СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 744
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Mrs Jan, и аз благодаря от сърце за картите! Ще го поизпитам тези дни.
Аз искам да го оставя на 18.06. вкъщи, обаче той настоява да ходи на училище... поне засега. Ще видим накрая как ще е по-подходящо.
Иначе чакаме резултатите от последния пробен по математика. Вече само преговаря.
Стискам палци на всички наборчета да се класират по първо желание!

# 286
    Нищо не съм скрила, но все се чудя дали не съм твърде либерална и имам съмнение кое е правилното.
  А иначе, дами как мога да скрия гаджето, мил, 16 годишен, слабичък младеж дето много държи девойката да се справи добре, ама не спира да я търси?! За 2 седмици да изчезне е достатъчно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 287
  • Варна
Ради,  баткото да влезе в ролята си Joy или кандидата да идва у вас да решават заедно под надзор;) 

# 288
Slavena,  присъединявам се към горния апел. Комбинирано със споделеното от теб за последния ПИ по МАТ с "неочаквано висок резултат" няма да се измъкнеш, докато не ни кажеш и да  тичаме към аптеката и ние овреме. Joy

Такааа - от словесни заклинания за дъжд към субстанции с неясно съдържание, действащи на енергийно ниво. Е ова се зове алхимия!

# 289
Дидева, къде беше уреден този въпрос? Извинявай, че те караме да пишеш едни и същи работи по няколко пъти ... bouquet
В правилата за сигурност и в инструктажите за квестора и ученика, които многократно са цитирани в темата. На същото място пише и за кодовете, и за печатните букви върху идентификационната бланка. Не знам защо още си правя труда да ги пускам периодично, след като никой не ги чете. Написаното в учители.бг просто е копирано от там.

8. Изпитният комплект за НВО по БЕЛ и по математика съдържа баркодове на всяка страница, които са уникални и поредни, чрез което се гарантира еднозначното им свързване.

 На работното си място попълва с печатни букви идентификационната си бланка, подписва я, без да я отделя от листа с указания за работа.

Помощните материали по БЕЛ съдържат индивидуален плик за изпитната работа, плик за част 1, малко пликче за идентификационната бланка, а помощните материали по математика – и математически формули.

Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния комплект - лист за отговори и/или в свитъка за отговори. Внимание! Изпитният материал не се поставя и засекретява в индивидуалния плик и няма да бъде проверяван!

Инструктажът за ученика е две странички, прочетете поне него.

Формулите, които са налични в нета ( а сега разбирам, че ги има и в справочниците) може да не са актуални. Това е вариантът, който беше предоставян на децата досега.

# 290
Ели, да, за Родители на набор 2005.
Изпратиха ми линка, благодаря.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 20:26 от Анонимен

# 291
Моят син току що откри грешка в розовите карти. На въпрос 18 отговорът е Бай Ганьо от "До Чикаго и назад", а не "Бай Ганьо пътува".

# 292
  • София
Това с формулите е голяма боза/неяснота. Не се знае ще ги има ли, няма ли да ги има, ако ги има - какво ще включват. Толкова ли не могат да направят нещата като за 12 клас - да пуснат в края на задачите всички формули, които се ползват в решенията и които са заложени по програма, не някакви частични извадки, каквито бяха миналогодишните.Те така или иначе тези формули ще са в полза само на този, който знае какво се крие зад означенията в тях и съответно как да ги използва.. На човек, нямащ си идея що е то образуваща на цилиндър примерно или апотемата на многоъгълник, му е все тая има ли или няма формули. Поне аз така мисля, не като Сиси. Едно знаещо дете ще си помогне  в решаването с позабравената формула за пълна повърхнина на конус, едно незнаещо хич няма да се ориентира за какво иде реч, дори и да я види.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 19:59 от пенсионирана русалка

# 293
Mrs Jan, ако чайчетата не помагат, купи (ако има опция за единствен блистер) Дормиплант - лек седатив, на билкова основа, без рецепта. Преди ДСД моята си беше глътнала граматиката и дори Дормиплант-а не подейства (за нормален сън), но понеже е индивидуално, направи експеримент по-рано, а не директно преди НВО - да не я докараш до състояние "спящата кандидатгимназистка".

# 294
Това с формулите е голяма боза/неяснота. Не се знае ще ги има ли, няма ли да ги има, ако ги има - какво ще включват.
Каква боза? Има заповед на министъра, в която ясно е записано, че децата ще получат формули. Просто не се знае дали досегашният им вариант ще бъде преработен и евентуално допълнен с формулите за ръбести и валчести.

# 295
  • София
Ами да, де, боза значи и неяснота... Просто не се знаело конкретно аккво ще има, казваш... Ами не е нормално да не се знае. И миналата година май влизаха ръбести тела, поправи ме, ако не е така, а формули за тях нямаше определно. Сега има включени и валчести..Нямаше и за лице на кръг формули в свитъка им, и за дължина на окръжност, и за лице на многоъгълник. И свойства на пропорции.. Затова  написах, че са частични, демек боза - ни риба, ни рак. Или да дават всичко, или нищо.

ПП Баш дадените формули за съкратено се знаят от  много повече ученици в сравнение с тези за триизмерните тела. Ако аз забравя формулата за обем на кълбо примерно, а ти тази за лице на трапец, еднакво ли ще сме облагодетелствани от такива непълни формули?

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 20:17 от пенсионирана русалка

# 296
Ей това съм написала преди 5-6 дни в темата.
Цитат
Формулите, които са налични в нета са от стария модел. Тогава валчести тела не влизаха в учебно-изпитната програма, която се публикуваше година за година, но пък ръбести присъстваха, а формули за тях нямаше. Все пак мисля, че е възможно да ги добавят в листа за формулите, въпреки че беше редно да пуснат един проект или модел, или както там се нарича, както направиха, когато решиха да дават такъв лист на учениците.
Това, което ме изненадва, че почти никой не обръща внимание на официалните документи, но пък с радост се цитират сайтове, които съдържат същата информация, но леко преразказана, и постоянно се задават едни и същи въпроси. Ако нещо ти е важно, ще го прочетеш. Инструктажът за ученика е две странички. Ако имах седмокласник, бих им отделила нужното внимание, въпреки че ще инструктират децата в училище.

# 297
  • София
С горното съм на 200% съгласна, но с другото - не съвсем и написах по-горе защо. Имало заповед, ок, има, ама има ли черно на бяло  показано кои са формулите. Не... Като човек не знае какво да очаква,  научава просто всичките наизуст, че да му е мирна главата.  И толкова. А не следва да е така. Формули се дават навсякъде  по изпити за по-големи, но в пълен вид, не избирателно.

# 298
След 2016 не е публикуван модел на формулите, т. е. през 2017 и 2018 имаше същата заповед, но без да бъде уточнено какви формули ще са включени, въпреки че учебно-изпитните програми все още се публикуваха година за година. Каквито и да са формулите, по-добре е от нищо. А и, както сама каза, листът ще е от полза на деца, които ги познават.

# 299
пенсионирана русалка, изказах се така, защото децата, които се готвят сериозно цяла година са го правили без да си помагат със съответния лист с формули, нито пък са им били давани на пробни изпити. Т.е. те могат и без тях. А деца, които нямат стабилни знания, ще могат все да скалъпят нещо с помощта на листа. Иначе, разбира се, че е добре да ги има по принцип за всички деца. Ако бяха публикувани в началото на годината в пълния им вид, вероятно щяха и да се ползват активно в подготовката, но не бяха.

Общи условия

Активация на акаунт