Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 056
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Извини ме, Кате, че се намесвам, но не, не знаеш какво е тази загуба, даже това да се се е случило с твои близки хора, не знаеш какво е, защото, за щастие, не си била на тяхно място. Когато преди години моите родители загубиха моето братче след неравна борба с рака, мислих си, че знам какво е, но не е вярно, не можех да бъда на тяхното място. Знаех какво е да загубя братче, но не й детето си. За родител загубил детето си, времето не лекува, то само дава възможност да се свикне с мисълта за загубата, но не лекува. Роси изрично спомена, че не е за психологическа подкрепа тук, а за информация за инвитро процедури и ние трябва да уважаваме това нейно желание. Аз лично съм много впечатлена от резултата 4Я от единствен яйчник. Роси се е насочила към лекаря, който е сбъднал мечтата й преди няколко години, с този добър резултат и сега, явно знае какво прави този специалист. Науката не стои на едно място. Вярвам, Роси, че в скоро време ще се сдобиеш с толко желаната рожба, по един или друг начин.

Благодаря Амарети!
Но сега съм при друг лекар,че клиниката в която правих 3-те опита я закриха!

# 676
Скрит текст:
Нека споделя и своето мнение за яйцеклетките на по-възрастните жени, към които се причислявам и аз, тъй като след половин година ще съм на 43. Мнението ми се основава не само на моите заключения, но и достатъчно научна аргументация. Всяка жена, която има цикъл и овулация, има и яйцеклетки, при по възрастните повечето са негодни, което за съжаление все още не може да се установи преди самото оплождане. Дори да изглежда добре яйцеклетката, ДА възрастта е фактор, който определя качеството. От друга страна, ако при една 30 годишна жена при да речем 13-14 цикъла в годината може да са годни и 10 яйцеклетки. При една над 40 г жена при същият брой цикли, вероятно са годни 2 яйцеклетки. При всички случаи има годни. Въпросът е наистина при стимулация да се добие максимума материал, за да има измежду тях поне една читава. На 48 г възраст 4 яйца е добър резултат, но може да се наложат няколко процедури, за да се намали процента негодност. Статистически, оптималният вариант е около 10 яйцеклетки, в който случай може да се твърди, че поне една става. За конкретната дама, аз също мисля че ера теста в частност е излишно изследване. Имаш успешна процедура и ако доктора ти знае какво прави, пак ще имаш.
За донорския материал доста сме коментирали, но действително не е нужна категоричност в това отношение. 1 процедура с донорски яйце може да се при равни на 2 със собствени, което също вдига процента. Говоря чисто от материална гледна точка, не отчитам психическите травми, за които всички ние, които сме се хванали на това хоро трябва да сме подготвени.
Лично аз съм без предразсъдъци и ще се повторя, че ако имах възможност бих ползвала днорска яйцеклетка, ембрион, всичко защото ще е много по лесно най вероятно, но всяка жена и всяка двойка трябва да решат сами за себе си, дали могат да прескочат този праг в разбиранията си, иначе просто няма смисъл. При жената в случая играе важна роля чисто емоционалният аспект да върне детето си или поне следващото да е от същият генетичен материал. Лично аз, обаче не вярвам в прераждането на душите, поне не в това измерение или при тези обстоятелства. Когато една душа си отиде от този свят, трябва да я пуснем, оставяйки спомена за нея в сърцето си. Точно спомените и мислите ни са единственото общо нещо между материалния свят и отвъдното, поне според мен.
Съветвам те, миличка, колкото и да ти е тежко и мъчно, защото по голяма от тази болка няма, да преглътнеш, да запазиш милите спомени от онези мигове с детенцето ти, така и то ще е ок, там където е и да се подготвиш да посрещне един нов живот, едно ново малко същество. Този подход би допринесъл за повече успех, поне според мен, но не губи вярата си, НИКОГА!

