Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 153
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Две в едно, така е, но пак ще ни е доста по-евтино. Тук също ще имам доста отсъствие от работа, а в Чехия процесът приключва за по-малко от 7 дни. Ще видим. Ако се наложи, ще го мислим...
За съпоставка- в Чехия, инвитро е към 2500 евро, а в Англия започват от 6000 паунда. Колкото и да са ни разходите, няма как да се доближат до 6-7к в паунди.

# 106
Здравей Юлиана, и аз се оглеждам за алтернативи в чужбина, след първи и последен опит ин витро по здравна каса с 75% намаление в Германия - за съжаление приключил в 10 седмица с мисед, и с отказ от касата да поема повече процедури, защото навърших 40 години. Вярно е, че в Чехия рекламират ин витро за 2.500 евро, но аз от моите проучвания не намерих някой да е останал на тази сума - допълнително към 1.000 - 1.500 евро за медикаменти, 500 евро за ембриоскоп, и още много допълнителни процедури, които се таксуват отделно и не влизат в обявената пакетна цена. Та имайте впредвид и тези разходи, като планирате бюджета, на мои познати им излезе накрая 5.300 евро, без транспортни разходи и хотел.

# 107
margolota, благодаря за инфото. Ако стигнем до там, още в началото ще си поискам пакетна цена, според специфичния ни случай. Ако се окаже толкова- да, определено ще си останем в ЮК. Бяхме на консултация на частно и ни казаха, че в нашия случай, само медикаментите ще са към 800 паунда Sad

# 108
А,беше ли успешен опита на Вашите познати ?

# 109
За съжаление не беше успешен, въпреки всички възможни процедури плюс ПИД нямаше имплантащия.
Аз бях доволна досега от клиниката си в Германия, а и имаше имплантация, сега почвам с допълнителните изследвания след миседа...За разлика от Чехия обаче тук ПИД не е разрешен, и затова съм още на кантар с решението за следващите стимулации. Първо се надявам да направим ЗЕТ с останалите замразени, и ако е неуспешен, ще почва голямото мислене накъде...

# 110
Как мила ?При ПИД всичко е ок .   Мал шанс.Най -вероятно не са нацели ли имплантационият прозорец, НО ИМА И ДРУГИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ изследвания за неуспешна имплантация .Следващият  път ще е успешен. Ще успеят!

# 111
Оф момичета на днешната пункция от 2 уж чудесни фоликула извадихме пак само 1 яйцеклетка... При предната стимулация от 5 фоликула само 4 яйцеклетки (пак един ф нямаше яйцеклетка) и се чудя каква е причината... На някоя от вас случвало ли се е и каква е била причината...? Естрадиола беше също нисък 112 и изобщо не знам дали пак въобще ще се оплоди яйцеклетката... Вече се чудя какво да пия за този естрадиол и яйцеклетки... Пак ще почна този месец и Дхеа да пия пък да видим другия път какво ще извадим... Нещо се отчайвам...

# 112
На мен онзи ден от 2 Ф извадиха 1 Я и като попитах незряла или презряла е била, казаха, че не е имало изобщо. Нали тук из форума е дискутирано, че няма празни фоликули, а например Я не се е отлепила от стените образно казано. Моят естрадиол беше 166 четири дни преди пункцията и д-р поиска да го повторя след два дни, когато беше 231 и ми назначи пункцията след още два дни. Но и тези стойности намирам за ниски за 1 зряла Я, какво остава за 2... Аз също започнах отново 7кето Дхеа 3х25 на ден, заедно с другите добавки.

# 113
  • София
Благодаря ти д-р Света! Да на пид ембрионите км са били хубави - балансирани, въпреки кариотипа... Не знам наистина какъв е проблемът при сестра ми й мъжа й. И биопсиите на лигавицата, и хормони и всичко уж е супер.. само този кариотип...

Аз смятам да не правя пид, честно казано смисъл не виждам. И с отлични след под ембриони и на по млада възраст от моята, и без моите проблеми и операции пак неуспехи...

# 114
Незнам да действа докато е по- млада ще стане, но зависи мозайцизма в какъв процент е !Щом има ПИД направен с резултат значи ще се получи макар ,че това е мозайцизъм.От една клетка може да е наред всичко ,а именно в друга да не е .Това е мозайцизъм точно .Затова се казва две клетъчни линий имаме в кръв ,кожа нокти .Незнам дано има късмет ,младостта е голямо предимство .Дори има и естествено забременели да работят по въпроса .Ти не го мисли може да се получат нещата от раз.Стават невероятни чудеса и защо чудото да не е при теб и да ни зарадваш всички .

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 16:40 от d-r Sveta

# 115
  • На остров
И тук ПИД не се прави ама аз и не искам.
Юлияна точно затова говорих, че в Чехия имаш допълнителни разходи а и дори да успеете всичко за седем дена иначе са два макс три дена, но вие си знаете. Другото, което е в Англия над опр делба сума не ви ли се покриват разходите за лекарства ?

# 116
Ако сме на частно, нищо не се покрива- всичко си плащаме сами. По държавна каса е напълно безплатно

# 117
Пак имам въпрос Simple Smile трябва да взимам витамин Д 2000 единици на ден. Взех опаковка 100 таблетки и на опаковката пише 400 IU. Значи ли, че трябва да взимам по 5 хапчета?

# 118
За съжаление не беше успешен, въпреки всички възможни процедури плюс ПИД нямаше имплантащия.
Аз бях доволна досега от клиниката си в Германия, а и имаше имплантация, сега почвам с допълнителните изследвания след миседа...За разлика от Чехия обаче тук ПИД не е разрешен, и затова съм още на кантар с решението за следващите стимулации. Първо се надявам да направим ЗЕТ с останалите замразени, и ако е неуспешен, ще почва голямото мислене накъде...

Напротив ПИД е раэрешен в Германивя,ние също сме тук,явно в клиниката в която сте вие не правят.При нас правят,също при мъжете е до 50г.въэраста,ще се плати от эдравната каса,е не е много да,но обработката и селекцията на спермата са около 400-500 евро.

# 119
Предложиха ми само Polkörperdiagnostik - на оплодените яйцеклетки веднага, за ПИД на ембриона казаха, че правят само при доказани генетични проблеми + аборти, и е по-скоро изключение,и ние все още не отговаряме на изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт