Кутия за обяд - какво приготвяте за училище и офиса? Тема № 16

• 44 830
  • 976
  •   1
Отговори
# 60
Днес менюто е по половин тортила с кашкавал плюс малко картофи за обяд; мъфини с ябълки и канела за закуска и отново плод банан.

# 61

Джобчета с яйчена салата, морков и краставица.

За обяд пържени чушки и сиренце. Щях да правя чушки бюрек, но нямах време и по съкратената версия 😁.

# 62
за запазване на топли храни и напитки и то доста часове / харесвам марката primus . в гугъл като напиша termobox primus ми излизат всякакви варианти. Може да се избира.

# 63
  • Враца
Дайте ми готови варианти за солени закуски.
Въртя се окола едни сандвичи с колбас и кашкавал и е скука.
Сладки идеи колкото щеш Wink

# 64
То и аз това правя. Откакто намерих хляба с лимец от Лидл не се занимавам.
Мажа понякога с песто и моцарела или сирене; песто и варено яйце на кръгчета отгоре;
Пушена сьомга и за мазане (крема сирене в кутийка?)
Овесена баница също става. 1яйце, 60г овес.ядки, 60г кис.мляко, 70г сирене, 1/3чл сода или бакпулвер на око. Правя доза по 3-4.
На хартия за печене се разстила около един пръст.пече се на 180

# 65
Напоследък нямам грам време, та въртя палачинки, овесена баница, рулца с лаваш, сандвич с живена.....скука

# 66
Какво слагате на рулцата от лаваш?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 12:51 от Asnuryu

# 67
Като пишете за рулца. Аз веднъж си бях направила нещо като сармички от листа на айсберг салата и овче сирене. Много добре стана и много се запазиха. Айсберга някак не повяхва бързо. Само идея . Тези дни имаме почивни и не съм правила нищо.

# 68
Какво слагате на рулцата от лавал?

Мажа с крема сирене, слагам например кръгчета шунка, пръчици кашкавал и пръчици краставица. Може всичко. Може с месо и зеленчуци като дюнер

# 69
  • софия
Добро утро и успешна нова седмица!
Днес пак е от 09.00 до 18.30 в училище и съм сложила- паста с доматен сос и пармезан, 3 оризовки, 3 парчета шунка, ананас, 2 бонбона bettr. Ще ги разпределя както намери за добре през деня

# 70
Аз днес бях в резервен модус - след дълъг уикенд каквото се намери и така са сандвичи с хубав тъмен хляб,  крема сирене и шунка и дно парче домашна баница . За утре приготвям царевичен грис , който вече успях да нарежа на правилни парчета и само ще подправя с малко зехтин и черен или червен пипер. Към него парчета овче сирене и малки доматки.

# 71
  • Враца
Бела, каква е идеята на царевичния грис? Само сварен така, с вода ли го правиш? Дай рецепта ако може.

# 72
сварявам с вода и сол. след това оставам да изстине разстлан в тавичка и той може да се нареже на правилни фигури - кубчета, ромбчета ... както искате: Разстилате на каквато си харесате дебелина.  После може да се подправя по вкус. Аз слагам по мъничко зехтин и предпочитам червен или черен пипер. Знам че някои слагат масло или други подправки. Аз не спазвам спец. рецепти , защото ги забравям, но в готварската тема бяха дали няколко интересни. Има и в нета.
Моята цел е редуциране на глутена и разнообразяване на сандвичите и тестените. Също като стане на хубави блокчета може да се опакова в кутия - например слагам си 2 блокчета или 3. Предните дни като имахме почивни карахме колело. В кутията имах такива блокчета, в друга сирене , доматки и шунка. Ами става да се взима с ръка и става да се ползва вместо хляб.
Аз много съм се чудила ако направя малко по-рядка смеската дали не мога да я ползвам за плънка - да намажа на солена палачинка и да сложа в средата сирене , шунка и краставичка. Не съм пробвала. Само ми е идея. Може и да пробвам. Но тогава няма да избягна глутена.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 09:25 от bella-ciao

# 73
Това е качамак. Или полента.

# 74
  • Враца
Да, качамак. И аз затова се зачудих.
Аз от доста време качамакът го правя с прясно мляко и вода 1:1. Става много по-вкусен с млякото.
Иначе, когато искам да направя нещо подобно с царевичен грис, но да става за ядене навън, правя нещо тип солен кекс или бъркана баница- прави се тесто с царевично брашно, яйце, кисело мляко, сода и сирене, но се пече в тавичка.
Хубава закуска става.

Благодаря за рецептата за бъркана баничка с овесени ядки.
Децата полудяха по нея. Вчера я тествах, а днес има прясна за кутията за храна Wink
Става бързо и лесно, а пък аз я изпекох в еър-фраяра, което допълнително ме улесни. Нищо работа, а търпи и вариации- може с кашкавал и сирене или едно от двете, може и някаква подправка да се сложи- аз днес сложих малко червен пипер, утре може да сложа мащерка, и т.н.

За днес в кутията- един нарязан банан, отгоре с малко крем, който е фъстъчено масло и течен шоколад- има го в Кауфланд, страхотен е и не е твърде сладък.
Другите хапвания са баничката с овесени ядки и едно кремче от Лидл- италианската седмица- с лешникова паста.
Чай от лайка с мед.

Общи условия

Активация на акаунт