О,никой не знае болката.То не е болка.АД е.Аз вярвам в прераждането,имам лични данни и споделени такива доказателства.
НО тук съм за съвети и споделени успехи,методи за ин витро.А не съвети в какво да вярвам.Съжалявам и се извинявам за грубия отговор.Такива мнения ме убиват.Спестете си ги моля.
Когато жена на 43г е с ИЯР аз бъках от яйцеклетки и ембриони.И родих на толкова.Има изключения на жени които на моята възраст раждат със собствени яйдеклетки.Защо и аз да не съм.Докато не опитам,няма да се откажа.Иначе нямам нищо против ДЯ,това ми бе следващ вариянт,ако не ми изкараха мои.
Съжалявам, че си ме разбрала погрешно. Бях съвсем добронамерена. Предполагам, че е ад тази болка, и аз съм майка и в никакъв случай не бих се опитвала да отнема вярата ти. Опитвам се да дам съвет от чисто психологична гледна точка как би могла да приемеш тази загуба и да продължиш напред. За да порасне бъдещото ти дете, което съм сигурна, че ще имаш с ясно съзнание и силна психиката, чувствайки се сигурно и стабилно, според мен не е добре да го отъждествяваш в качеството на заместник или да го лишиш от правото на собствена идентичност, вмешавайки му чужда душевност. Извини ме, че опровергавам тази твоя вяра, просто за мен това е налудно. Разбирам болката ти, имам близки много близки хора губили деца, знам какво е, знам как се опитват да намерят алтернативи. За съжаление такива няма. Единственият вариант е да се приеме болката и човек да мине през нея. Длъжна съм да споделя това свое мнение. Бих искала да можеше да ти се предложи начин, метод, средство против този ад, но такова няма, единствено волята ти, силата ти и здравият разум биха помогнали. За методите, които бихме могли да предложим. Ти сама си отговаряш. Пробвай със свои яйцеклетки, най вероятно ще успееш. Изследването на имплантационен прозорец е по скоро застраховка, която не мисля че е толкова необходима при теб, поне от това, което споделяш. Пожелавам ти от първият път да успеете. Заслужаваш го! Успех!

Кате,знам че си добронамерена.И знам че друго дете едва ли ще компенсира липсата на другото.Просто изобщо не очаквах 4Я. И това ме накара даопитам пак с мои.Напълно приемам ДЯ,знам че душата избира родителите,не ДНК,а тя ще го има от татко си все пак!,но ако пък и взуално прилича на нея това ще ми е утехата,удовлетворението,мечтата.Благодаря за пожеланията.Аз също ти пожелавам много вяра!И да ти се сбъдне щастието,което искаш!
Познавам хора, които загубиха дъщеря си на 17г. При инцидент. След няма и година жената забременя отново, роди се момиченце, което е пълно копие на починалото им дете(коса, очи..всичко) Дадоха й почти същото име. Това ги спаси и им даде сили да продължат. Вярвай, и ще се случи. Желая късмет и успех на всики.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 11:14 от AnMary

# 677
Роси, а предният ти успешен опит пак ли беше в клиниката в Тутракан? Дай Боже ако е така и този път да сбъднат мечтата ти. Моя позната успя там след няколко неуспешни опита в друга клиника и вече с почти неработещи яйчници. Надежда винаги има, само трябва да я поддържаме и да не позволяваме да си отиде.  Hug
Сега колко време ще трябва да чакаш до следващ опит?

Не знам Боби,за първи път съм в Тутракан.Още не съм говорила с док,следващата седмица ще се срещна с него да обсъдим!Предишната клиника в която ми бяха 4-те опита я закриха.

# 678
Искрено съжелявам за това което ти се е случило!Понеже всяка информация от тук нататък ще ти е от полза да споделя моята история!Накратко четири инсеминации в МЦАР Варна и четири опита за изминалите три години...започнах на 37г.последните два опита катастрофа вадих по една две яйцеклетки,заключението на Александров „много си хубава но си старичка...пробвай последно в Турция и идвай за донорска”!Естествено паралелно минахме и през комерсиалните софийски клиники!Стресът и напрежението бяха невероятни ,започнах да получавам нервни сривове през вечер бях в спешен кабинет !Нали всичко ми е ок ,как така изведнъж остарях!И така момичета стреса се оказа най -големия ми кошмар...реших да се успокоя,няколко месеца не мислих за нищо и на 4 януари тръгнахме в снега за Истанбул!Беше невероятно приключение ...нямаше негативи никой не ме посрещна с упрек „ама защо чак сега идвате” беше идеално.Резултатите 6 яйцеклетки ,5 зрели и оплодени,4 достигнали бластоцид,двете спряха развитие,другите две замразихме ПИД едното не беше ок 21 хромозома,другото 6АА+ в момента ме подритва ...в 23'седмица съм ,замръзен трансфер след хистероскопия в Мемориал!Според проф.Кахраман причина за стерилитета е абарт по желание преди осем години вследствие сраствания в матката..който тук с тяхната цветна снимка не можаха да видят!😕Понякога доста ме е яд ,че загубих,енергия,време и средства искаше ми се да Ви разкажа историята която за щастие върви към положителен финал!Поздрави!😘

