библиотеката за избор на книга.Исках да подновя абонамента за Уча се,но финансово май няма да успея...
Някой с отзиви за тези тестове,заслужават ли си за на есен?

Скрит текст:

# 23
 • Мнения: 201
Момичета, да препоръчате лятна занималня, целодневна?

# 24
 • Мнения: 5 346
Момичета, да препоръчате лятна занималня, целодневна?
С какво искаш да се занимават? Че ние ги пращаме на различни неща.

# 25
 • Мнения: 2 844
Благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Тече ваканцията с пълна сила. Детето ходи в близкия парк само, няма такъв кеф! Вече не е нужно да вися по пейките. Засега гравитира само там, денем има не повече от десетина деца, спокойно е и мога да я пусна.
С четенето няма проблем, по-скоро с почването. Веднъж седне ли, увлича се, но трябва да напомням. Свикнала е да чете вечер и денем хич не се сеща.
Купила съм един сборник по математика, да видим кога ще му дойде времето. За сега я караме лежерно.
Слънчева и щастлива ваканция на всички!🙂

# 26
 • Кърджали
 • Мнения: 3 289

_Hope_ и дъщеря ми чете вечер преди заспиване. През деня така и не се сеща. Понякога я карам да чете докато приспивам брат и, но чете 5 страници и оставя. Оставила съм я, когато иска, тогава...

# 27
 • Мнения: 201
Момичета, да препоръчате лятна занималня, целодневна?
С какво искаш да се занимават? Че ние ги пращаме на различни неща.
честно казано, незнам. Държа да има някакъв спорт , четене и писане не толкоз, английски пак е хубаво да има. Не е ходил досега.но сестра ми ще записва племеника и предложи и нас

# 28
 • Мнения: 5 346
Момичета, да препоръчате лятна занималня, целодневна?
С какво искаш да се занимават? Че ние ги пращаме на различни неща.
честно казано, незнам. Държа да има някакъв спорт , четене и писане не толкоз, английски пак е хубаво да има. Не е ходил досега.но сестра ми ще записва племеника и предложи и нас

Спортна академия - намира се в самата спортна академия като цена е най-ниската в София, включен е топъл обяд. На малко места предлагат нещо готвено. Децата са много. Всеки ден си избират спорт сутрин имат няколко часа след обяд също. Моя син ще ходи за трета година.
 http://sportsacademy.bg/

Има същата спортна академия в Спортна София - до МОЛа на Стамболийски. Нямам идея как е. Но със сигурност базата е по-хубава.

Спарк /До Декатлон Витоша: http://spark-bg.com/bg/spark.html - всеки ден имат плуване. На едно място са но има достатъчно пространство за децата.

Английски моя посещава FUN DAY / аз лично съм много доволна.

Но съм проверявала и в Британика те работят съвместно с Мачирски. Сутрин учат език след обяд са на Витоша.

Относно четенето Simple Smile Моя започна да чете през деня. Карам го да чете поне по час. Преди четеше преди лягане , от седмица две откри аудиокнигите. Аз го абонирах за тези  на английски но той откри българските Simple Smile Сега слуша Малкият принц.
Иначе в списъка от училище има 4 книги - Том Сойер /почна я преди време и не я дочете, може би поне до средата е стигнал/, Книга за джунглата - чел я е. Пинокио - и нея я е чел. И някакви български легенди.

По БЕЛ имат да попълнят помагалото на Браво - 14 номер.

Иначе ваканцията тече с пълна сила. За първа година го пускаме сам в квартала. Бандата е като тези от моето детство. Карат колела , пръскат се с вода, ритат футбол и се катерят за череши. На мен сърцето все още ми се свива като го пусна и час по час си намирам повод да му звънна. Ама така се расте в София.

# 29
 • в огледалото на живота
 • Мнения: 8 121
За първа година го пускаме сам в квартала. Бандата е като тези от моето детство. Карат колела , пръскат се с вода, ритат футбол и се катерят за череши. На мен сърцето все още ми се свива като го пусна и час по час си намирам повод да му звънна. Ама така се расте в София.
Сякаш ми прочете въпроса ,който исках да задам...

Не съм от типа майка-орлица,но все още ми е свито и притеснено да я пусна сама навън без мое наблюдение.Живеем на оживено кръстовище с интензивен трафик нон стоп на автомобили.Парка е на една пресечка от нас ,но не смея да си го причиня/настръхва ми косата като си спомня,че преди 7г.на пешеходната пътека пред нас убиха дете... Cry/
Имаме и дет.площадка през един блок,но и там виждам само майки в обкръжението с  деца вечер.Наясно съм,че този страх има всеки един родител,но и се питам с времето как ще го преодолея.Имаме баба пенсионер на разположение,но не искам да я ангажирам непрекъснато. Работата ми е такава,че съм с дълъг платен летен отпуск и за мен ваканциите не са проблем.Децата обаче растат,дори преждевременно бих казала и търсят своето общуване с връстници.А в моята глава само такива едни негативни и блъскащи ???
А иначе кротко ми е момичето;споделяме непрекъснато;говорим на всякакви теми.Бих казала,че дори е обучена как да реагира в непредвидена и спонтанна ситуация;при среща с непознат;телефонни обаждания  и т.н
И все пак са деца,подлъгват се,доверяват се...Да,едно време бяха по-спокойни времена,колкото и клиширано да звучи,растяхме без смартфони и контролирани проверки,но и нямаше толкова реални и виртуални заплахи...

Споделете моля,да поговорим на тая тема,да обменим мнения и размисли...

Общи условия

Активация на акаунт