СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
МОН изнесе важна информация за външното оценяване след 7 клас:
https://m.novini.bg/bylgariya/obrazovanie/541427?fbclid=IwAR2gWt … uLxZDEyjc8B6VkDd8

Тук в края на видеото казаха, че ако има нужда от корекция в заявлението, това се прави в у-щето гнездо.
Кое сега е по-вярно? Satisfied

# 421
Жанрът е - ЛИРИЧЕСКА ПЕСЕН !
Съжалявам, но всякакви други видове песни не ви ги признавам за верни отговори! Или поне не съм видяла някой да дава 0,5 точки за наполовина верен отговор.  Wink
Светкавица, те и Заточениците са стихотворение, но я посмей да не напишеш елегия - направо си гориш.

# 422
МОН изнесе важна информация за външното оценяване след 7 клас:
https://m.novini.bg/bylgariya/obrazovanie/541427?fbclid=IwAR2gWt … uLxZDEyjc8B6VkDd8

Тук в края на видеото казаха, че ако има нужда от корекция в заявлението, това се прави в у-щето гнездо.
Кое сега е по-вярно? Satisfied
Така казва, да - може да са го разрешили тази година.
Дано не им писне бързо от появяващи се родители да искат корекции.

# 423
  • София
Жанрът е - ЛИРИЧЕСКА ПЕСЕН !
Съжалявам, но всякакви други видове песни не ви ги признавам за верни отговори! Или поне не съм видяла някой да дава 0,5 точки за наполовина верен отговор.  Wink
Светкавица, те и Заточениците са стихотворение, но я посмей да не напишеш елегия - направо си гориш.

Joy
Е, стига де! Знам, че има лирическа поема и епична поема /подвидове на жанр поема/. Но за пръв път чувам за жанр "лирическа песен" /пък не съм съвсем неграмотна по литература/. Пак някой научен сътрудник е писал дисертация. Smirk

ПП. Ако може някой да ми обясни какво й е лирическото на тази песен... Thinking

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 17:52 от sanaka

# 424
  • Sofia
Ако е от избираемите отговори и е нямало друг вид песен, този ще да е бил верният.

Оф, писнАха ми тия. Ще гледам да не бъркаме заявлението, защото не им вярвам.

# 425
  • София
Викаш, да учим децата, ако няма верен отговор, избери най-близкия до него грешен такъв. Joy Много е сбъркана тази тестова система, много. Трябва да се забрани в световен мащаб.

# 426
sanaka Sweat Smile
Скрит текст:

# 427
  • София
Лоренца, Joy
Стани, стани, юнак балкански е марш, бе хора! Свирила съм го на фанфар /не само първа и шеста строфа Joy /. Нищо, което се свири на фанфар не е лирическо! Joy

# 428
  • София

Тук вече се разхилих на глас..

# 429
  • нейде там, където ....
Имам чувството, че тази година, интереса към Прогресивното расте в някаква прогресия... Smirk
Волдемор ІІ - викаш?
Жар-птица! Wink

Феникс

За разпознаване - аз съм за саксийката с розмарин на масата, но нямам у дома. В събота ще се стресират децата, не майките, та няма да е отличителен белег. Виж, най-голямата и шумна компания - много вероятно.

За жанровото разпознаване съм пас. Вчера се чудих така за един текст - репортаж ли е, медиен текст ли е и репортажът медиен текст ли е или не.

Викаш, да учим децата, ако няма верен отговор, избери най-близкия до него грешен такъв. Joy Много е сбъркана тази тестова система, много. Трябва да се забрани в световен мащаб.

Сами си бяха стигнали децата до този извод, без да им го казвам.

# 430
  • София
JoyJoyJoy
Не мога!  Русалке, откъде го изкопа това? Лирическата песен била унесена в себе си около индиферентно настроение. Ох,... Joy

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 18:34 от sanaka

# 431
  • София
http://bgphilology2008.blogspot.com/2009/04/20090409-7.html
Ето оттук, образовах се и що е станс.. Следващия път ще "творя" станс в четири или осемстишия..

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 18:34 от пенсионирана русалка

# 432
Не съм чела какво сте писали през последния час.

Не може да се нанасят корекции, след като си натиснал бутона Запиши при подаване на заявленията, което пише в Справочника.
Ето: последният ред на точка 1

Не знам къде съм чела, какво съм чела, бях останала с друго впечатление. Извинявам се, ако съм подвела някого.

Наредбата е Наредба номер 10 от сайта на МОН. Сега отивам да я търся и да я добавя към поста си. Дано не повтарям някого.

# 433
Ако съдя по пишещите тук, то в събота в Лозенец ще има голямо движение Sweat Smile
Чак ми иде да хвана автобуса. Даже знам къде е " Якубица". Joy

Не може да се нанасят корекции, след като си натиснал бутона Запиши при подаване на заявленията, което пише в Справочника.
Наредбата е Наредба номер 10 от сайта на МОН. Сега отивам да я търся и да я добавя към поста си. Дано не повтарям някого.
Мисля, че не е необходимо, дъвчем наредбата от години.
В електронната система не могат да се правят корекции, затова в ръководството за онлайн кандидатстване е споменато, че такива могат да се направят в училище-гнездо. Файлът с указанията, качен в сайтовете на няколко РУО, е един и същ, което ме навежда на мисълта, че е изпратен централно от МОН.

# 434
Ето тук:
https://mon.bg/bg/59
на втора позиция е въпросната наредба - с изменението и допълнението си. Май...
Това по повод на този пост:
Цитат
... там заявленията се приемаха на хартия.
Сега, след като е само електронно?
Казаното на пресконференцията е на базата на записаното в някакъв документ. ТАм би трябвало да е разписана и възможността за корекция, ако има такава.
Не знам как се казва този документ - дали е "наредба", "заповед" (едва ли), "правилник", или "инструкция", но той съществува, и според мен той трябва да е източникът ни на информация. Само дето не мога да го намеря.

п.с. докат' публикувам, отговорът се е появил.

Аз поне в първия пост нищо не намерих, къде я има там наредбата?

Общи условия

Активация на акаунт