Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 11 459
  • 275
  •   1
Отговори
  • Варна

Темата е за споделяне на идеи за храна в кутия - за училище/ офиса. Обсъждаме предложения и въпроси, свързани с храната, не коментираме решенията на отделните потребители и хранителните навици в семействата им!

Старата тема е тук:

Скрит текст:

# 1
Благодаря за новата тема!
Привет и от мен и успешна учебна година на децата!🙂 Аз си имам седмокласничка; от миналата година отказва да носи храна в училище, но пък приготвям някои неща, които хапва вкъщи или дояжда след училище.
Включвам се по темата с малките кутийки за сосове и дресинги.🙂 Ако не бъркам, Amandine питаше за такива, както и, ако пак не бъркам, мисля, че сме в един град с нея.🙂
Ето ги моите кутии (като малки кутийки за сосове имам и в кутии на Curver- няма да ги снимам сега, но те си бяха в комплект с пластмасови прибори, разделител, кутийката за сос; на винт са по спомен). Та другите кутийки са по 35 мл (комплект от 6 броя от Лидъл за 2,49 лв), 45-50 мл (на око, не пише на тях- комплект пак бяха май от 6 броя, купувани от магазин Евроленд в Пловдив; имам такива мънички и правоъгълни- евтини бяха, не помня цената) и 70+90 мл (комплект от 8 броя, 4 кръгли/4 квадратни от Лидъл- цена 3,99 лв по спомен). Малките кутийки по 35 мл са на винт, но досега от никоя кутийка (при условие, че е добре затворена) не ми е изтичало нищо.🙂 Иначе от недобре затворена кутия, макар и на винт, сме имали няколко пъти "произшествия".☺️

Комплектът от 8 кутийки може би все още може да се намери в някой Лидъл, ако има останали бройки. А другата седмица ще пускат в Лидъл и ето тези кутийки- не се вижда с каква вместимост са, но според мен ще са мънички:

Между другото, малките силиконови шпатулки също са ми доста удобни за обиране на остатъци от кутии, контейнерите, бурканчета.🙂 Моите са от Кауфланд купувани, но ми се виждат доста подобни.
Иначе по темата с храната- днес хрупкава зърнена закуска и сандвич с масло, много кашкавал и шунка.🙂

# 2
Аз до сега в кутии за обяд нищо не съм успяла да опазя с пресен вкус , освен сандвичи и дребни зеленчуци . И то сложени разделено.

# 3
Привет и от мен и успешна учебна година на децата!🙂 Аз си имам седмокласничка; от миналата година отказва да носи храна в училище, но пък приготвям някои неща, които хапва вкъщи или дояжда след училище.
Включвам се по темата с малките кутийки за сосове и дресинги.🙂 Ако не бъркам, Amandine питаше за такива, както и, ако пак не бъркам, мисля, че сме в един град с нея.🙂
Ето ги моите кутии (като малки кутийки за сосове имам и в кутии на Curver- няма да ги снимам сега, но те си бяха в комплект с пластмасови прибори, разделител, кутийката за сос; на винт са по спомен). Та другите кутийки са по 35 мл (комплект от 6 броя от Лидъл за 2,49 лв), 45-50 мл (на око, не пише на тях- комплект пак бяха май от 6 броя, купувани от магазин Евроленд в Пловдив; имам такива мънички и правоъгълни- евтини бяха, не помня цената) и 70+90 мл (комплект от 8 броя, 4 кръгли/4 квадратни от Лидъл- цена 3,99 лв по спомен). Малките кутийки по 35 мл са на винт, но досега от никоя кутийка (при условие, че е добре затворена) не ми е изтичало нищо.🙂 Иначе от недобре затворена кутия, макар и на винт, сме имали няколко пъти "произшествия".☺️
Скрит текст:

Комплектът от 8 кутийки може би все още може да се намери в някой Лидъл, ако има останали бройки. А другата седмица ще пускат в Лидъл и ето тези кутийки- не се вижда с каква вместимост са, но според мен ще са мънички:
Скрит текст:
Между другото, малките силиконови шпатулки също са ми доста удобни за обиране на остатъци от кутии, контейнерите, бурканчета.🙂 Моите са от Кауфланд купувани, но ми се виждат доста подобни.
Иначе по темата с храната- днес хрупкава зърнена закуска и сандвич с масло, много кашкавал и шунка.🙂
Като тази със синия капак попаднах случайно в едно "левче" вчера, поне на мен ми изглежда същата. Пробвах я с вода, изглежда ми плътно да се затваря но още не съм на 100% убедена... Иначе 50 стотинки струваше, реших като за проба да взема една макар че рядко разнасям отделно дресинг и подобни но все за някоя дреболия ще ми свърши работа.

