СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 323
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.Варна
При нас ще има инструктаж на децата в училище на 11.06. После ще му покажа схемата от тук.

# 91
Сега едва забелязвам, че нещо липсва в таблицата от началната страница-една възможност, която не дай, Боже да се случи. Но не е нереална. Излизат резултатите от първо класиране. Не съм приет никъде... Пу, пу, никой да не е изправен пред такава ситуация. Но може би трябва да се добави, че във втри етап участват неприетите никъде. Или пък няма нужда, то се подразбира.

# 92

Значи все пак някой им е обяснил за пликовете! Извинявайте, аз пак си цикля по въпроса колко безотговорно е нашето училище относно НВО - до момента не са им казали нищичко ни за пликовете, ни за каквото и да било друго по въпроса Frowning1 Вече използвам рефрена "учи, за да не попаднеш пак в същата среда" и май хваща дикиш.
През уикенда планирам инструктаж относно пликовете.
Благодаря за информацията, която споделяте, и за споделените емоции - безценни са Flowers Hibiscus
Не, не, не съм се изразила. Попаднахме на справочника /не го купих, от школа го подариха на майка ми, която е в системата/, прочетох в него за пликовете, схеми някакви имаше и му ги дадох да ги прочете. Ако искате мога да снимам и да кача описанието в справочника.
А за училището, нашето е от свестните, родителската среща щеше да е на 03.06, 03.06 мина и замина, още нищо не се чува. Карам на форума и на официалните страници на МОН, на интернет и сега вече и на справочника. Достатъчно е, което не оправдава училището, разбира се.
Но рефрена за средата и аз го употребявам, всъщност това ми е /на мен/ основния мотиватор за висок резултат. Специалност и език има да натъманява и избира и нататък, висше образование и тъй нататък, но ако попадне в кофти среда сега, отърване няма.

Изумена съм от степента на мързел, още през март учителките ми казаха, че не познава произведенията. Аз реших, че има малко позабравени и неглижирани неща. Нищо подобно, изглежда, сякаш изобщо не ги е чел. Четем всяка вечер на глас, като в първи клас. Не е истина просто.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 09:38 от Анонимен

# 93
  • Варна
Не е съвсем нереална ситуацията, Светкавица. Познавам дете, което преди доста години си подреди само 7-8 паралелки, които му харесвали. Но балът му не е бил от най-високите, не се класира на първо, трепериха до трето класиране. Тогава си намери местенце. Това беше още в първите години на НВО - 2011г. ако не се лъжа, а тогава и наборите бяха по-малки, а и не беше задължително всички да кандидатстват след 7 клас. Сега ми се струва рисковано, ако балът не е от космическите да се пишат малко паралелки и то най-желаните.

# 94
  • у дома с любимите си хора
Светкавица,напълно реална ситуация.Пресен пример от миналата година със съотборник на детето.Имаше висок бал по БЕЛ и чиста двойка по математика( детето не е ходило на никакви уроци,частни учители и прочие).Това,което ме изуми,че написаха само 3 желания в топ гимназии(вкл.МГ) и 2 във втори ешалон.Е,не беше прието на първо класиране,но на второ влезе в Руската с китайски и английски.

# 95
Да, за съжаление се случва, колкото и на никого да не му се иска. Аз затова писах, че ми липсва тази опция в схемата на пэрва стр
Желанията освен като брой, трябва да се преценяват и доколко са реалистични

Сега, малко отклонявам от темата за НВО, но моля за съвет. Синът ми приема Ephira и Aerius от март и приемът е до септември, ежедневно. Уж за момента няма проблеми, но от няколко дни сутрин се чеше много по ръцете в прегъвката на лакътя и по корема. Къпе се всяка вечер. За алерголога, който му изписа лекарства, се чака с месеци. Какво да правя, някакви препоръки за шампоан ли, мазила ли, диета ли. От полени няма алергия, има от прах и мухъл, уж чистя редовно. Имаме малки котета до входа, уж не ги пипа, ама веднъж някаква лелка им дала пари да купят храна и той с децата купили едно пакетче, аз видях чак като сипваше пакетчето. Плодове лиэда спра, какво?

# 96
  • София
Сините карти "Познай творбата" в цветен вариант.
Пускам пробно две снимки. Оригиналните са големи и трябваше да ги намаля, за да мога да ги публикувам тук. Кажете дали се виждат и да ги допълвам ли с останалите или да не се хабя.

Скрит текст:

ПП  Щом се виждат допълних половината. Останалите следобед.

ППП  Допълних и останалите.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 14:08 от Mrs Jan

# 97
  • Варна
Светкавица, неприятна ситуация. Големият ми син имаше неустановена уртикария, която неколкократно се появяваше в неподходящ момент. Много противоалергични е изпил. Всъщност трябва промяна на храненето - по-скоро изключи млечните, захарта и ако може бялото брашно, всякакви преработени храни - колбаси, полуфабрикати. Плодовете не би трябвало да са проблем.

