СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 768
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Един въпрос: как влияе оценката от НВО върху годишната оценка? На една родителска среща са казали, че имат указание, че не може да се различава с повече от единица, тоест ако на НВО имаш 4, не може да имаш годишна оценка 6. Аз до сега четох наредбата за оценяване, но не видях такова нещо. Та понеже вярвам само на документи, ако някой може да ме насочи къде да го прочета това, и наистина ли е така. Тоест въпросът ми е по-скоро принципен, ако това ще е така, то надявам се да е за всички, а не едно училище ще го прави, а друго не!

# 406
  • София
С това преди злоупотребяваха някои учители. Сега няма как да стане, учителите, за разлика от преди, при оформянето на детето за годината няма да знаят още оценката на НВО.

# 407
viara_iv, явно някои заядливи учители плашат нещо.. Резултатите от НВО ще излязат на 27.06, 28.06 е последният учебен ден.

# 408
  • Sofia
Ани, не съм убедена за достоверността на казаното от Веди.

И на мен ми прозвуча доста крайно, но най-вероятно са прави, защото аз специално попитах.

Нови са Чинтулов, откъсите от Чикаго и главите от Бай Ганьо.

Много сме за конското Relaxed

# 409
МОН изнесе важна информация за външното оценяване след 7 клас:
https://m.novini.bg/bylgariya/obrazovanie/541427?fbclid=IwAR2gWt … uLxZDEyjc8B6VkDd8

# 410
Ани, не съм убедена за достоверността на казаното от Веди.
И на мен ми прозвуча доста крайно, но най-вероятно са прави, защото аз специално попитах.
Нови са Чинтулов, откъсите от Чикаго и главите от Бай Ганьо.
Аз го четох, ама не мога да си спомня къде. Вероятно в справочника, на работа съм, като отида вкъщи първото нещо ще бъде да погледна и ще ви кажа. Имаше вероятност да сме на планова операция точно в периода 03-05 юли и подробно бях изчела.

Така, намерих това, което някой беше публикувал в тази тема и го бях чела оттук:
https://www.riopz.com/leftmenu/planpriem/zaiavlenie.pdf

Най-отдолу е информацията, която ни интересува, там пише - корекции могат да се направят в РУО...
Ето я:
НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ В КОЛКО РУО ЩЕ ПОДАДЕТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ.Внимание-след подаване на заявлението НЕ МОЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ДА КОРИГИРАТЕ ЖЕЛАНИЯТА СИ!!!!ПРОМЯНА НА ЖЕЛАНИЯ НА ПОДАДЕНИЗАЯВЛЕНИЯ СЕ ИЗВЪРШВА САМО В СЪОТВЕТНОТО РУО, ЗА КОЕТО СТЕ ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЕТО СИ

# 411
Хммм! "Единен, за да могат да работят по всички задачи"??? Дали още не знаят как ще го направят? Дидева, прости, ако си дала препратка към Наредба, но си забравила колко епична е битката "НВО" с фронт тийнейджър, а се бранят в кръгова отбрана и фронт "работа", и фронт" дом"....

# 412
Цитат
... там заявленията се приемаха на хартия.
Сега, след като е само електронно?
Казаното на пресконференцията е на базата на записаното в някакъв документ. ТАм би трябвало да е разписана и възможността за корекция, ако има такава.
Не знам как се казва този документ - дали е "наредба", "заповед" (едва ли), "правилник", или "инструкция", но той съществува, и според мен той трябва да е източникът ни на информация. Само дето не мога да го намеря.

п.с. докат' публикувам, отговорът се е появил.

# 413
Кои точно са новите произведения, включени в програмата от тази година? Имам чувството, че тезата ще е от тях ...

Двете стихотворения на Д. Чинтулов и тази година е различен откъсът от "До Чикаго и назад"

Двете стихотворения на Чинтулов са много благодатни за грешки. Децата масово бъркат кой образ от кое точно е. Като добавим, че са първите изучавани произведения тази година и са позабравени.

И между другото се оказва, че не са стихотворения. Имаше такъв въпрос в пробната матура на Образователни технологии - какъв е жанрът на "Стани, стани, юнак балкански". Синът ми е писал стихотворение, но му е зачетено за грешен отговор. Познайте кой е правилният!

# 414
  • София
патриотична песен?

# 415
Не е толкова просто да се смени заявлението с желанията.
Не разчитайте на този вариант. Обмислете добре реда на паралелките - от най-желаната към по-малко желани, и достатъчно на брой спрямо бала за всяка една паралелка.
Иначе има случаи - подаване на заявление за участие във второ класиране, и малко след това бегом в училището за изтегляне на заявлението и записване в паралелката от първо класиране Simple Smile Защото - при въртележката на второ класиране не е сигурно на коя позиция ще се качи (при неправилна подредба и желание вече ако може да се прескочи някоя паралелка и да те класира на още по-предна позиция). Май стана оплетено Simple Smile

До миналата година в гнездото се даваха на хартия. След това в същата онлайн система ги въвеждаха служители. И имаше някакъв шанс, ако малко след депозирането, се върнеш и много се помолиш.
Но сега, след като и на място ще се подават електронно, след натискане на "подай" - това ще е.
В СМГ (и ПЧМГ) винаги са си били по-заплетени пробните. По БЕЛ едни засукани въпроси и още по-засукани отговори.

# 416
# 417
  • Sofia
Песен знам аз и наборът така казва. Освен да е "възрожденска".

В литературите на Просвета+ и на Рива пише "стихотворение".

# 418
  • София
Е, възрожденска или патриотична - все същото.  Ако е и възрожденска, де. Че може и нещо друго да са измислили.

# 419
Разпространяват се като народни бунтовнически песни, но са стихотворения

Общи условия

Активация на акаунт