# 4
  • shumen
За днес-за училище имаше хамбургер,грозде,вафла.
За утре-за училище-пица,грозде,бисквити Орео.

# 5
  • Враца
Скрит текст:

Скрит текст:
Като тази със синия капак попаднах случайно в едно "левче" вчера, поне на мен ми изглежда същата. Пробвах я с вода, изглежда ми плътно да се затваря но още не съм на 100% убедена... Иначе 50 стотинки струваше, реших като за проба да взема една макар че рядко разнасям отделно дресинг и подобни но все за някоя дреболия ще ми свърши работа.

Имам такива.
На пръв поглед се затварях добре, но капачето лесно се изплъзва нагоре при поклащане в чантата.
Имала съм инцидент с такава кутийка.
Може да се сложи в нея нещо не течно- подправка примерно.
Ако някой си вземе и не я клати много, носи я внимателно и изправена- тогава става.

# 6
Направих тест с една от правоъгълните кутийки, нищо не изтече от моята. Налях вода, друсах я доста енергично над минута (включително и обърната с капачето надолу- държейки кутийката отстрани, т.е. без да подпирам капачето и' изобщо), не беше мокра отвън.

Скрит текст:

Но по принцип държа подобни кутийки в друга кутия или в плик, а не директно в чанта. Може да зависи и от друсането де. Иначе на моето дете и от кутийка с винт е протичало, като не я затвори добре. Та с децата няма гаранции.😃

# 7
И аз така тръсках с вода, но е факт че капачето нищо не го спира при движението му нагоре и надолу, не е като завинтено или там да щраква нещо, издатинка да го подпира или знам ли. Точно затова писах че не съм напълно убедена, ще има голямо значение как се носи.

# 8
Благодаря! Да, аз питах за кутийките.
Тези лидълските изглеждат добре, ако случайно са им в момента в асортимента, че не следя всичко.

На моите споменах, че може и да им поръчам готова храна тази година и казаха, че предпочитат аз да приготвям. Не мога да повярвам 😊

За утре сложих последните мъфини за закуска,
За обяд мини палачинки с парченца кашкавал (аз им ги давам ненавити, да хапват както искат и да не мисля ще тече ли), краставици,
Ябълки за след обяд

# 9
  • По света и у нас
За сина ми правя сандвич със Снежанка, с риба тон или с масло настъргано  сирене. Той яде само това за обяд. Също слагам и яйце, и морковчета като гарнитура. За десерт пай от тиква (той обожава!), или меденка. За похапване през деня - гумени бонбонки ментинс на, солети и една ябълка. Той е в училище от 8 до 5.

# 10
  • Варна

Зърнена закуска, мусака, зеленчуци, ябълка

# 11
За днес за закуска кифлички със сирене,за училище ябълка, соленки и три сладки(орехчета)

# 12
За мен смути спанак, протеин, банан.
За девойката гранола елда с кис. мляко и скир.

# 13
  • София
Обяд - лаваш с крема сирене, филе и кашкавал; краставици и чери домати; бисквити
СЗ - бананови мъфини с шоколад
Спукала ми се е по-голямата кутия и трябва да поръчвам нова...

# 14
От нас мързелив петък 😊

И аз съм позатрила нещо кутиите. Май ще трябва да набавя нови.
    Заглеждам ето тази в емаг.
https://www.emag.bg/kutija-za-objad-27-h-20-h-7-5-sm-daro-neryzh … 037/pd/DL5KZ4YBM/
Ако някой има опит с нея като качество и удобство ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт