Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 621
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Ами да са я издали по-рано ... аз от днес за утре не мога отпуск да пусна, минимум 6 работни дни ми искат. Ми малко да мислят бе...

# 466
  • Майничка
Нали си пуснала вече, пусни един ден и за детето и се разходете, прекарайте си приятно.
Можеха да пуснат по-рано, да. Едно извеждане на клас в музей или галерия е свързано с предварително заявление до директор, декларации за съгласие от родител и т.н., все неща, дето 3-4 дни са ти на ръба откъм срок за организация.

# 467
Да се гласува в събота и да не се губи от учебно време. Не може по 5-6 дни в годината да са неучебни заради избори. Вариант е изборите да са през лятото или в началото на септември, когато не е учебна година.

# 468
  • София
Е, да, ама хората тогава са по морета и океани - познай колко ще гласуват. Simple Smile

Всъщност училището е И забавачница, ако някой не е разбрал досега.

# 469
  • Варна
Аз пък съм ок с тези почивни дни, и без това са достатъчно натоварени децата, нека вземат глътка въздух, нищо няма толкова да пропуснат или да станат по - необразовани като не учат ден или два. А четвъртокласниците дето трябва да учат до 15-ти юни?? Това ако не е велика глупост. Смятам, че за след 4-ти клас трябва да се започва училище на 1-ви септември, както е в повечето държави и съответно да се учи до 15 юни. Или да имат повече ваканции.
И още, на мен не ми се струва нормално започване в 7.30 сутринта и престой със занималнята до 17 часа. Сигурно вие не стоите толкова на работа. В Англия започват в 9, до 15 часа са на училище и нямат за вкъщи.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 08:54 от ivka_smile

# 470
  • София
Да се гласува в събота и да не се губи от учебно време. Не може по 5-6 дни в годината да са неучебни заради избори. Вариант е изборите да са през лятото или в началото на септември, когато не е учебна година.

Ако се гласува в събота, петък ще е неучебен ден.

# 471
  • София
При нас малките ще ходят на екскурзия, големите ще учат. Гласува се в училището и не очаквах, че така ще се развият нещата. Предполагам, че и на 4-ти пак ще ходим на училище.

# 472
В училището не могат да влязат, защото е забранено. Какво ще правят на двора? 1000 деца. В последно време в нашия град всеки ден е гъста мъгла до обяд. Съмнавям се, че в понеделник ще е по-различно. Не могат и да организират някакви спортни игри на двора, защото на повече от 5 метра не се вижда.
Балотаж винаги сме имали, а на 04.11 времето може и по-зле да е.
Аз бих предпочела в училището ни да няма избори и да си учат нормално. Изобщо не ми харесва, че губят четири понеделника още първите два месеца.

# 473
А защо е забранено да се влиза в училището? Винаги съм мислела, че е неучебен ден, за да могат да се подредят чиновете, а не поради друга причина.

# 474
  • София
Беше нещо за безопасността.

# 475
  • Ямбол
Докато не се приключи с протоколите, в сградата не може да се влиза. След като приключи изборният ден, се брои и оформя протокол. Около полунощ и след това се носят в ЦИК и после следва чакане за проверки и т.н. Ако има неточности, може да се наложи да се връщат да търсят нещо. Сградата трябва да остане така, както е било след изборите, докато всичко излезе както трябва.

# 476
  • София
Миналата учебна година, детето ми имаше извънкласни дейности в събота с директора. Ползват сграда с отделен вход и пак не го бяха допуснали в училището в деня преди изборите.

# 477
  • София
тази заповед е пак заради воплите "какво ще правим с децата, няма кой да ги гледа".  Училището не е продължение на детската градина.

# 478
  • София
Аз също приветствам всеки почивен ден в повече. Вярно, че при нас има начин с отпуски/баби, за щастие, но наистина са претоварени децата, и с тази смешна "есенна ваканция" от един ден...

# 479
А аз изобщо не приветствам тези извънредни почивни дни, защото после им излизат през носа. Дотук почивните понеделници - първи учебен ден, 22.09 и два заради изборите. Само че учебната програма си е разчетена за определения брой седмици и часове, времето си върви, материалът трябва да се вземе. И после им преподават по два урока, за да могат да наваксат. И ако учителят до четвърти клас е един и може лесно да си преразпредели часовете, като ползва някой час я от музика, я от нещо друго, то от пети клас нагоре това е невъзможно.
Не забелязвам децата ми, пети и седми клас, да са се преуморили кой знае колко с ученето. Не само тази година, а и по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт