Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 221
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • Кърджали
И Кати ще ходи на Знам и мога, още не е сядал да види тест. Но и много ѝ е натоварено, готви се за SPelling Bee, за "Аз общувам с Европа" на СБНУ. Сега и Знам и мога. Хич не ѝ се сяда, ама съм казала, че като се бута на 200 места ж, тия 200 места си искат подготовка (па накрая колкото толкова). За английския има стимул (макар че още не може да навакса съвсем след миналогодишния им ужас, наречен учителка по английски) защото знае че така ще може да си намира повече информация за любимото ѝ - звезди и планети.

# 451
И за Spelling Bee не се готви, то ако може всички знания да паднат отгоре ей така... Laughing

# 452
  • Sofia
Браво на момичето на Александра!
Моят син също ще ходи на "Знам и мога". Това е състезанието, подходящо точно за него. Много неща знае от различни области, но в нито една много не може да се задълбочи. Надявам се да се справи добре и в този кръг. Дадох му да направи два теста и това беше.

# 453
  • София
Вие пускате ли децата си сами на лагер?

От втора група в градината.

В нашето училище занималнята е до 4 клас вкл., после няма.

# 454
  • на последния етаж
На лагер и зелено училище - от втора група в детската градина.

# 455
  • София
Не е ходила на занималня досега. В началото й беше трудно да се справи с домашните, от миналата година си прави планче и т.н. и си разпределя домашните, пианото и шаха някак във времето, тази година започна и задачи да решава. Не всичко е перфектно, пише много нечетливо, повечето отговори по литература са с по 1-2 изречения, вместо с по 5-6, домашните по математика понякога са трагични, явно прави нещо друго докато ги пише. Simple Smile Но като цяло е самостоятелна, за мен е важно да знае да управлява времето си.
На лагери с училището не е ходила, защото така и не им проимах доверие, ходила е на други извън училището от 2 клас.

# 456
Не сме го пускали по лагери. То и не се е случвало да предлагат такива в училище. И да предлагаха, нямаше да ни е по джоба. Лятото изкарва 1 месец на село при баба и дядо. Те му организират екскурзии и дори 2 пъти го водиха на почивка. Ние сме го пускали само на екскурзии. При това на еднодневни. С нощувка не сме го пускали по здравословни причини до сега. От тук нататък вече ще може, но да видим какво, къде и за колко пари ще предложат.

# 457
  • София
С удоволствие бих го пуснала, ако направят лагер...

# 458
  • София
Направихме две диктовки от линковете. Доста са кратки, почти нямаше грешки, каза, че е срвн бавно диктуването.

# 459
При нас мина традиционната РС по средата на годината. На външното се отдели време, колкото да кажат да не стресираме децата, че резултатите така или иначе ще се гледат само в случай, че се кандидатства в профилирани паралелки, като и там даже няма да е фатална тежестта им. Времето е леко притиснително дали ще им стигне, но в момента отделяли по 1учебен час седмично за тренировка по формата, като наблягали на това как да се решават тестовете. За повечето деца е ново попълването на бланки, но се справяли. Като цяло наблегна на това, че резултатите са важни за учителите повече отколкото за децата. Правили са вече аудиодиктовки и обърна внимание, че са направени така, че е възможно заради паузите при четенето (изреченията нямало да се четат веднъж цяло, а направо накъсано на смислови паузи) да сложат излишни запетаи и това е основното, което тренирали при проверката, но няма нищо притиснително. Децата се справяли повече от добре. Материалът по български като граматика са го минали и оттук нататък предстояло само упражнения и писане на текстове /съчинения, преразкази и пр./ По математика обаче си имат още доста, но и там за момента не мисли, че има повод за притиснение.
Най-хубавата част беше, че няма да имаме изцепки тип "бал". Много съм против тези минибалове и цялата показност, едно обикновено тържество в градината/училището с няколко снимки ми е предостатъчно.

# 460
  • София
Вени, а защо лагер с родители?
Аз съм от майките, които не са пускали детето си още никъде без родител.

# 461
  • Най-красивата страна
Точно по тази причина лагера е с родители.
Понеже курорта е на 600км.от нашия град и повечето родители се притесняват да пуснат децата сами,а децата искат да отидат.
Попитахме госпожата,която организира лагера и тя се съгласи да вземе и майки или баби.

# 462
  • Кърджали
В четвърти клас са достатъчно големи и да отидат сами.
Класната каза че по повод завършването мисли да ги заведе в една хижа наблизо със заведение и басейн. Да изкарат там един ден в забавление и така да отпразнуват завършването. Надявам се всякакви излишни кичозности като "бални рокли" да бъдат спестени.
Днес е минало "Аз общувам с Европа" на СБНУ, Кати каза че било лесно (поне докато се подготвяме за него видях къде са ѝ слабостите). Били и на театър днес.

# 463
При нас излязоха резултатите от НОМ, този месец ще имат 3 състезания, но няма как.

# 464
Какво завършване в 4 клас?

Общи условия

Активация на акаунт