Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 218
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
Явно само аз не разбирам каква е толкова вълнуваща темата за НВО.
Това е единствено оценяване на учителите. За децата няма абсолютно никакво значение.

Отгоре на всичкото е направено така ,че и всички деца да го изкарат.
Знам ,че за учителите е притеснение не знам дали все още част от възнаграждението им се формира от оценката която получават. Притеснено им е от външните квестори и от новият формат.

Ама чак да се организират РС по този повод направо ми е чудно. Само смут в родителите вкарват.
Добре ,че при нас отмениха масовите родителски срещи за глупости.

# 406
Нашата беше с цел информиране. За мен лично безсмислена, защото нищо ново не научих, освен, че ще направят пробните тестове  следващата седмица. Това и споделих. Все на някой може да му е полезно...

# 407
  • Кърджали
Е тя родителската среща в случая беше повече традиционна. Обсъждаше се и на какви неща трябва да се наблегне при всяко от децата, за да може прехода в пети клас да не се окаже прекалено страшен и дя няма " а миналата година кво беше, тази кво е"...
Иначе за самото външно оценяване общо взето наблегна на това да не се забравя, че трябва да се пише с черна химикалка и да внимават с бланката. Общо взето техническата част.  И че ще гледа подготовката за изпита /няма как да я няма/, да е все пак възможно най-щадуща и нестресираща.
Аз на моята щерка отдавна съм и казала, че тези малки матури не са нещо страшно, с нейният"състезателен опит" би трябвало да и се сторят песен.
За диктовките казах, че ще ги пускаме. И основно заради това, че покрай безкрайните състезания на които се записва /тая сутрин ми се обади да ми каже, че се е записала и  на Европейско кенгуру/ по математика ясно е добра, но българският език съвсем сме го занемарили. Пише сравнително правилно, рядко допуска грешки, основно от разсеяност, но това ще са си един вид упражнения. 

# 408
  • София
При нас другата седмица има традиционни родителски срещи, не нещо специално. Знам, защото, по традиция, и на двамата ученика са едновременно. Решила съм догодина ако са ми три едновременно, да ида да искам идеи за разклоняване от директора.

# 409
  • София
Ние ходехме на родителска среща с разменени деца - всяко на срещата на другото. Веднъж се заобяснява госпожата, че не било хубаво децата да присъстват. Такава агресия към учител не бях изпитвала! Другия път тя да ми ги гледа, аз ще ходя на родителска...
Това като бяха малки де, вече седят сами вкъщи. Не треперят като нас едно време за жалост.

# 410
Аз ходих с бебето. Едната я проспа. А на другата ми видя сметката от обикаляне и опити да събори шкафовете върху главата си. Изтърпяха ни някак. Joy

Наистина се коментираше доста НВО-то, но учителите обещаха да направят всичко възможно децата да не се стресират. По български бяха взели целия предвиден материал и им остават само упражнения. По математика им оставаше само деление на многоцифрени числа с двуцифрени и после пак упражнения.

# 411
  • Кърджали
Не е ли много рано чак па целия материал да са взели?
 Нашите си вървят с някакво нормално темпо, но честно казано и аз вече не следя какво учат. Не помня кога не съм отваряла учебниците

# 412
И аз се замислих за целия материал, твърде рано ми се вижда да са го приключили.
При нас със сигурност не са.

# 413
Нашата РС си беше традиционна.
Е,пуснаха ни да видим и примерните тестове за НВО.
И при нас не са приключили с материала , рано ми се вижда.

# 414
Трябваше да уточня - по български имаха предвид езиковия материал. По литература казаха, че има още неща да взимат, но явно си се подготвяха да им остане време за повечко упражнения - диктовки, преразкази..

# 415
  • София
В НВО видях писане на сложни думи и меки съгласни. Моите не са учили такива неща и тепърва ще ги обяснявам...
А по математика имаше задача с 1/3 написано като дроб. И този запис не са учили.

# 416
Те бяха още в началото на годината, по спомени Thinking

# 417
В НВО видях писане на сложни думи и меки съгласни. Моите не са учили такива неща и тепърва ще ги обяснявам...
А по математика имаше задача с 1/3 написано като дроб. И този запис не са учили.
А защо ти, а не учителя им?
ПП: Аз обяснявам само състезателни задачи или нещо извън учебния материал. Ако има в учебника - връщам да си прочете. Обяснявам ако е преподадено, учено и неразбрано по някаква причина.

# 418
Хм, много рано ми се вижда да са приключили с целия материал. Тъкмо вчера отворих тетрадките да се разписвам и видях, че са стигнали по математика до 77 урок (лице на правоъгълник). Вървят си с по 1 урок на час, даже сега след грипната ваканция не са се забързали и по нищо не наваксват с по 2 урока, но те имат и 4 часа седмично математика, май няма как да е другояче.
По български не мога да се оправя, че не взимат подред нещата - взели са числително име, но пък някак бързо минаха през членуване на съществителните в мъжки род като учиха подлог. Минали са и просто и сложно изречение и някаква пунктуация в него уж учиха. В писмените упражнения (ФКРК) последно бяха правили Приказка по дадено начало или по опорни думи. По литература си имат още доста неща -  последно бяха на Апостола в премеждие. Като гледам съдържанието на учебниците май българския като граматика наистина са го приключили и сигурно сега трябва да затвърждават правилата.
Вчера са правили аудиодиктовка, ще видим как са се представили като им ги върне, но не виждам истерия относно НВО  поне за сега. Родителска трябва да имаме другата или по другата седмица, по традиция в началото на срока или в края на предишния правят една (междинната за годината), трябваше да е на края на януари, но заради грипната я отложиха.

# 419

А къде сте ги видели?
Меки и твърди съгласни е урок от 1-ви срок.
А дроби мисля, не се учат тази година.

Нашите са взели материала и по двата предмета изцяло още преди Нова година. В момента по математика решават задачи за движение по река. По Бел наблягат много върху писане на преразказ и съчинение.

Общи условия

Активация на акаунт