Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 051
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • На остров
Мики много благодаря, на всички двоен късмет поне и на Сиси едничко както си е пожелала !

Казабланка, ние се лишаваме от други неща - ремонти, лятни  скъпи морски почивки и други луксове( имаме само една семейна  кола) Използвахме спестяванията ни, но си отиват много пари затова и човек трябва да сложи граница и стоп в един момент.

# 286
За средствата, моят мъж работи в чужбина за по няколко месеца, останалото време стои в България и харчи спечеленото... Плащам главно с моята (кредитна) карта, особено това, което касае мен - пункции, прегледи, хормони...Ограничила съм се единствено може би в личните покупки от няколко години. Взимам около средната заплата по статистика за София към момента. Аз не мога да ползвам чужди пари, дори на близките хора.
Обаче, ходя на козметик понякога, защото от хормоните нямам хубава кожа.
Иначе за канго джъмпс, храна, вино и срещи с приятели не пестя. За книги също Blush Все пак, някакъв живец трябва да се поддържа. Последните редове са за да разведря обстановката леко.

# 287
casablanka, напълно разбирам тревогата ти Sad пет самофинансирани опита, единия от тях комбиниран с ДЯ и стимулация за мен, всички изследвания за които се сетиш, терапия след трансферите, пътуване от провинцията до София....Няма да забравя, след всеки неуспех, как и двамата мълчахме в колата, докато излизаме от София и как събирах смелост да питам ММ, имаме ли пари да продължим!? Само като чуех Да и започвах да кроя планове и стратегия за новия опит, само това ме спасяваше! Много трудно беше, лишавахме се от почивки, аз от нови дрехи, от ремонти, продадохме си колата и купихме по-малка и евтина. И двамата сме със свободни професии и без твърди доходи, един месец има, другия може и да няма. В новата клиника съм им много благодарна, че ни таксуваха като за лимитиран цикъл, само втората стимулация беше по силна и глътна повече средства, но важното е, че накрая всички лишения се отплатиха!
Да ви кажа за статистката нещо. На 34 години АМХ ми беше 0,16. На 36 забременях с една от двете ми извадени и оплодени яйцеклетки, на 37 родих, общо имам пет стимулации, четири леки и една по силна, преди тях три месеца бях на клостил. След две седмици ставам на 40 и от февруари вече съм без цикъл. Миналата седмица бях на преглед и вече официално съм в менопауза. С това АМХ съм издържала около 3-4 години.
Извинявайте за дългия пост! Желая от сърце успех на всички!

# 288
  • София
намират се начини за финансите.
ние сме средностатистическо семейство, с двама работещи на средни заплати.
11 опита сме самофинансирали, 3 ни финансира фонда.
просто сменихме приоритетите, замразихме почти всякакви странични разходи.
и това че накрая действахме на ец доста ни улесни, всичко се плаща отделно и гледах да подсигуря сума за пункция, останалите ги разсрочвах, в надежда имат схема до 6м без никакви лихви и подобни.

# 289
Благодаря, Пепита! Късмет, Две в едно!
Колкото до финансирането, никак не е лесно. Малко спестявания, кредит, който вече замина. Две операции,  доста стимулации имах, но повечето бяха с таблетки, та поне това не излизаше скъпо. Последната операция я платих с кредитна карта, че се сетих, че в моята нямам достатъчно наличност.  Май в една от сметките имам още колкото да платя ЗЕТ.
Не ходим в Куба и Перу, но от пътувания тук и в Гърция не се лишаваме. Има доста неща за гледане и в България, които още не съм видяла и други, където с удоволствие бих се върнала. Това ми помага да се събера емоционално, а и имам чувството, че ще се поболея, ако се фокусирам единствено върху справянето с репродуктивния ми проблем. Може някаква защитна реакция да е, но в момента драмата ми се върти около това къде да идем на почивка. Минават ми мисли и за посещение на разни „вълшебни” места, които помагат на двойки с репродутивни проблеми, а уж не съм суеверна.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 09:14 от +-123

# 290
  • На остров
На мен пък кожата ми става много хубава след стимулация, минус ми е че качвам кг от тях.
Какво е Канго джъмпс ?

