Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 165
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • София
D-r Sveta,  при сестра ми откриха проблем с полови хромозоми в кариотип, предписваха някаква терапия, уж променяха стратегия, но днес получи Отрицателен резултат след поредния трансфер с уж отлични 6 дневни бластоцити + клетки. Не знам дали е от кариотип или не. Стаменов й заявил, че матката й убивала ембрионите. Което ми се струва безумно. Казал, че не кариотипа бил проблем - ембрионите били супер, другите й изследвания и на мъжа й супер... Много ми е мъчно.

Ако може - тук или на лични да те помоля да споделиш каква стратегия би приложила следващ път за кариотипа?

Колкото до мен - в края на месеца ще ида на преглед да видим за подготовка за замразен трансфер. Не издържах и напуснах работа миналата седмица. Покрай стреса от болните ми родители и новата позиция за месец смъкнах близо 10 кг. Не съм изследвала анемията, защото ме е страх. От днес започнах отново добавките и желязото. Трябва да кача малко килограми, защото ако е кофти хемоглобина и толкова слаба и до трансфер няма да стигна.

Много се радвам за всички хубави новини в темата! Успех момичета!

# 91
Момичета, знаете ли ако вчера теста за овулация е бил положителен кога трябва да се пусне прогестерон? Знам, че е 7 дни след О, но от кога да броя?

# 92
  • Пловдив
Момичета, знаете ли ако вчера теста за овулация е бил положителен кога трябва да се пусне прогестерон? Знам, че е 7 дни след О, но от кога да броя?
Виж днес теста дали ще е + и ако е така пика е между двата теста...демек днес сутрин. В рамките на  12 до 24 часа трябва да се освободи яйцето. Ако днес теста е  -  ...пика е бил вчера. Пак така броиш. При мен се освобождава до 6...7 часа след +тест. Както виждаш нищо общо с правилата Wink

# 93
Много сложна работа Simple Smile а може ли теста да е положителен, а овулация да няма?

# 94
  • In transit
При мен беше обратното...теста беше -, а се оказа, че съм имала 0 след преглед.

# 95
Момичета здравейте

Доколкото разбирам всяка клиника си има схеми на стимулация и конкретни препарати за това.
Някои от Вас имат ли информация за / опит с Мериоферт?
Ще се радвам да ми споделите, вкл ползи и странични ефекти.
Това е препарата, който ми предлагат за стимулация + инжекция (с друг), която да предизвика пукането на фоликулите към края на стимулацията.

Спорен ден на всички и дано усилията ни се увенчаят с успех. Animal Hatching Chick

# 96
Аз съм била с Мериоферт и Аримдекс или като там им беше името на тия таблетки. Никакъв дискомфорт не съм усетла от тази стимулация, но това не значи, че при теб ще е ок. Преди да опиташ няма как да знаеш. Милиони жени са взимали Костил и нищо им няма, а аз имах чувството, че ще се гътна от него.

# 97
Най-зле реагирах на стимулация с Мериоферт по къс протокол.Изкарах 2Ф с 2Я. Я дегенерираха.

# 98
Здравейте, записвам се и аз при вас. Надявах се, че няма да се стигне до инвитро, но Господ е имал друг план за нас. С мъжки фактор сме и живеем в Англия. Биха ми ваксина за рубела, защото нямах антитела, а това е част от изискванията, за да ни направат инвотро по здравна каса. Другата седмица ще ме изследват, за да видят имам ли антитела и след това ще си чакаме писмото с инструкции. Имаме само 1 опит, което е направо гавра Sad Надявам се, че няма да ни бават много, защото вече имаме почти всички необходими изследвания, които си направихме на частно. Междувременно си продължаваме с нормалните опити, което и двамата много ни натоварва психически. На него му се отразява по-зле, за съжаление.
Това е от мен, ще се включвам занапред, има много да науча от вас, повечето сте доста светнати, а аз съм начинаеща и съм пълен хал хабер Simple Smile Пожелавам ви успех, момичета, дано бързо се обебим.

# 99
  • На остров
Аз също смятам, че нямам нужда от нападки и огорчение. Няма универсална формула за съжаление.

При нас не се изследват хиляди неща просто за всеки случай и въпреки това хората успяват. Гаранция няма за нищо и не смятам, че неуспехите се дължат на грешна терапия.

Юлияна успех, имате право само на един единствен опит по каса ли ?

# 100
Да, Две в едно, само 1 опит имаме по касата. В зависимост от ерията, в която живееш, имаш различен брой опити, в нашата е само 1. Принудиха ме и да слагам ММР ваксина- 2 пъти през месец, защото не ти дават да продължиш без антитела. Много време го отлагах, защото съм с хашимото и анемия, но нямах избор. Сега нямам представа колко вренме ще чакаме. Трябва джипито да прати писмо в клиниката и от там трябва да се свържат с нас. Доста е усложнено и неясно.

# 101
  • На остров
Юлияна и тук така се процедира, четох сега на страницата на NHS какви са условията. Ти на колко години си ?
После може да направите опит на частно има много добри клиники в ЮК.

# 102
Август ставам на 34. Ако не стане тук, избрала съм си клиника в Чехия. В Англия на частно засега- не, цените са убийствени.

# 103
D-r Sveta,  при сестра ми откриха проблем с полови хромозоми в кариотип, предписваха някаква терапия, уж променяха стратегия, но днес получи Отрицателен резултат след поредния трансфер с уж отлични 6 дневни бластоцити + клетки. Не знам дали е от кариотип или не. Стаменов й заявил, че матката й убивала ембрионите. Което ми се струва безумно. Казал, че не кариотипа бил проблем - ембрионите били супер, другите й изследвания и на мъжа й супер... Много ми е мъчно.

Ако може - тук или на лични да те помоля да споделиш каква стратегия би приложила следващ път за кариотипа?

Колкото до мен - в края на месеца ще ида на преглед да видим за подготовка за замразен трансфер. Не издържах и напуснах работа миналата седмица. Покрай стреса от болните ми родители и новата позиция за месец смъкнах близо 10 кг. Не съм изследвала анемията, защото ме е страх. От днес започнах отново добавките и желязото. Трябва да кача малко килограми, защото ако е кофти хемоглобина и толкова слаба и до трансфер няма да стигна.

Много се радвам за всички хубави новини в темата! Успех момичета!
Много зависи в какъв процент е мозайцизма й и също така зависи най-вече от възрастта .Стаменов може да твърди подобно нещо след ПИД на ембриони .И мойте бяха 1 во качество според добрите ембриолози в Турция нали те са по -добри от нашите тук и какво от това .Външният вид няма нищо общо със днк подредбата вътре в ембриона .Ако е млада под 30 има шанс да успее при най-голям късмет Иначе този проблем съчетан с голяма възраст е....................Просто при мен, ако знаех резултата  ПО- РАНО,  щях да предприема друга много по- успешна стратегия .Просто нямам думи ....За мен това беше най-голям провал, но аз съм виновна ,че е доверих на сляпо с множество последствия само върху мен.По принцип няма лечение за генни мутаций .Как ще ти променят ДНК.Ако е млада и щом при партьора й всичко е ок ,има голям шанс за 6 от тотото.Blush

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 13:34 от d-r Sveta

# 104
  • На остров
Млада си Юлияана ще успеете ! Цените в Чехия са по ниски от ЮК, но имаш транспорт, хотел, отсъствие от работа и т.н. допълнителни разходи и като се тегли чертата нещата не са толкова различни.

Общи условия

Активация на акаунт