Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Марго, неэная къде сте,ние сами се финансираме и всичко е написано в ценораэписа на клиниката ( цените са като в Турция,но в евро)
По принцип эдр.каса поема винаги 3 опита дори и със эадна дата,т.е преди навършване на 40г.,ако първия ви опит е бил преди твоите 40г.,обади им се и попитай.Нищо не губите.
Единствено лекарствата эа стимулацията са доста скъпи в ДЕ,но цената на инвитрото е както в Турция и Прага.
Много ми е чудно,когато момичетата пишат че им иэлиэа по евтино в друга държава,а не смятат раэходи по пътуванията,хотели и т.н

# 121
Здравей Бубанка, ние сме в Университетската клиника в Хайделберг. Може би като не са частна клиника са по-ограничени откъм процедури, но пък иначе цените им са добри, дори и сами да си плащаме всичко. А касата отказа, в петък ходих на разговор, защото разбрах, че за Баден Вюртемберг няма ограничение за възраст на жените вече, но при нас в RP все още важи и ме отрязоха.

# 122
Хм...може и така да е,но клиниката според статистиките е една от най-добрите.
Аэ тъкмо иэлиэам от АГ-то ,хаха эасипах го с куп въпроси,той се ошашави ,иэчерви се човека неэнаеше какво да ми отговори.Докторите в ДЕ се убеждавам че го раэдават мноого неглиже.
Тръгнал да ме убеждава,че сме имали эдраво детенце и да не си причиняваме тоэи стрес с инвитро процедурите,ами ММ да пиел медикаменти эа подобряване на плувците,е спестих му,че от 5 месеца пие.Добре че ходя при още двама и сравнявам кой какво каэва 😂.

Эа твърдението че антрални Ф.се виждат само на 1,2,3 ден от Ц. не е вярно,днес ми е 14 ден от Ц.и видя че имам,но каэа след седмица да ида пак,эа да ги преброй точно колко са.
Ние мислим да направим другия месец опит,но само ако са поне 4 Ф. (аэ правя 4-5 все още) иначе ще се откажем и ще работим само на ЕЦ, беэ стимулация.

# 123
  • Пловдив
Пак имам въпрос Simple Smile трябва да взимам витамин Д 2000 единици на ден. Взех опаковка 100 таблетки и на опаковката пише 400 IU. Значи ли, че трябва да взимам по 5 хапчета?
Да

# 124
Саши,нека момичета по компетентни се включат ,мисля че е по -добре да вземаш течен вит D и то заедно с нещо мазно сусам тахан или зехтин .Важно е за усвояването .Много трудно май се усвоява от някой организми ,аз като гледам себе си от 4 шишета накрая само с една единица беше се повишил .

# 125
  • На остров
Бубанка ще стискам палци ! Аз също смятам, че в чужбина не излиза по евтино но всеки сам си прави сметките.

# 126
Момичета,вчера бях на преглед, 16 ден, лекарят видя в десен яйчник един Ф-18 мм и в ляв 3-4 по-малки - 10-11 мм. Веднага заключи,че големият отдясно е задържан и пак да съм пиела Примолут нор. Аз обаче не искам да пия повече тоя Примолут нор.Та, да попитам, поради това,че ми дойде 2 пъти в един месец и хормоните очевидно са разбъркани, не е ли възможно този 18 мм Ф да е просто доминантният и да не съм имала още овулация? Голяма каша Sad.

# 127
  • Пловдив
Момичета,вчера бях на преглед, 16 ден, лекарят видя в десен яйчник един Ф-18 мм и в ляв 3-4 по-малки - 10-11 мм. Веднага заключи,че големият отдясно е задържан и пак да съм пиела Примолут нор. Аз обаче не искам да пия повече тоя Примолут нор.Та, да попитам, поради това,че ми дойде 2 пъти в един месец и хормоните очевидно са разбъркани, не е ли възможно този 18 мм Ф да е просто доминантният и да не съм имала още овулация? Голяма каша Sad.
Абсолютно е възможно,
как аз на 7 ден имах 17 мм. фоликул , а  днес на 9 ден теста за О е положителен и най- вероятно фоликула е 19 мм - това значи , че е задържан ли ? ....както е възможно да има  Ову на 9 ден, така и при теб  да е на 18 ден? 
Болки имаш ли ? Тестове правиш ли ?
Можеш да идеш след ден два да се види дали не се е пукнал и да е бил Доминантен Simple Smile