# 679
Настръхнах, като прочетох това за АГ Варна Scream

# 680
  • Пловдив
Дано не се повтарям, но няма 2 еднакви жени на една възраст. Аз на 46г. и ти на 46г. нямаме нищо общо.  Два напълно различни организма. Лошо качество има и при жени на 35г

Роси , имаш ли достатъчно средсгва опитвай с твоя Я. Желая ти късмет и те прегръщам силно !

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 14:22 от casablanka

# 681
Моето лично мнение е, да не се сравняваш с никого на всяка от нас случаят и  е различен, тези които не са раждали имат най малък шанс, тези които са родили макар и едно дете преди повече години имат по голям шанс, а тези като теб родили съвсем скоро имат най-голям шанс.
Е, от това мнение вече се депресирах Sad : "тези които не са раждали имат най-малък шанс...". Значи борбата ми е напразна....Не съм раждала, на 43 съм Sad....

# 682
  • София
аз като отидох за второ и лекаря ми ми каза че шанса е най-голям скоро след раждането. лигавицата била най-рецептивна или нещо такова.
но като няма подходящ ембрион да се имплантира все тая колко е рецептивна.

пък и 20 годишните и те евентуално не са раждали, ама казват че шанса им е голям  Rolling Eyes

# 683
Моето лично мнение е, да не се сравняваш с никого на всяка от нас случаят и  е различен, тези които не са раждали имат най малък шанс, тези които са родили макар и едно дете преди повече години имат по голям шанс, а тези като теб родили съвсем скоро имат най-голям шанс.
Е, от това мнение вече се депресирах Sad : "тези които не са раждали имат най-малък шанс...". Значи борбата ми е напразна....Не съм раждала, на 43 съм Sad....

bubastet,спокойно,аз родих при навършени 43г.
Пепита иска да каже че след като веднъж съм родила,значи пак мога да родя,защото вече се е получило при мен и за него момента съм нямала неизвестни дали имам нещо което ми пречи да родя.
Не се отказвай,имаш време!

# 684
Bubastet, не се хващай на тази уловка. Grinning Не знам защо, но преди да родя за пръв път на 45 г., някъде бях прочела това клише и подсъзнателно си бях внушила, че тази “истина” е меродавна за всички. Около мен нямаше нито една жена родила за пръв път на 43 г. и повече и затова треперих постоянно. Но когато забременях и висях на всякакви опашки за изследвания и се запознах с няколко “колежки” с коремчета на 45+, готвещи се да родят за пръв път и се успокоих. Гинеколожката, при която си следих бременността, след мой въпрос на каква възраст е най-възрасната й първескиня в момента, ми отговори, че е на 53.

# 685
Моето лично мнение е, да не се сравняваш с никого на всяка от нас случаят и  е различен, тези които не са раждали имат най малък шанс, тези които са родили макар и едно дете преди повече години имат по голям шанс, а тези като теб родили съвсем скоро имат най-голям шанс.

bubastet,спокойно,аз родих при навършени 43г.
Пепита иска да каже че след като веднъж съм родила,значи пак мога да родя,защото вече се е получило при мен и за него момента съм нямала неизвестни дали имам нещо което ми пречи да родя.
Не се отказвай,имаш време!

Благодаря ти, Роси! Затова всички сме в тази група,за да се подкрепяме в стъпките ни към успеха!!

