Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 212
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • пак там
Какво значи твърде големи за занималня? Нашите четвъртокласници си ходят на "занималня", и ще продължат (надявам се, че директорът няма да промени нещата) до седми клас. Тоест занималнята плавно претече в часове по самоподготовка за НВО.

Учителят им дава задачи с повишена трудност в часовете на "занималнята", и по български, и по математика.

# 436
  • Кърджали
И догодина ще си ходи на занималня.
На лагер (не от училище, а с вокалната група) ходи за 10 дни лятото. Без родител. Добре си изкара. Но има опит, всяка година ходят на фестивал в София с по една нощувка и никофа не съм ходила с нея. Сега и на морето си изкара много добре, към 5тия ден помрънка малко, но беше еднократно

# 437
  • София
В занималня който иска пише, който не иска - играе на телефона. После вкъщи и това трябва да пише и да проверявам. Тази година е нова учителката де та може и по-сериозно да подхожда, но все пак по време на час класът им се чува от другия край на коридора, та не са се скъсали да пишат.
Няма задачи с "повишена трудност" в занималня, само домашни.

# 438
  • Кърджали
Не навсякъде е така. При нас си ги държат строго. И в 5-6 клас е така.Имам и наблюдения при дъщеря на приятелка - отлична до края на 4ти клас, в пети майка ѝ я спря от занималня, точно щото там нищо нямало да прави, резултата беше плачевен, и без това следобед и те беше на някакви занимания, после вкъщи до късно писане на домашни, блеене, разсейване... В 6ти клас набързо я върнаха в занималня,  отпадна ученето до късно (е не съвсем го няма, тук таме се намира, но не е всяка вечер), успеха позакрепна. Изобщо имаше ефект.
На Кати един ден ѝ се наложи да си пише вкъщи това, което по принцип прави в занималнята. Може би и защото няма навик, но нещо, което там го прави за час, вкъщи и отне почти безкрайно време, а ѝ висях на главата Накрая сама си каза, че догодина ще си ходи на занималня.

# 439
Моят големия почна от първи клас да ходи сам на лагер. Малкия ходи в четвърта група, сега и в първи клас.

# 440
И аз започнах да пускам каката на лагери от първи клас. Много е щастлива като има възможност да отиде.

# 441
Моята госпожица ходи по лагери от първи клас. Всяка година класната им ги води последната седмица от учебната година на зелено/синьо училище за 5 нощувки.  Много ѝ харесва и се забавляват. Никога не са ходили родители с тях.

# 442
Моето дете е на целодневно обучение. Имат часове за самоподготовка но нямам идея как са организирани.
Домашни за събота о неделя имат от ПУК /е там бяха оцветявания/. От миналата година бавно и полека ги пише сам. Тази успява да си разпрвдели времето и се справя идеално с организацията. По някой предмети само отварям да видя дали е написано. По други проверявам като ЧИО което миналата година беше безумно. В един ред за един цар -ходи ги запомни.
На зелвно от училище ходи от 1 клас. На лагер за 10 дни замина миналата година за първи път. Различно е. Не познати деца, различни преподаватели. Но пък се върна с чудесни приятвлства. Тази година пак иска. Иначе видях, че по същото време Веселите Козлета организират поход от Ком до някъде. Много ми се ще да отиде на такъв. Като дете ходех редовно и бе страхотен купон.

# 443
  • пак там
Тази година ще го пусна, сам поиска. Досега не щеше, а и аз не съм се натискала. Имахме един детскоградински период с тежки спазми.

# 444
  • София
Моето отиде за първи път на зелено училище, когато беше 3-та група в градината. Иначе на лагер сам беше в 1-ви клас, но пак не с изцяло непознати деца - беше спортен лагер на клуба, в който тренира.

# 445
  • София
От първи клас ходят моите сами по лагери, включително и спортни. Никога не им е достатъчно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 446
  • Кърджали
Аз (съвсем на различна тема, но нали съм горда майка) да похваля щерката. Има интерес към астрономията и се яви на олимпиадата по астрономия с 5ти и 6ти клас (темата е една за двата класа). Отиде почти без никаква подготовка, защото до последно не се знаеше ще ходи или не, и на областния кръг изкарала максималния брой точки (60 от 60).Никой не очакваше от нея такъв успех, още повече, че и сред петокласниците и шестокласниците в областта максималните резултати са били много малко. Та сега самочувствието ѝ лети дори над облаците...

# 447
  • пак там
Браво на хлапето!

# 448
Браво на Кати!
Калоян ще ходи на Знам и Мога, хич не иска да преглежда темите, не му се занимава, чудя му се защо ще ходи, като не му е особено интересно.

# 449
Отиде почти без никаква подготовка, защото до последно не се знаеше ще ходи или не, и на областния кръг изкарала максималния брой точки (60 от 60).
Браво на детето, има защо да е със самочувствие.

Общи условия

Активация на акаунт