# 291
  • Пловдив
Вчера излезна спермограмата на моя мъж. От март месец пие добавки. Януари е имал бързо подвижни 22 % , сега след 6 месеца , 3 от които с добавки , бързо подвижните са 12 %. По крюгер бяха 3,5% нормални , сега са 3%.
Аз мисля да спрем добавките ,  Фертилайт , Трибулос, DHEA, фолиева киселина.
Tо положението е станало по- зле. Sad
А относно моята О , много странно почна да се мести от 13-14 ден , на 9-10-11 ден. Днес ми е ден 8 и ме боли от дясно. Не ми се правят тестове , защото само ще се тормозя - с тая лоша спермограма - нищо няма да стане Sad
Две в едно - много късмет ти желая....много !!!

# 292
  • и тук и там :)
Днес ми звъннаха ембриолозите, двата ембриона се развиват много добре, третия е с леко забавяне, но според тях ще се самокоригира.
Относно въпроса - самофинансирам се сама/нямам партньор/, опити правя от м.10.2018г., принципно ме стимулират основно с Клостил, до сега не съм стигала до трансфер. Основно плащам преглед, стимулация, пункция и най-вътрешно ми идва ПИД, че нали го правя за всички ембриони. Не съм имала някакви оперативни намеси. Имах малко спестявания, които издухах. Сега/за сега успявам да влезна в рамките на месечната ми заплата (малко над средната за София), като изплащам и ипотечен кредит(още малко и той ще приключи), от време на време успявам да пътувам, че трябва да "изпуша" напрежението. Месечните ми разходи за лични цели не са особено високи - не пия, не пуша, спрях и шоколада GrinGrin

Успех момичета Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 293
casablanka, жегата се отразява доста на плувците. Това е една от причините и да избягват по възможност процедурите през лятото. При мъжете дребни неща от ежедневието дават отклонение в спермограмата, които са моментни. Неподходящо меню, в дните преди изследването, прием на по-малко течности, алкохол, цигари, топлина. Повторете я след време, не вярвам добавките да му действат зле.

# 294
  • София
Vel333 много успех ти желая и дано всичко е на ред с ембриончетата.

# 295
Късмет, Вел!

# 296
Много ,много късмет Вел  !  Дано това са най -добрите и да се похвалиш вече !Да наистина ПИД идва прекалено на  нагоре.Направо, не мога да разбера какво толкова му правят от една клетка, чак такива суми .   .Добре ,че е на ембрион, че в Чехия имаш 1 ,2 ,3 ,искат твърда сума от 2900 евро май беше .В Турция 350 евро .Направо златно изследване.

# 297
Ще се вмъкна ( да не мислите , че не ви следя 😆),  за да кажа, че и в двете клиники извън БГ, в които имам опити,  никой не спира работа юли/август. И двата ми трансфера бяха в началото на август, в най-големите жеги- първият беше БХ, вторият-знаете, 👫.
А при  ММ също положението хич не  беше цветущо. Имам чувството, че тук в клиниките се оправдават по този начин,за да са си починат лятото😕
Успех, момичета 🍀🍀🍀
Относно финансирането- ние накрая изтеглихме кредит и това беше последният ни шанс, затова реших да заложа на по-сигурния вариант. Иначе щях да продължа да опитвам...

# 298
Момичета, чак сега ми звъннаха за състоянието на ембриона на 5ти ден, явно са го изчаквали. "Компактизиран" е, но още не е станал  бластоциста. От вчера стои в едно положение, но още не загива.. Ще го чакат до утре, но не дават големи надежди... Питах има ли фрагментации, казаха, че не е имал, но сега те нямали значение.

# 299
Малага, стискам палци това да ви  е най-борбеното и късметлийско ембрионче🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт