Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 27 061
  • 604
  •   1
Отговори
# 45
от замразените в кутийки . т.е някак надробен и аз го врътнах с малко масло , черен пипер и сол в микровълновата

# 46
  • софия
За днес:
Обяд: домати с моцарела и песто, 2 филийки хляб лимец на Живена, 2 варени яйца, малко суджук
СЗ: оризовки и грозде - само това иска в последните дни, а преди не хапваше грозде Smile
И сложих малко скир с праскова, че е в училище от 08.00 до 18.30 днес, евентуално за закуска

# 47
Минавам да кажа, че видях малките контейнери в Лидъл. Не са подходящи за храна (или поне не пише да стават за контакт с храна и аз не бих използвала с такава цел). Тези:

Освен това не са на винт (макар че изглежда, че се затварят плътно), за разлика от моите контейнерчета 35 мл.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 05:10 от dolce miele

# 48
  • shumen
За утре-тост с шунка,банан и вафла.Питах го защо връща повечето храна тези дни и каза,че няма време да яде междучасието,че са на кабинетна система.

# 49
За днес сандвич с масло, шунка и кашкавал (не и' омръзва😅), зърнена закуска с мляко, няколко парчета от голямата палачинка. И ябълка в кутия, но ме съмнява да се докосне до нея, преди да излезе за училище...

# 50
Мами , може ли препоръка за термос за храна за ученичка и кутия с няколко разделения , която пак да запазва топла около 4 часа поне.
Приготвям закуска и обяд за детето и без термос май няма да стане.

# 51
  • София
За днес детето взе остатъка от вечерята- цариградски кюфтенца с картофено пюре и една меденка за подслаждане.
Аз съм на сандвич с шунка и топено сирене и за всеки случай една кутийка котидж (да не прегладнея).
Хубав ден на всички Simple Smile

# 52
днес са на кроасани с шунка и кашкавал + ябълки.
аз съм на сьомгова пъстърва, а ММ на яйца. и салати.

# 53

Днес закуската е шиш-сандвич, сложих и две-три с фъстъчено масло за проба.

За обяд ориз със зеленчуци и ябълка, извън кадър.
   Долче, мерси за инфото. В понеделник специално минах през Лидл да си взема от тези кутийки, но нямаше. Сега поне като знам, че не стават за храна няма да ме е яд.😉
     Asnuryu вече години наред приготвям обяд и закуска за ученик ( даже бяха 2-ма) и не ползвам термос или затопляща кутия. Проблем с храната не съм имала, но и не съм пращала много храни с течно съдържание.
       Иначе мисля, че в тази група препоръчваха термосите на икея и гуш. В Декатлон също има.

# 54
Ще следя , имате доста добри идеи за обяд като цяло. Взех да се повтарям и си мислех , че понякога може някоя супа да пратя с термоса Joy не че детето умира от желание да яде супа.

# 55
  • софия
За днес:
Обяд- пикантни печени картофи, чери домати, сирене; традиционните 2 бонбона Bettr
СЗ: грозде и малко брауни с банан. Сложих и един айрян, не знам дали ще го пие, но да има

# 56
Моите днес са с кекс, баница и банан.
Имам проблем с камерата на телефона и не мога да снимам.... 😭

# 57
  • София
За утре аз ще дояждам цариградски кюфтета с чери домати за гарнитура, а детето е на омлет със сирене и спанак и черита. Ще и сложа и банан или киндер пингуи за подслаждане.

# 58
За последния ден от седмицата съм приготвила обичайния сандвич с шунка и кашкавал, айрян и принцеси с яйце и сирене. Възхищавам и' се как сама изявява желание да става в 6,30 ч сутринта😁, за да може да закусва и да си се приготвя на спокойствие (училището е на десетина минути от нас и изобщо няма нужда да става чак толкова рано, предишни години не го е правила, но тя иска🙂). Обаче пък съм много доволна, защото така не се налага да я ръчкам кога да ляга и като цяло си изяжда всичко почти всеки ден. Когато носеше храната в училище, изобщо не искаше да закусва вкъщи или е било много голяма рядкост. Трудно се будеше сутрин, трудно заспиваше вечер...
Долче, мерси за инфото. В понеделник специално минах през Лидл да си взема от тези кутийки, но нямаше. Сега поне като знам, че не стават за храна няма да ме е яд.😉
Моля, все пак аз ги публикувах тук, предполагайки, че са за храна като моите контейнерчета, редно беше да допълня инфото.😃
Аз съм пращала таратор или супи в декатлонски пластмасови кутии на винт. Като цяло обаче манджи и супи е носила рядко (предимно вкъщи), обикновено съм приготвяла не толкова течни неща за училище.🙂

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 00:36 от dolce miele

# 59
  • shumen
За днес-бургер със кашкавал и салам,банан,грозде.Питах го за друго,но каза,че не иска.
Другата седмица няма да го има,заминават в Гърция от танцовата и ще приготвям само на мен кутия,ако се оправя и съм на работа.Че тази пък само за него приготвям,че аз съм болнични.

Общи условия

Активация на акаунт