Mrs Jan идеално се виждат!

# 98
  • София - Младост 1А
Да, за съжаление се случва, колкото и на никого да не му се иска. Аз затова писах, че ми липсва тази опция в схемата на пэрва стр
Желанията освен като брой, трябва да се преценяват и доколко са реалистични

Сега, малко отклонявам от темата за НВО, но моля за съвет. Синът ми приема Ephira и Aerius от март и приемът е до септември, ежедневно. Уж за момента няма проблеми, но от няколко дни сутрин се чеше много по ръцете в прегъвката на лакътя и по корема. Къпе се всяка вечер. За алерголога, който му изписа лекарства, се чака с месеци. Какво да правя, някакви препоръки за шампоан ли, мазила ли, диета ли. От полени няма алергия, има от прах и мухъл, уж чистя редовно. Имаме малки котета до входа, уж не ги пипа, ама веднъж някаква лелка им дала пари да купят храна и той с децата купили едно пакетче, аз видях чак като сипваше пакетчето. Плодове лиэда спра, какво?

Светкавица, двете ми деца са с алергии, дерматит и астма. Малката е ежедневно на лекарства, баткото приключи с тях. Пролетно време, при спад в имунитета, стрес... все актуални "хубавини", кожните проблеми се активизират. Може да не е конкретен причинителя, а от изтощението организма да реагира на алергени, с които по принцип се справя. При моите деца стават екземи, суха, лющеща се и сърбяща кожа. Ако не ги лекувам стават рани. За съжаление всичките ни кремове са с кортикостероиди, така че не мисля за редно да ги препоръчвам.
От козметичните мога да препоръчам кремовете на Uriage и на А-дерма.
Препоръчаха ми ДЕРМАЛЕКС РИПЕЪР КРЕМ ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА ПРИ АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ 30 мл., но не съм го ползвала.
От храните ограничете приема на: банани, домати, цитруси, щоколад, какао, морски дарове, салами и пушени меса и да се намалят млечните продукти.
Ако е възможно да носи повече бели дрехи или бяло памучно бельо, като при пране задължително се плакнат два пъти дрехите.
Успех!

# 99
  • София
Светкавица, за да не се случва това с некласирането, е нужно да има желания и с по-нисък бал - застраховка Joy
Давала съм примера с "Химията" на НПМГ - балът 2018 бе с около 60 т. по-висок от този през 2017. При "Биологията" - 20-30 т. по-висок.

# 100
Опитвам да кача страниците от справочника. Успях, инструкцията за учениците започва от страница 5, на която има много малко информация, обхванах частта с пликовете. Ако някой има нужда, ще снимам и останалите страници от обясненията.

Скрит текст:

Десем, така е, баловете от предходни /предходна/ година са само ориентир, има вариации в желанията на учениците, а и мода някаква през текущата година, която може да се различава от предишната. И изпитите са с различна трудност през различните години също така, което също води до вариация в баловете.

# 101
  • София
Светкавица, много неприятно е това с дерматита, но и аз съм на мнение, че стресът е допринесъл за обострянето. Дали са ти добри съвети по-горе. Моят малкия беше с атопичен, който и сега му се проявява от време на време. Много го облекчава Atoderm intensive крема на Bioderma.
Аз си мисля, че балът в НПМГ в паралелките с химия и биология тази година ще бъде драстично по-висок. По-миналата година беше първата с допълнителен изпит и все още не толкова популярен. Миналата има увеличение на интереса  тъй като повече хора вече знаят за това състезание, а ми се струва, че тази година е доста по-популярен и около мен доста деца са се записали. Включително и ние по химия. Няма да учи допълнително и ще разчита на училищни знания, но е още една възможност.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 10:56 от jenap

# 102
И аз мисля, че стресът е обострил състоянието му, Светкавица.

# 103
Това в справочника е просто копие на инструктажа за ученика, който неколкократно е пускан  в темата. Линк към него има в първия пост от нея.

Схемата, която направих се основава точно на този текст, както и на инструктажа за квестора плюс правилата за информационна сигурност.

# 104
  • София
Светкавица  - аз, имайки над 20-годишен опит с моите алергии, бих ти препоръчала да спре млечни (особено прясно, кисело мляко и сирене), какаови продукти и мъхести плодове (ягодите например спадат към тях и аз правя ужасни обриви за съжаление). Чувала съм добри неща за козметичната серия A-Derma Exomega. Надявам се да помогне нещо.

А аз освен притесненията покрай НВОто се налага да си търся и работа - стресът е пълен Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт