Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Дъщеря ми миналата година беше 7 клас. При нея обучението е целодневно. Учебния ден в училище стартира в 9.00 и приключва в 17.00. Това са 8 часа, но от тях са около 7 чисто (без междучасия) и са включени часовето по рисуване, музика, ФВС, час на класа. След училище чисто и се събираха наистина около 2 часа дневно, подготовка на домашни, учене за съботно-неделните курсове. През уикенда курсовете бяха по 3 астрономически часа и да е учила още 2-3 часа у дома. Така, че реално при нея може би са се събирали 60+ часа седмично. Но мисля, че хубаво "израстване" ѝ се получи  Grinning

# 451
Благодаря за бързите отговори. При нас е следното: училище 13,30-19,30 - 6 часа; домашни - минимум 08,00-12,00 - 4 часа дневно, вкл. събота и неделя; курсове - 2 пъти седмично - общо 6 часа. В училището ежедневно им дават огромни домашни, напр. 80-90 задачи по математика + 3 - 4 нови урока по други предмети + домашни за тях. При това натоварване защо много деца завършват полуграмотни, не зная.

# 452
  • София
На мен ми се вижда ужасно много време за учене.
Замислих се моите колко учиха в седми клас. До обяд на училище, писане и учене вкъщи може би два- два и половина часа, преко сили три плюс, и то ако имаше някакъв преразказ от училище или курса, и половин ден курс в единия почивен ден. Оставиха си тогава само по едно изкуство за разтоварване. Ходеха на повечето олимпиади от училище традиционно. Задължително през единия почивен ден не пипваха нищо. Ама нищо! Вечерите и през този почивен ден можеха да правят каквото си искат и никакво учене.

# 453
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/20191021150857837.pdf
28. октомври и евентуално 4. ноември - неучебни, но присъствени за учениците и учителите от училищата, в които има изборни помещения. Редовни учебни занятия ще се провеждат в училищата, в които няма изборни помещения.

# 454
Значи едни деца ще учат, а други ще имат спортен полуден
Правилно ли съм разбрала?

# 455
  • София
Май така излиза.  Чудя се кои са по-големите каръци - тези, които ще пропуснат материал или тези, които ще учат, докат другите ритат топка.

# 456
Спортен полуден или екскурзии не помня в такива дни.
Откак се помня по избори не сме учили, нито децата ми сега като ученици...

# 457
Не в друг ден, а в друг час....
Какви са тия нови моди?!
Никога не се е учило след избори.

# 458
По-добре е така, отколкото да мислим тези деца какво да ги правим в неучебните дни.

# 459
  • София
По-добре е така, отколкото да мислим тези деца какво да ги правим в неучебните дни.
За малките е така. Но как да накараш пълнолетен човек да отиде на училище за спортен полуден?

# 460
За големите едва ли е задължително.....

# 461
Или е задължително, или не е. Или е за всички училища, или само за тези, в които ще се провеждат избори....
Ще поживеем, ще видим.

# 462
  • Ямбол
Рядко си позволявам да давам подобни оценки, но това е най-малоумното решение, което някога са вземали. Какво щели да ги правят децата. Това не е гледачница на деца, да му се не види. Моите са в 12 клас. Никой няма да дойде, а аз ще си изгубя времето.

# 463
Аз си пуснах ден за 28-ми...
Лошото е че от училище още мълчат и не съм наясно какво ще става...както винаги, в последният момент ще проговорят...😕

# 464
  • Майничка
Какво отношение, заповедта излезе вчера следобяд.
Аз съм ОК с нея,  в училище не се гласува, а имам клас, с който имам часове само в понеделник. Дотук са на -2 дни, добре е, че няма да са на -4 още преди сериозните грипове и т.н.

Последна редакция: вт, 22 окт 2019, 07:38 от gargamela

Общи условия

Активация на акаунт