СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 774
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Говорих с една позната, която ще участва в НВО и много се изненада, когато й казах, че не знам, че трябва да пишат имената си технически. Каза детето по-добре да изчака квестора преди да започне да пише, или поне да се упражнява у дома .
Имахме родителска среща,на която беше обяснено,че на идентификационната бланка детето трябва да си напише имената с печатни букви.
Не ми е ясно коя умна глава го е измислила и с каква цел?
Опасяват се,че ако е написано ръкописно,няма да могат да го разчетат ли, /ако ученикът пише грозно/?

Всяко изпитна работа щяла да бъде разпознавана,чрез индивидуален баркод.
https://uchiteli.bg/news/tazi-godina-vsqka-izpitna-rabota-po-nvo … CifDlTxKk-VOFCtAI

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 17:24 от Ali97

# 271
  • Разпиляна във въображението
И ние имахме родителска среща целия випуск, но не ни го казаха. Отделно изобщо не знаеха как се преобразуват оценките в точки, за да се сборуват с тези от НВО и да се получи бала. Изобщо...

# 272
Mrs Jan., много благодаря за труда, който си вложила!
Дъщеря ми е в "Образователни технологии", но там от пробните матури няма резултати над 85 точки никой от нейната група, а  чета тук какви резултати споделяте,  много  съм обезнадеждена.

# 273
  • София
Да Ви питам за нещо ефикасно и безопасно против безсъние? Напоследък зачестиха вечерите, в които с часове не може да заспи.

# 274
Благодаря и аз на момичетата за картите, разпечатах цветно и вече минахме сините Simple Smile.
Нищо не съм й забранявала на щерката през годината, тя си е достатъчно отговорна, обещали сме й нов телефон, вече 3 години е с моя стар апарат и така или иначе щяхме да й купим.
Днес разбрах точките от последния ПИ по Мат и не знам дали да й ги кажа - неочаквано висок резултат, даже 3 пъти попитах дали е верен Wink.
Аз давам по съвет на педиатърката от топченцата на Боарон Gelsemium - Жълт жасмин - много ми хареса едното описание - при сценична треска и притеснения от изпит, както и при хронична преумора и затъпяване Simple Smile
Преди лягане - чай от лайка, действа успокояващо, поне при моята щерка.

# 275
За спокоен сън. Чай от лавандула. Купуваме я от билковата аптека. На едно канче вряла вода се слага една чаена лъжица. Кисне малко и го пие. Това е доза за две чаши. Трябва да е светложълт.

# 276
  • София
Али, аз визирах един чисто женски  отличителен белег, дето няма как да го скрия в момчешки  одежди и да заприличам на Зечов.. Ама както се видя и в момичешки не се получават много нещата. Така ми стяга това червено рокле и не мога да мисля рационално в него..Ще се възползвам от съвета на Санака,  ще питам за ластична рокля, тя няма да ми спира мисловния процес,  ако Мончовци дадат доп. построение.  

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 18:14 от пенсионирана русалка

# 277
Аз давам по съвет на педиатърката от топченцата на Боарон Gelsemium - Жълт жасмин - много ми хареса едното описание - при сценична треска и притеснения от изпит, както и при хронична преумора и затъпяване Simple Smile
И да не споделиш досега! Тактика ще е някаква, нашите да си останат преуморени и тъпи.. Smile Ама изпусна се, каза вече, сега ще хукнем към аптеките за последни опити да ги подобрим поне малко финално! Сега сериозно, в каква потенция и по колко гранулки?

П.П. А капки на Бах някой дава ли? То свърши вече де.. Аз в началото на учебната година се свързах с лекарка, която можеше да ни забърка някакви смесени, след като отговоря на определени въпроси за детето. Но такава цена ми тресна, че.. реших, че ще караме на розмарин и чай от гинко билоба (от който направих точно 5 пъти за цяла зима). Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 17:54 от Сиси ♥♥

# 278
Да Ви питам за нещо ефикасно и безопасно против безсъние? Напоследък зачестиха вечерите, в които с часове не може да заспи.
В Зоя продават лавандулова вода в шише с пулверизатор. Може да наръсите стаята и спалното бельо преди сън.

# 279
  • София
Slavena,  присъединявам се към горния апел. Комбинирано със споделеното от теб за последния ПИ по МАТ с "неочаквано висок резултат" няма да се измъкнеш, докато не ни кажеш и да  тичаме към аптеката и ние овреме. Joy

# 280
  • Sofia
Сега Gelsemium - Жълт жасмин ще изчезне от аптеките до утре вечер - ще го изкупим Grinning

# 281
Пак да питам за листа с формулите по математика, че нещо не мога да намеря информацията. На нито една от пробните матури досега не им е даван такъв. Детето  е питало госпожата, която води курсовете по математика и тя е казала, че не знае да се дават листи с формули по време на НВО /обаче пък тя преподава в МГ на по-големи ученици и не знам доколко е участвала в организацията на самите изпити/.
Тези формули в крайна сметка трябва ли да се раздават по време на изпита или става въпрос, че само е позволено да се ползват - демек да си ги носиш от вкъщи?
Дидева, къде беше уреден този въпрос? Извинявай, че те караме да пишеш едни и същи работи по няколко пъти ... bouquet

# 282
  • София
Това и при нас го бяха препоръчали.Трябва да погледна дали го нямаме.

# 283
GG_BG, заповядай:

Има ги и в справочниците. Но те са по-скоро в помощ на деца, които не се справят добре. Ще им бъдат дадени на изпита.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 18:44 от Сиси ♥♥

# 284
  • София
Да преговорим пак:
На НВО не вадите никакви листове, които си носите от вкъщи!!! Още по-малко надписани с нещо! ( изключвам, разбира се, разните служебни бележки)
Мисля, че и в инструктажа пишеше, че в изпитните материали има листове с формули... ще погледна пак, но четете го този инструктаж, хора!
И изобщо, къде намирате такива учители, които водят подготовка за НВО, а не знаят какво се случва на него? Знаят ли за какво ви подготвят, въобще?
Или организационните РС, на които отивате и се оказва, че учителите ме могат да отговорят на елементарни въпроси! Тези хора толкова ли не могат да отделят 1-2 дни, за да се подготвят?
Без да преувеличавам, възмутена съм!
Въпросът е уреден тук! И ме само този въпрос, наскоро се питаше за черновите, за това може ли да се пише по изпитните материали и т.н.:
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/3instrucheniknvo718-19.pdf
Цитирам:
"Непосредствено преди началото на изпита:
 Получава от квестор изпитен комплект и помощни материали. Изпитният комплект съдържа
лист с указания за работа и прикрепена към него идентификационна бланка, лист/листове за
отговори и/или свитък за свободните отговори, в т.ч. и листове с надпис „чернова“. Помощните
материали по БЕЛ съдържат индивидуален плик за изпитната работа, плик за част 1, малко
пликче за идентификационната бланка, а помощните материали по математика – и
математически формули.
"!!!

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 19:06 от Слънчевата

Общи условия

Активация на акаунт