СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 656
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София

От презумпцията, че може да се забавят със започването (преди 2-3 години се случи със задачите на ОМТ в другото училище - допълнителното за изпита на СМГ, с повече от час)

Преди 2 г. когато ходих за "публика" на НВО/ДЗИ паролите за материалите се получиха много малко преди часа на започване и бързо се размножиха материалите, но 7класниците бяха 3 класа и сигурно в 10:10 всички децата разполагаха с материалите за 1модул (с два принтер).
За 2 модул паролата пак дойде около часът за започване, но тогава се разполагаше с повече време, заради лекото изместване на началото и бе по-спокойно за разпечатането и разпределянето.
Файловете бяха достъпни преди това, но не можеха да се отворят без паролата.
Часовете на ДЗИ и НВО се разминаваха.
На разяснителната РС в у-щето са казали, че няма да започнат точно в 9:00, но това 10:10 направо ме притесни... Децата биха се напрегнали от толкова чакане, а и влизаме в по-горещите часове. Дано се справят по-стегнато с материалите.
И аз няма да водя/чакам. Отдавна ходи сам на у-ще и не иска и да го посрещаме. Ще чакаме да звънне след това и да сподели впечатления.
Да попитам осмокласните майки - за отговорите само на паметта им ще разчитаме, нали? Няма начин да си драснат някой отговор на малко листче. Питам, защото от някои състезания се е прибирал с написани отговори- говорим за отг.на затворен тест/или само числа, не разписвания на решения, разбира се. Как го прави и аз не знам...
И друг въпрос - какво е впечатлението ви за нивото на ПИ в Образователни технологии? Яви се само на последната им математика, понеже изпуснахме Междучасие. Най-висок резултат дотук. Дали са по-лесни от реалното НВО?

# 661
  • София
Гледам сега резултатите от обл. кръг на олимпиадата по география. Явно там макс. точки са 200, а не 100 както при НПМГ. Има ли някакво приравняване според вас или просто се се удвояват точките, независимо от това?

# 662
Миналата година имаше. Би трябвало и сега да има за всички олимпиади.

# 663
  • София
Доколкото си спомням, официално обявеният начален час на НВО миналата година беше 10:00 часа и затова са почнали в 10:10.
За отговорите - моите деца разчитаха на памет. При изпитите на голямата, някои деца си бяха записали отговорите на опаковката на шоколадчето. Аз им бях казала да не го правят, за да не се заяде някой квестор.

# 664
  • София
Да, това 10 ч. бе 2017., разказът беше само заради самия процес.
Ще редактирам, за да не стресна още някой.

Преизчисляват точките от олимпиадата. Погледнах Биологията(тази година) - 78.7т. са 100.
Не се преизчисляваха точките от състезанието спрямо максималния.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 16:14 от Desem

# 665
  • Sofia
Надявам се и аз да са по-стегнати и ако има забавяне, да не е повече от 10-15мин!

Вече 7 години го карам до училището, защото няма удобен транспорт, но ходим в 7.15. За двата дни съм се освободила да мога аз да си го карам в 8.30, но ако не мога аз, ще го закара баща му. Все пак ми се иска да съм до него и накрая, както цяла година заедно двамата преминаваме през тази седмокласна епопея. ММ е толкова не в час, че сутринта ми вика "нашият приключи с училището, нали" (понеже му казах, че другата седмица ще преговаряме в къщи) Grin Онзи ден се възмути, че от школата са им дали голямо домашно - нали вече приключвали, какво ги напъват Satisfied

Няма да го чакам. Ако съм свободна от малките (дай Боже да се задържат на ясла!), мисля да гладя  - това омразно ми действие някак си ме унася и отвлича от мисли. Почти съм убедена, че като излезе, няма да иска да минем наново теста, за да разбера горе-долу какво е направил. Ще разчитам на форума да отбележи въпростие-уловки и аз да го препитам помни ли как е отговорил.

Ще носи само вода.

# 666
  • София
Гледам сега резултатите от обл. кръг на олимпиадата по география. Явно там макс. точки са 200, а не 100 както при НПМГ. Има ли някакво приравняване според вас или просто се се удвояват точките, независимо от това?

Точките от олимпиадите се приравняват към 100. Не зная дали е пропорционално или по скала.
Няма как да се удвояват директно точките получени на олимпиадата. Както пишеш при географията са били 200, при физиката бяха 30, на състезанието на НПМГ - 100. И понеже се взима по-високия от двата резултата, то те трябва да са равностойни.

# 667
  • София
Mrs Jan,
Максимумът от съответната олимпиада е 100т. и другите се преизчисляват.
Пример: ако по Гео макс е 170т. това е 100, а 120т. са 70,6.

# 668
  • Варна
Хаха Ани, гладене Simple Smile) Аз от колко време се каня да си изчистя прозорците от едната страна, ама пусто все вали оттам Laughing Сега ми даваш идеи Simple Smile))

# 669
  • София
Аз ще я закарам, но няма да я чакам. Вече ме предупреди да не я питам за отговорите. Явно ще чакаме резултати.

Тази година бях на ДЗИ. На втората матура сървърът на МОН се беше сринал. Оправиха го в 7.50. После докато качат материалите и изпратят пароли, началото доста се забави. Много гадно за децата. Дано не се случи пак.

# 670
Толкова пликове и листове ще има на чина, че абсурд да се занимава с почерпки. Ще се опитам да му дам нещо за закуска в къщи, а за там само вода. Според мен е абсурдно да се носи пр. шоколад на изпит, не е и коректно спрямо другите които нямат. Времето е на кантар не е ок да се разсейват.

# 671
  • Sofia
Хаха Ани, гладене Simple Smile) Аз от колко време се каня да си изчистя прозорците от едната страна, ама пусто все вали оттам Laughing Сега ми даваш идеи Simple Smile))

Много мразя да мия прозорци, но на втората дата, ако съм изгладила и гащите в къщи, може това да предприема. Идея си е Laughing

Малката е на морски лагер от 20-ти, но за нея въобще не мисля още Laughing Багаж ще събирам в последния момент. Всички планове са до НВО.

Много се притеснявам да не се падне в една стая с по-немотивирани деца и да го разсейват, ако не работят сериозно.

# 672
  • София
Според мен е абсурдно да се носи пр. шоколад на изпит, не е и коректно спрямо другите които нямат. Времето е на кантар не е ок да се разсейват.
Чак пък абсурдно... Thinking А и не са в яслата, за да е некоректно “спрямо другите, които нямат”.

# 673
ММ е толкова не в час, че сутринта ми вика "нашият приключи с училището, нали" (понеже му казах, че другата седмица ще преговаряме в къщи) Grin Онзи ден се възмути, че от школата са им дали голямо домашно - нали вече приключвали, какво ги напъват Satisfied

Ох, много се смях JoyJoyJoy

Има си транспорт за училище. Ще я чакам вкъщи и ще следя за новини.
Знам ли какво ще носи. След последните постове си мисля, че шоколад не е удачен. Само вода.
Ако успея да я накарам да закуси преди да тръгне.
Ще е с униформа. Не ми се рискува да се облече удобно и свободно и някой да се заяде. Много е строго училището им, що се отнася до униформи, всеки ден ги следят като цербери.  Точно на матурите експерименти не ми се правят.

По колко деца са в стая, знаете ли?

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 17:50 от Киф

# 674
  • нейде там, където ....
Доволна съм от резултатите - не е топ десет, но смятам, че е достатъчно.  newsm68

Общи условия

Активация на акаунт