Bubastet, не се хващай на тази уловка. Grinning Не знам защо, но преди да родя за пръв път на 45 г., някъде бях прочела това клише и подсъзнателно си бях внушила, че тази “истина” е меродавна за всички. Около мен нямаше нито една жена родила за пръв път на 43 г. и повече и затова треперих постоянно. Но когато забременях и висях на всякакви опашки за изследвания и се запознах с няколко “колежки” с коремчета на 45+, готвещи се да родят за пръв път и се успокоих. Гинеколожката, при която си следих бременността, след мой въпрос на каква възраст е най-възрасната й първескиня в момента, ми отговори, че е на 53.
Благодаря ти, Amaretti! И аз се боря като всички нас тук и се надявам един ден на успех!

# 686
  • София
Момичета не съм искала никой да обидя с нищо, преди да се обърна към репродуктивните генекологът при който ходих ми обясни доста неща едното беше, че когато е имало бременност, аборт или имплантация и задържане на плода от няколко седмици организма има памет и в утрешния ден ако му сложат ембрион той знае, че трябва да го съхрани и храни за да се развива, а когато никога не е имало такива неща е по вероятно при слагането на ембриона да се изхвърли от организма зщото го приема за чуждо тяло което се храни от него.

# 687
Пепита, едва ли някой би си помислил, че си искала да обидиш някого. Просто си споделила твоя опит от общуването с лекари. По-скоро исках да кажа, че много често и лекарите, и познатите и обществото ни налагат мнението си по тази толкова чувствителна за нас тема и ние дори и да не искаме, вътрешно се прислушваме, защото всяка от нас има своите страхове дали ще успее да зачене, износи, роди и възпита свое детенце. Само като се сетя колко бяха тези мнения, досега настръхвам - че АМХ е хормон с непроменлива величина, ако е паднал, това е завинаги, че когато партньорът е дългогодишен и забременяване не се получава по неизвестни причини, то и няма да се получи, и е по-добре да се смени партньора и др. подобни. GrinningЗатова обичам да чета тази тема, защото, виждам, че момичетата се сблъскват със същите проблеми, както и че и всеки организъм реагира по свой си начин на стимулации, трансфери, бременност и т.н.

# 688
Искрено съжелявам за това което ти се е случило!Понеже всяка информация от тук нататък ще ти е от полза да споделя моята история!Накратко четири инсеминации в МЦАР Варна и четири опита за изминалите три години...започнах на 37г.последните два опита катастрофа вадих по една две яйцеклетки,заключението на Александров „много си хубава но си старичка...пробвай последно в Турция и идвай за донорска”!Естествено паралелно минахме и през комерсиалните софийски клиники!Стресът и напрежението бяха невероятни ,започнах да получавам нервни сривове през вечер бях в спешен кабинет !Нали всичко ми е ок ,как така изведнъж остарях!И така момичета стреса се оказа най -големия ми кошмар...реших да се успокоя,няколко месеца не мислих за нищо и на 4 януари тръгнахме в снега за Истанбул!Беше невероятно приключение ...нямаше негативи никой не ме посрещна с упрек „ама защо чак сега идвате” беше идеално.Резултатите 6 яйцеклетки ,5 зрели и оплодени,4 достигнали бластоцид,двете спряха развитие,другите две замразихме ПИД едното не беше ок 21 хромозома,другото 6АА+ в момента ме подритва ...в 23'седмица съм ,замръзен трансфер след хистероскопия в Мемориал!Според проф.Кахраман причина за стерилитета е абарт по желание преди осем години вследствие сраствания в матката..който тук с тяхната цветна снимка не можаха да видят!😕Понякога доста ме е яд ,че загубих,енергия,време и средства искаше ми се да Ви разкажа историята която за щастие върви към положителен финал!Поздрави!😘
Захарче,много се радвам за теб и като чуя за такива хубави обрати!Лека бременност!

# 689
Здравейте момичета. На 39 г. съм, с ИЯР. Видях, че сте коментирали донорските митохондрии. Интересува ме и мен. Знам за Украйна, едно дете в Гърция и първия случай мисля, че беше в Мексико ( може и да греша). Видях, че сте коментирали дали се прави в Надежда. Някой има ли инфо? Питам, защото това е скъпа процедура, все пак трябват дон. яйцеклетки, стимулация на две жени и разрешение от държавата. Освен това техника и обучени кадри.В много малко страни е разрешено. Предполагам, че процедурата излиза доста скъпо.
 Ще бъда благодарна, ако някой има информация да сподели. Може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт