СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Не че е по темата, но стереометрията е премахната за изпита в 12 клас. Не успявали да схванат концепцията за двустенен ъгъл.

# 301
  • София
Сиси, и големите  се готват старателно, повече от година при това, за изпити във висши учебни заведения. И си знаят формулите.  Но имат право на четиризначни таблици. Под стрес се случва да забравиш, да се наложи да погледнеш, да се убедиш, че не грешиш. И тогава, ако има формули, трябва да можеш да видиш всяка изучена. Не една да я има, друга да я няма, за трета да търсиш има ли я или не.

# 302
Али 97, да, заради нечетливото писане искат да се изпише името с печатни букви.

# 303
пенсионирана русалка, разбира се! Това и казах, че биха били полезни за всички деца и е хубаво да ги има! Просто предвид това, че листът с формулите не е ползван в подготовката на децата, не са разчитали на него и на пробните изпитите, смятам, че ще е една идея по-полезен за деца с по-малко знания, естествено не и с никакви. Големите деца са знаели предварително, че ще могат да разчитат на четиризначните таблици, при нас нямаше яснота относно този помощен лист. 

# 304
Али 97, да, заради нечетливото писане искат да се изпише името с печатни букви.
Възможно е например ученик, чийто майчин език не е български, да има затруднения при попълването на идентификационната бланка.

...
И като не може да си напише името, какво точно ще прави на теста?

# 305
Сиси, и големите  се готват старателно, повече от година при това, за изпити във висши учебни заведения. И си знаят формулите.  Но имат право на четиризначни таблици. Под стрес се случва да забравиш, да се наложи да погледнеш, да се убедиш, че не грешиш. И тогава, ако има формули, трябва да можеш да видиш всяка изучена. Не една да я има, друга да я няма, за трета да търсиш има ли я или не.
Ама разбира се, има петнайсе начина за решаване на задача. С една формула, втора, трета. Ученикът може да знае по един начин, но да не е сигурен във формулата, а на „листче” да са му предоставили формула, с която се решава задачата по начин, който той да не е овладял перфектно. Ама на кой му пука ученикът може ли....

Пухи, явно масово пишат нечетливо.

# 306
  • София
Ще загражда наслука.

# 307
Духи пухи, моят син пише изключително нечетливо и на всичкото отгоре с лявата ръка, като мен! Това не означава, че знае по-малко от краснописците, но пък гарантира отнемане на точки (за съжаление).

# 308
Посипвам си главата с пепел, задето се осмелих да повдигна въпроса за формулите. Обаче - както казах, на нито една от безбройните пробни матури, на които синът ми ходи тази година, такива не бяха давани. Второ - многократно съм преглеждала линковете на първа страница, но там въпросните указания са качени като приложение към едно писмо на софийското РУО и затова съм ги подминавала. В сайта на нашето /бургаското/ РУО такива указания няма.
И все пак не питам какво лекарство да давам на детето си, а мисля, че поставям въпрос, който интересува повечето потребители.
Слънчева, съжалявам за бурното възмущение и духовния смут, който предизвиках у теб, но ако някой въпрос толкова много те подразни, просто не си прави труда да му отговаряш. Нямаше да ти се разсърдя.
Дидева, темата е много разводнена и е много трудно с търсачката да бъде намерено дори нещо, което знаеш, че е публикувано.

# 309
Коментирах "майчиния език"
За четливото нищо не съм казала Simple Smile

# 310
  • София
GG_BG, възмутих се от учителите, които никога и нищо не знаят, но щом вас ви устройва това безхаберие, всичко е наред!

# 311
Скрит текст:
Посипвам си главата с пепел, задето се осмелих да повдигна въпроса за формулите. Обаче - както казах, на нито една от безбройните пробни матури, на които синът ми ходи тази година, такива не бяха давани. Второ - многократно съм преглеждала линковете на първа страница, но там въпросните указания са качени като приложение към едно писмо на софийското РУО и затова съм ги подминавала. В сайта на нашето /бургаското/ РУО такива указания няма.
И все пак не питам какво лекарство да давам на детето си, а мисля, че поставям въпрос, който интересува повечето потребители.
Слънчева, съжалявам за бурното възмущение и духовния смут, който предизвиках у теб, но ако някой въпрос толкова много те подразни, просто не си прави труда да му отговаряш. Нямаше да ти се разсърдя.
Дидева, темата е много разводнена и е много трудно с търсачката да бъде намерено дори нещо, което знаеш, че е публикувано.

Една препоръка по отношение на търсенето, тъй като форумската търсачка не върши почти никаква работа.

Как да търсим в темата:
Влезте в темата. Кликнете върху трите точки най-отгоре на страницата и изберете " отпечатай". Едновременно натиснете бутоните ctrl и f на клавиатурата си. В горния десен ъгъл на прозореца ще се отвори поле за търсене. Напишете избрана от вас ключова дума - например " формули". Използвайте стрелките, за да се придвижвате по откритите съвпадения.

Няма никакво значение къде са качени документите. Министерската заповед си е министерска заповед и правилата са еднакви за всички области.

# 312
  • София
Изпитите наближават и напрежението се покачва, но момичета, нека запазим темите си все така приятни и полезни.
Аз много се нуждая от вас. Heart Eyes Иначе има опасност да побъркам близки и познати.

# 313
Извинявам се за забавянето, но досега бях на тренировка по футбол с номер 2, та Жасмина го давам в 30 разреждане, по 5 сутрин и вечер, аз много, много не вярвам на тез топченца, обаче кандидат-гимназистката е с усещането, че много й помагат, което мен ме устройва Simple Smile.

# 314
  • София
Ааааа, почти ме хвана яд, че моята хубавица не я влече Прогресивното, за да пия едно кафе с вас! Kissing Face
Ние без децата ще пием кафе, така че можеш да дойдеш. Stuck Out Tongue Winking Eye
А за географията може вече и на бЕло да сме.
Изписали сте един тон мастило, човек да не се хване в работа, изпуска купона.
На щерката нищо не давам за памет или имунитет, не взимам дистанционно, няма ограничения в нищо, май съм много либерална, пък да видим резултата накрая да се си удрям главата в стената.
И моята девойка не се цели в прогресивното, но затова малкия е на Еврика в 107, което е до НПМГ. Не зная само като време дали съвпадат, Евриката е от 10ч.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 23:36 от звездица

Общи условия

Активация на акаунт