Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 35 632
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Искат бележка по домашни причини за който няма да ходи в понеделник (при нас).

# 496
  • София
Ето това вече е прекалено! Нищо не предлагат като алтернатива, но те си гонят нещата. При нас, слава богу, казаха да не идваме и не искат бележки. Иначе само с тези избори ще се похабят два дни по домашни причини.

# 497
Аз пак забравих- имат право на 3 дни от класен за всеки срок или 3 дни общо за цялата година?

# 498
За цялата година 3 дни по семейни причини

# 499
3 дни от класният + 5 от директора при нас. Предполагам навсякъде е така. За цялата година мисля, че са.

# 500
  • софия
3 от класния, 7 дни от директора.
Скрит текст:
Чл. 54. (1) Ученикът може да отсъства от училище по уважителни причини в следните случаи:
...
3. до 3 учебни дни в една учебна година с разрешение на директора на училището въз основа на мотивирана писмена молба от родителя, представителя на детето или лицето, което полага грижи за детето, в която подробно се описват причините, налагащи отсъствието, преди то да бъде направено; в случай че молбата не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят, представителят на детето или лицето, което полага грижи за детето, уведомява по имейл или в телефонен разговор класния ръководител и подава молбата след направеното отсъствие, но не по-късно от 3 учебни дни след връщането на ученика в училище;
4. до 7 учебни дни в една учебна година с разрешение на директора на училището въз основа на мотивирана писмена молба от родителя, представителя на детето или лицето, което полага грижи за детето, в която подробно се описват причините за отсъствието, и след решение на педагогическия съвет.
НАРЕДБА ЗА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ 2016 Г., Приета с ПМС № 286 от 04.11.2016 г.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 15:10 от zvаnchе

# 501
  • София
И при двете ми деца ходенето в понеделник на организирано мероприятие не е задължително  Simple Smile
Струва ми не честно да искат бележка по домашни причини....

# 502
  • София
Моите ще се водят - 2 и 4 клас са. Малката е във възторг, защото няма да учат, а ще си измислят проекти. Големият не желаеше, но няма голям избор, та разрешението за тротинетка малко балансира ситуацията.

# 503
Аз питах във фейсбук групата класната дали е задължително придъствието-каза не, бележка на спомена. Съответно писах че няма да ходи. За 31.10.отново неучебен ден с някакво спортно събитие, отново за час в СРЕДАТА на работния ден-и тогава няма да го водя. Нямам възможност да се явя на работа чак в 12ч все пак, а и детето не желае да ходи.

# 504
При нас е учебен 31.10. Даже ще се маскират.🤣

# 505
  • София
Хммм, какво му е неучебното на 31ви пък, нали 1ви е неучебен заради деня на будителите?

# 506
Ми не знам и аз...спортно нещо за час ще имат в спортната зала в града...

# 507
  • София
е как какво му е не учебното?Виден Български празник, Хелоуин се казва:) Приятелка сподели, че децата щяли костюмирани да бъдат но училище....

# 508
То и нашите ще се костюмират, но ще си учат. Няма да имат нищо като празник.

# 509
Днес с какво се сблъсках в учебника на моята третокласничка. Какво е езеро: Езеро е понижение на земната повърхност, запълнено с вода!
Без думи.

Общи условия

Активация на акаунт