Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 216
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Айла, благодаря много за линковете.Simple Smile
Поръчахме си 21 теста да си го имаме за упражнения вкъщи. Започнахме и диктовките към този линк. Много добре се чуват и темпото е в пъти по-бавно от "Дъбът".
Другата седмица и ние имаме РС.

# 421
Е, как са успели да вземат целия материал за три месеца?!? 🙄

# 422
Ами учителите си знаят. Не виждам да има каквато и да било драма. и напрежение. Напротив. Не разтеглят едно нещо цял месец, както е заложено по МОН-ското разпределение.

# 423
  • София
Fancy, държавно или частно е у-щето? Хорариумът е различен на двете места.
AsitaNew, нашите също са с 4 ч. МАТ + 1 час РП (ИУЧ) Мат, но там си имат отделно помагало и не смесват нещата. Сега след грипната понаваксаха някои дни по 2 урока на куп и днес са вече до 82ри. По учебниците на Просвета плюс са.

# 424
Частно е училището. Хорариумът няма значение. Защото вашите деца пишат домашни и се занимават у дома. Т.е. ако вземем тези техни часове и вашият хорариум ще стане като нашия. Нашите деца през седмицата всичко това го правят в училище.
Просто учителите имат необходимата свобода да решават какво и как да правят, а не да се водят по малоумното МОН.

# 425
  • Най-красивата страна
Нашата родителска среща мина.Също традицонна.

Обсъждахме тестовете а матурите.

Ще ходим на лагер през пролетната ваканция.Доста далече-на 600км .
Но всяко дете с родител.От нашия клас никое дете няма да е само.
Което ми се вижда малко странно.Но и аз ще ходя с дъщеря ми.
Вие пускате ли децата си сами на лагер?

# 426
Частно е училището. Хорариумът няма значение. Защото вашите деца пишат домашни и се занимават у дома. Т.е. ако вземем тези техни часове и вашият хорариум ще стане като нашия. Нашите деца през седмицата всичко това го правят в училище.
Просто учителите имат необходимата свобода да решават какво и как да правят, а не да се водят по малоумното МОН.
Както беше и при нас в държавното първи и втори клас... Мнооого часове имаха по БЕЛ (не само, разбира се...), но половината си бяха "самоподготовка", т.е. нямаха домашно изобщо Simple Smile

# 427
Ние почти сме минали тези 21 теста. Бая лесни ми се струват...
Изобщо не се вталявам с това НВО. Каквото такова, нито ще кандидатства, нито нищо. А и излишни нерви нямам за хабене Simple Smile

# 428
  • София
Обяснявам аз, защото дисциплината в класа е нулева, а учителката не се справя с много други неща, освен дисциплината. В клас не се преподава, а домашните не се проверяват. А съм изпуснала седмица да преподам и обясня, а е останало завинаги в небитието. Само четирите деца, които ходят на частна занималня, не работят вкъщи (е, тия, на които не им пука, също), но според мен са големи за занималня.

Фенси, в някой от примерните изпити, не помня обаче вече в кое помагало...

Аз използвам НВО за наваксване и затвърждаване на материала. Синът ми е много добър в съчиненията, но с много слаб правопис. Тъй като има само шестици не ми вярва колко е трагичен 😂  Тези помагала помагат да го убедя, че има много още да се желае...

Скрит текст:

😁

# 429
svee искаш да  кажеш ,че детето ти ще изрешава тези помагала ?
Аз бих се гръмнала Simple Smile

# 430
  • София
Не, ще останат и за сестра му 😁 Гледам да правим поне по 2 урока по математика седмично, тъй като не го затрудняват, и поне по 4 български. Но сестра му ми изяде целия ден вчера с нулевите си знания по ЧО и пропуснахме...
Тя уж е по-прилежна и само с математика я занимавах. Докато не ми сервира вчера, че император Аспарух е създал държава със столица Искър. Не е прочела нито един урок от Първо българско царство. Не знам как да се боря с това 😵

# 431
Не, ще останат и за сестра му 😁 Гледам да правим поне по 2 урока по математика седмично, тъй като не го затрудняват, и поне по 4 български. Но сестра му ми изяде целия ден вчера с нулевите си знания по ЧО и пропуснахме...
Тя уж е по-прилежна и само с математика я занимавах. Докато не ми сервира вчера, че император Аспарух е създал държава със столица Искър. Не е прочела нито един урок от Първо българско царство. Не знам как да се боря с това 😵
Сестрата 3ти клас ли е?

# 432
  • София
Да. Колкото считах породените деца за нещо прекрасно, толкова съжалявам през последните две години 🙄

# 433
Не мисля, че хорариумът е без значение. Моето дете НЕ ходи на занималня и се подготвя сама от втори клас. За четирите часа математика на седмица имат по 1 урок на ден - изрешават се задачите от учебника и тези от учебната тетрадка. За вкъщи остават задачите от Сборника, който обаче си върви с учебника/УТ. Няма нещо кой знае колко различно - 1 стр задачи към съответния урок. Дисциплината в часовете е добра, успяват с класната си да свършат обаче само задачите от учебника и от УТ. Не се преподава НИЩО различно от тях, не знам дали би имало и време. В занималнята децата, които ходят имат още 1 час за математика (другият е за БЕЛ и 1 час за другите предмети, имат и занимания по интереси май след 16.00), в който решават задачите от Сборника. На по-бързите за съжаление в нашия клас не се даваше нищо допълнително за размърдване на мозъка и затова и не видях полза от занималнята. Вкъщи решава и още нещо отгоре от по-завъртяни задачи. В други училища в занималнята им дават задачи на ниво ИУЧ за тези, които са свършили с обикновените, но поне в нашия град не съм чула даже и в елитните училища, които  подготвят за прием в математическите паралелки в града и в МГ, в нормалните часове или в занималнята да се обясняват задачи от движение /по течението на река, срещу течението на река, в спокойна вода/ или за работа.
И въпреки че домашните се проверяват и се поправят, а не се разписват само, както съм чувала на някои места, смятам, че от значение са и помагалата, които се използват. За съжаление при нас няма помагала от типа НЕМО, Читанки и пр., в които евентуално би имало по-интересни задачи и това в съчетание с няколко часа повече седмично по математика и в предишните години може и да доведе до по-бързо взимане на материала и по-качествено усвояване сега.

# 434
Ами реално часовете занимания по предмета са едни и същи. Едните в училище, другите в къщи. Къде е по-ефективно заниманието е въпрос на работа.
Ако под един урок разбираш разделението в учебника, при нас не кълцат толкова на дребно нещата. Умножение на многоцифрено с дфуцифрено е един урок, а не пет. Примерно.

Общи условия

Активация на акаунт