# 128
Абсолютно е възможно,
как аз на 7 ден имах 17 мм. фоликул , а  днес на 9 ден теста за О е положителен и най- вероятно фоликула е 19 мм - това значи , че е задържан ли ? ....както е възможно да има  Ову на 9 ден, така и при теб  да е на 18 ден? 
Болки имаш ли ? Тестове правиш ли ?
Можеш да идеш след ден два да се види дали не се е пукнал и да е бил Доминантен Simple Smile
Casablanka, благодаря ти. Така смятам и да направя. Как решиха,че е ЗФ незнам, при условие,че отляво имам 3-4 малки. Нали логиката е, ако съм имала овулация тези малките да ги няма, да са се спукали,  а да е останал само ЗФ. Правих тест за овулация, но показа 1 черта. Болки нямам никакви.
Абе, няма да го взимам тоя примолут, аман...

# 129
Бубе, а в началото на цикъла беше ли на преглед или в края на предишния? Ако не си, не се знае какъв е този фоликул. Изглежда като да си е доминантен. А явно и при теб вече е каша, щом имаш и други малки по това време. И моите растат когато и както си искат вече...

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 19:33 от Малага

# 130
  • и тук и там :)
Привет, дами,
аз след последната пункция на 10ти май се оказа, че имам задържан фоликул и съм на противозачатъчни, които свършвам в неделя. На втори ден от цикъла пак ще ходя на преглед и се чудя този път дали да помоля да съм без стимулация, на ЕЦ. Не съм сигурна дали Док. (при Персенска съм) няма да се ядоса, че имам претенции..... Обикновено ме стимулира с Клостил.

Отделно от това се записах за безплатните часове на 27/28 юли организирани от Турмед с лекар от клиниката в Кипър. Някой случайно има ли отзиви/мнение за Турмед и за Кипър? (може и на лични)

# 131
Бубе, а в началото на цикъла беше ли на преглед или в края на предишния? Ако не си, не се знае какъв е този фоликул. Изглежда сщдда си е доминантен. А явно и при теб вече е каша, щом имаш и други малки по това време. И моите растат когато и както си искат вече...
Малага, не, не съм била на преглед преди това. Права си,че не се знае,но тези малките объркаха работата и ме вкарват в размисъл. Направо пълна лудница...,тотален хаос. Sad

# 132
  • София
Привет, дами,
аз след последната пункция на 10ти май се оказа, че имам задържан фоликул и съм на противозачатъчни, които свършвам в неделя. На втори ден от цикъла пак ще ходя на преглед и се чудя този път дали да помоля да съм без стимулация, на ЕЦ. Не съм сигурна дали Док. (при Персенска съм) няма да се ядоса, че имам претенции..... Обикновено ме стимулира с Клостил.

Отделно от това се записах за безплатните часове на 27/28 юли организирани от Турмед с лекар от клиниката в Кипър. Някой случайно има ли отзиви/мнение за Турмед и за Кипър? (може и на лични)

Няма да се ядоса и аз така правя, при нея съм. Напротив тя казва ок добре, няма никакъв проблем.

# 133
Привет, дами,

Идентичен случай съм и аз,след пункция на 13-ти май,след клостил,задържан фоликул и пия линдет 30. Защо да се ядоса Перси-напротив,сама ми го е предлагала м/у клостила.
Успех!

# 134
Здравейте мимичета. Записвам се и аз. През август навършвам 41. До момента имам прекъснати 2 тръби и една стимулаця по дълъг протокол,  прекъсната този месец на 10 поради липса на отговор на яйчниците. Незнам защо не се получи и нищо не ми обясни док освен, че ми каза " с ИЯР си и за теб е най-добре на спонтанен цикъл." Бях в несвяст и не питах нищо друго. Акушерката, която ми готвеше епикризата ми обясни, че е хубаво да направя спонтанен цикъл веднага на следващия цикъл след тази стимулаци, тъй като имало шанс за по -късна реакция на организма и отделяне на повече я. Някой чувал ли е подобно нещо? Четох постове за случаи, при които други медикаменти за стимулация са дали резултат след прекъсната като при мен процедура поради липса на отговор.  Скоро ще готвим нови документи за ЦАР и се чудя как да ги подам : за стимулиран или сц. Мислех да сменя док но новият, който избрах ми даде час за 26 юли чак... Не искам да чакам. Моля за съвети.

Общи условия

Активация на акаунт