Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 27 061
  • 604
  •   1
Отговори
# 30
  • shumen
За утре-кренвиршка,тост с кебапче,вафла,грозде.Днес беше върнал тоста,че нямал време да яде,но аз упорито пак му го сложих за утре.

# 31
пълнозърнеста багета с крема сирене, шунка и краставица. за мен пържени яйца, печени чушки, салата и овесена баница.

# 32
  • София
За днес сложих същото като вчера - 4 мъфини, ябълка отстрани и овесени ядки с кисело мляко и шоколад. Децата много му се чудили за овесените ядки, другите ядяли сандвичи все. Дано не го накара да се откаже да ги яде.

# 33

Закуска - 2 палачинки с шунка и кашкавал и 1 с фъстъчено масло( държеше на тази, но ме съмняваме да я изяде).

За обяд гювече и краставица.

# 34
  • София
Обяд - пилешки бутчета, домати с моцарела, грозде
СЗ - бриош с крема сирене, филе и кашкавал

# 35
  • София
Здравейте,
днес на девойката сложих остатъка от вечерята- Карбонара, а аз ще хапвам навън за обяд.

# 36
При нас зеленчук и пълнозърнести спагети със сирене.

# 37
  • shumen
За утре-филии със сладко,вафла,банан.

# 38
Бибикота, младежът изяде ли си палачинката с фъстъчено масло?😀
За днес голяма палачинка на фурна- една част с мед, а другата с кашкавал:

За първи път правя такава и много ми хареса как се получи.🙂

# 39
Много интересно изглежда, може ли рецепта за палачинката на фурна? Стандартна смес върху хартия за печене или има нещо по-различно?

Моите днес са с кекс за закуска, картофи за обяд и ябълка.

# 40

Тост с домашен суджук и кашкавал,десертче

# 41
За девойката картофи, сирене и зеленчук. За мен смути спанак, протеин, банан и скир.

# 42
Долче, учудващо, но ги беше хапнал и трите. 😆 Сега иска да му правя сандвич с фъстъчено масло за училище, но той не яде сладка и се чудя с какво да комбинирам!?
   И аз се нареждам за рецепта за палачинката 🫔.

За закуска днес има принцеса с кашкавал и шпек и краставица.

За обяд каполети със сос сирена.
   Плодове не сложих, че два дни не ги докосва. Не му стигало времето.

# 43
bibikota моето като му хрумне да яде хляб с фастъчено масло не слага друго . Т.е. само хляб и фастъчено масло. Не знам с какво друго може да се комбинира в един сандвич.
Дори и не съм сигурна какъв зеленчук върви. Толкова ми е специфично това масло.
Аз днес сложих сандвичи с крема сирене и хубава шунка .
Палачинка и ние имахме тази седмица с рикота и спанак вътре. Тази на снимката е станала супер . Аз бих поръсила малко настърган кашкавал отгоре.
Утре и следващите дни пропускам храната в кутия. Имаме празник.
За понеделник ще мисля в неделята.

# 44
Много интересно изглежда, може ли рецепта за палачинката на фурна? Стандартна смес върху хартия за печене или има нещо по-различно?
Разбира се.🙂 Разбърках 3 яйца, 125 гр кисело мляко+125 гр вода, 100 гр олио, щипка сол, щипка захар и около една чаша брашно (визуално с вместимост 250 мл, брашното не го претеглих). Изсипах сместа в голямата тава на фурната и пекох на 200 градуса за 20 минути на загрята фурна. По време на печенето отгоре се появяват балони. Като извадих от фурната, отгоре намазах с масло. На едната част сложих мед, а другата поръсих с настърган кашкавал и завих на руло, което нарязах на парчета. По-лесна палачинка не съм правила.😁
Гледах няколко рецепти онлайн за голяма палачинка (всичките бяха с прясно мляко) и си сглобих тази, защото прясното мляко почти ми беше свършило, а и обикновените палачинки също предпочитам да ги правя с кисело мляко.
Бибикота, в сандвичи можеш да сложиш кръгчета банан, може и ядки (ако не е проблем, че бананът е сладък). По-екзотични комбинации с плодове са резени ягоди, киви, праскови, но не са за всеки вкус. Ако иска солен сандвич, аз лично много харесвам фъстъчено масло с малко сол отгоре (само че не го ям с хляб).
Палачинка и ние имахме тази седмица с рикота и спанак вътре. Тази на снимката е станала супер . Аз бих поръсила малко настърган кашкавал отгоре.
Кашкавалът беше вътре.🙂 Спанакът в палачинката суров ли беше или сготвен?

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 16:36 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт