СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 596
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Киф, би трябвало да са сами на чин. Което ще рече около 12 - 14 деца в стая.
Мисля да се носи само вода, иначе като си познавам детето ще омаже всичко с шоколад или друго ядене.
Не знам дали ще гладя,пера, мия прозорци, но ако не бях с кола на работа от сутринта щях да се подкарам с бЕло.Laughing

# 676
  • София
И аз като АниК искам да я закарам на изпита сутринта. По принцип това го върши баща й, но държа на тези дати да съм с нея. Няма да я чакам. Ще си отида на работа, за да се опитам да не мисля за матурите.
 Тя днес беше на последна школа по БЕЛ и госпожата им е дала ценни съвети. Един от тях е бил да не носят шоколад или друго за хапване на изпита. Все пак не са бебета и могат да издържат няколко часа без храна. Казала им е преди изпита да не общуват с връстници, за да не се натоварват с взаимните си страхове, а да се разходят със семейството си (въпреки че то семейството е още по-притеснено ). Според нея изпитът по БЕЛ ще се доближава до последния от Междучасие, както по трудност, така и по резултати и ще бъде далеч по-лесен от този в СМГ. Това последното явно я беше успокоило, защото след курса излезе усмихната и някак спокойна.

# 677
Случайно в темата да пише или поне да чете някой, който е присъствал на работната среща във връзка с организацията и провеждането на националното външно оценяване в VII клас, проведена на 7 юни 2019 г. от 10:00 часа в ПГТЕ „Х. Форд“ ? Попадна ми един файл, който циркулира във ФБ. В него пише, че е изготвен на база на записки на участник в срещата, но съдържа информация, част от която противоречи на правилата за информационна сигурност и инструктажите за квестора и ученика. Ако има такъв човек, моля да ми изпрати лично съобщение. Имам някои въпроси.

# 678
Много ме развесели мъжът на aniK. Харесва ми начинът му на мислене - без много да навлиза в подробностите, но все пак има отношение. Hands Thumbsup

# 679
Днес и Мила беше впечатлена от учителката в школата по БЕЛ. Поговорила им, дала им съвети и ги успокоила. А за учителя по математика каза, че даже не споменал НВО като за последно занятие. Предал си човека материала и им дал домашно.
И на финала ми каза "Е, затова съм добре по БЕЛ, а не математик, просто не ми подхожда математиката"  Grinning Blush

# 680
  • Русе, София
Може би задавам много тъп въпрос, но вече не мисля трезво.
Може ли да се отбелязват отговорите върху самите задачи - тези до 17  въпрос.
Мисля, че в инструктажа прочетох, че може да се пише по листите. Днес учителката по математика в школата  каза на родителската среща, че може да се пише по листа, но в никакъв случай да се ограждат отговорите.

# 681
  • София
Доволна съм от резултатите - не е топ десет, но смятам, че е достатъчно.  newsm68
Браво jd,
Много се радвам за него!

# 682
  • София
А за учителя по математика каза, че даже не споменал НВО като за последно занятие. Предал си човека материала и им дал домашно.
Човекът се е постарал да не скучаят тези,които ще си останат вкъщи през следващата седмица. Wink

Пате за първи път чувам за такова нещо.

# 683
Мисля, че в инструктажа прочетох, че може да се пише по листите. Днес учителката по математика в школата  каза на родителската среща, че може да се пише по листа, но в никакъв случай да се ограждат отговорите.

Цитат от инструктаж за ученика

Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния
комплект - лист за отговори и/или в свитъка за отговори. Внимание! Изпитният материал не
се поставя и засекретява в индивидуалния плик и няма да бъде проверяван!

# 684
  • София
Днес цял ден съм на педал и сега изчитам 64 отговора - уха!
Мъжа на AniK, поне е добронамерено незнаещ, а моят е решил да се заяжда. Днес се наложи да отиде на РС (вместо мен) след последното заниятие на курса по математика. Детето има чудесен резултат, но не е 100т.
И нашият ме издебва на саме и ми казва: "Нали ти е ясно, че с такъв резултат не може да влезе в СМГ".
Поглеждам го изумено и отговарям: "Ама тя никога не е искала СМГ, какво значение има"
Последващия отговор ме хвърли в размисли дали го друса криза на средната възраст или това е извратеното му чувство за хумор.

Относно храната, се чудя. Няма да умре от глад - категорично. А и на гладно се мисли по-добре. До сега на нито един ПИ нито е яла, нито е пила дори. Даже с този разказ за младежа със спазмите се зачудих какво ли трябва да закуси...май по-добре да не е прясно мляко Joy Училището е на средата на нищото така, че няма какво да диря там, а и е ясно, че след изпита я взимаме и за 5 мин. с колата сме в близката сладкарница (да се тъпче там ако иска).

# 685
Лайтмотивът е оплакване от мъже. И аз се "подреждам", моят мъж посъветва детето да чертаело с.. черен химикал, заради сканирането. Тамън"Ела, вълчо, изяж ме/анулирай ми работата"за знаци.
Но, в интерес на истината, аз също имах "гениална идея". На посл тест от училище на детето не му стигнаха редовете и го посъветвах да използва полетата. Но днес разгледах бланката и се усетих, че не е редно

# 686
  • Русе, София

Цитат от инструктаж за ученика

Може да работи върху изпитните материали, но отбелязва верните отговори САМО в изпитния
комплект - лист за отговори и/или в свитъка за отговори. Внимание! Изпитният материал не
се поставя и засекретява в индивидуалния плик и няма да бъде проверяван!

Май не можах да обясня добре какво питам. Ясно е, че изпитните материали не се проверяват и не се поставят в плика. Въпросът е може ли върху тях да си загражда отговорите.
Дъщеря ми така е свикнала и след това ги пренася върху листа за отговори.
На последния пробен вчера са им казали да не отбелязват отговори върху изпитните материали, а директно да се нанасят върху листа за отговори. Тя си е правила някакво леко отбелязване  с молив на грешните, т. е е трябвала да напише този, който остава и резултатът е 5-6 верни въпроса на изпитните материали и грешно нанесени на листа за отговори, което много ме притесни.
Грешки не от незнание, а от притеснение и объркване

# 687
Но, в интерес на истината, аз също имах "гениална идея". На посл тест от училище на детето не му стигнаха редовете и го посъветвах да използва полетата. Но днес разгледах бланката и се усетих, че не е редно
Доколкото ми е известно, скенерът чете само в полетата за писане. Затова е добре, да не кажа задължително, да се придържат към тях.

# 688
  • София
И аз имам същия въпрос като Пате,че явно ми куца четенето с разбиране.
Дъщеря ми по същия начин огражда верния според нея отговор на черновата и след това го прехвърля на беловата.Допустимо ли е това?

# 689
  • София
Е, след като не се поставят в плика, не се засекретяват и проверяват, защо да не може да загражда отговорите на тях?

Общи условия

Активация на акаунт