Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 033
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Включвам се, за да пожелая успешен "сезон" на всички. Много сила ще ни трябва, но съм убедена, че всяка от нас я притежава!
mandaria, Hug
За срастванията може да опиташ да направиш един цикъл ( 2-3 месеца) с протеолитични ензими. Имат много добро действие. Може да прочетеш в нета за тях има доста изписано. На мен ми помагат. За другите неща не мога да ти дам съвет, мога само да те гушна, ако ще ти помогне някак.
Ще изместя леко темата - специално да благодаря на Мики, че ми спомена за тези ензими. Без нея кой знае дали и кога щях да науча за тях. Започнах да чета от най-старите теми, поръчах си. За качеството на почти липсващите яйцеклетки не знам дали ще има ефект. Но ако дори стотна частичка от репродуктивната ми система се повлияе положително с изчистване на слуз, сраствания в матката и извън нея, ако подобря общия тонус - ще е чудесно! (Акупунктуристът ми препоръча да избягвам млечни, тъй като са "слузообразуващи"  и това е предпоставка за миоми, полипи и т.н.) Признавам си, не го правя. Но в тази посока, поне ще се надявам.
Този цикъл е ановулаторен при мен, бях с ФСХ 58. След спиране на медикаментите съм в очакване на менстр.
Включих и wheatgrass.
Прегръдки на всички!

# 691
На мен също ми казаха след загубената ми бременност, че матката имала памет и че това било много важно за бъдещ успех. Ама и аз като Бамба да кажа: и какво от това като един здрав ембрион не мога да изкарам. Наистина не съм вярвала, че качеството спада толкова много след определена възраст. Confused

# 692
  • На остров
 Боби аз също преди вярвах в тази памет на тялото, ама след три пресни трансфера, един зет, и една извънматочна определено мисля че всичко зависи от ембрионите.

# 693
Здравейте момичета. След 2 неуспешни стимулации едната силна с инжекции и 1 лека само с фемара, при които яйцеклетките изобщо не се оплождаха и според ембриолозите самите яйцеклетки не бяха качествени, този месец направихме пункция на напълно ЕЦ и освен, че яйцеклетката се оплоди а стана хубав бластоцист и я замразихме на 5ти ден. Тъй като правим ин витро по фонда на ЕЦ и ми предстоят още 2 пункции се чудя дали да не искам и те да бъдат на напълно ЕЦ (имам 1 успешна бременност преди 6г пак на ЕЦ). А през последните 5 месеца изпих и доста добавки иможе да са повлияли и на качеството на яйцеклетката. А нищо не залагах на този опит защото естрадиола на 6ти ден ми беше едва 136 а пункцията ми беше на на 9ти ден, но пък и успешното ми ин витро беше с естрадиол 189 (2 дни преди пункцията когато си сложих хориомона и цетротида), така че явно си е Божа работа. А някоя от вас имала ли е проблем с нисък естрадиол, защото при мен и със стимулации беше доста нисък...

# 694
Здравейте момичета. След 2 неуспешни стимулации едната силна с инжекции и 1 лека само с фемара, при които яйцеклетките изобщо не се оплождаха и според ембриолозите самите яйцеклетки не бяха качествени, този месец направихме пункция на напълно ЕЦ и освен, че яйцеклетката се оплоди а стана хубав бластоцист и я замразихме на 5ти ден. Тъй като правим ин витро по фонда на ЕЦ и ми предстоят още 2 пункции се чудя дали да не искам и те да бъдат на напълно ЕЦ (имам 1 успешна бременност преди 6г пак на ЕЦ). А през последните 5 месеца изпих и доста добавки иможе да са повлияли и на качеството на яйцеклетката. А нищо не залагах на този опит защото естрадиола на 6ти ден ми беше едва 136 а пункцията ми беше на на 9ти ден, но пък и успешното ми ин витро беше с естрадиол 189 (2 дни преди пункцията когато си сложих хориомона и цетротида), така че явно си е Божа работа. А някоя от вас имала ли е проблем с нисък естрадиол, защото при мен и със стимулации беше доста нисък...
Че на ЕЦ по фонда имаш ли право на стимулация? Нали се финансира инвитро на естествен цикъл?

# 695
Че на ЕЦ по фонда имаш ли право на стимулация? Нали се финансира инвитро на естествен цикъл?

Предния опит по фонда си ми беше със стимулация, сега кандидатствахме и правим на ЕЦ (не съм се изразила правилно)...

# 696
Стимулация с таблетки не се ли брои за ЕЦ?

# 697
Стимулация с таблетки не се ли брои за ЕЦ?
В някои клиники ЕЦ  е с лека стимулация ( с таблетки), а в други  без абсолютно никаква стимулация, на базата на 100% естествен процес в организма, без външна (медикаментозна) намеса.
И според мен, когато се говори за ЕЦ би трябвало да е именно така, без никаква стимулация,дори и лека.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 16:24 от bubastet

# 698
  • София
той фонда плаща някакви неща, може би 4 пункции, един трансфер, няколко изследвания на хормони, някакво замразяване.
както и да си го водят клиниките просто фонда ще плати самокаквото е в списъка.

# 699
Напълно ЕЦ се прави, когато хормоните са в оптимални нива и овулацията не избързва, т.е. когато и цикъла не е скъсен, както се получава при наближаване на менопоуза.  Най- добри резултати се получават и от 1 яйцеклетка при жени с нормална дължина на цикъла и отлични хормони /до 36 годишни, к. възраста е относително понятие/.
Когато цикъла е скъсен и съотв. овулацията по - ранна, LH може да скочи изведнъж и опасноста да се спука фоликула е голяма.
При мен беше напълно ЕЦ с вкл. Цетротид , за да регулираме LH и Овитрел съответно. Без други медикаменти.
Трябва достатъчно опитен репродуктивен лекар. Иначе напълно ЕЦ е игра на нерви. Ако се наложи и да се пътува е още по-трудно.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 05:44 от kiki_7

# 700
Ами ако има повече от 1 яйцеклетка при ЕЦ по някаква чисто физиологична причина или например остатъчен ефект от предишна стимулация, ЦАР дали плаща оплождане на 2-3 Я?!

# 701
  • София
При дейности по асистирана репродукция на спонтанен цикъл (до 5000,00 лв.):
Ехографски прегледи – до 12 броя - 30 лв./бр.
Фоликулна пункция под ехографски контрол –  4 броя - 400,00 лв./бр.
Оплождане - 1600, 00 лв.
Замразяване на ембриони- до 4 броя - 200, 00 лв./бр.
Размразяване на ембриони - 250, 00 лв.
Култивиране - 50, 00 лв.
Трансфер на размразени ембриони - 340,00 лв.

# 702
Аз съм на почти 32г с НЯР, с по кратък М Ц вече (22-26дни) и високо ФСХ (в няко месеци над 12) и ЛХто рязко скача при каквато и да е стимулация. Затова включваме хориомон и Цетротид 2 дни преди пункцията. При ЕЦ фонда не поема никакви лекарства (плащам си на всяка пункция) и не поема хормони. Поемат ми пункциите и оплождане и замразяване, но не и съхранение на замразените ембриони (и това си го плащаме).

# 703
Не знаех, че на ЕЦ не се поемат хормони. А 1 трансфер ли поемат от 4те опита или може на всяка пункция да правиш и трансфер?

# 704
Не знаех, че на ЕЦ не се поемат хормони. А 1 трансфер ли поемат от 4те опита или може на всяка пункция да правиш и трансфер?
Един трансфер  след 4 пункции.

Общи условия

Активация на акаунт