Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 048
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
  • In transit
casablanka, жегата се отразява доста на плувците. Това е една от причините и да избягват по възможност процедурите през лятото. При мъжете дребни неща от ежедневието дават отклонение в спермограмата, които са моментни. Неподходящо меню, в дните преди изследването, прием на по-малко течности, алкохол, цигари, топлина. Повторете я след време, не вярвам добавките да му действат зле.
Да добавя и стресът към картинката. Много важен фактор както за качеството на С, така и за Я. Не мисля, че от добавките може да се влошат показателите. Нещо друго е причината.

Малага, Вел, стискам ви силно палци!

Пухче как са бебоците?

# 301
  • и тук и там :)

Благодаря момичета Purple HeartFlowers Hibiscus
Две в едно, не съм питала как ще ги оплождат, хмммм сега като се замисля трябва да си видя в епикризите и предните как са били. Аз съм с донорски материал и общо взето оставям решенията на андролозите/ембриолозите. Браво и на теб 3Я Simple Smile, пожелавам успееех Flowers Four Leaf Clover

Малага, честно казано и аз не разбрах от къде дойде 4я фоликул, бях много изненадана, нооо приятно Simple Smile
В петък при прегледа, когато диктуваше на акушерката й каза стойностите само на 3Ф. Да,  и аз си мисля, че Стаменов е искал да хване двата *17мм, но за съжаление за сметка на другите три.

Две в едно, снощи си гледах епикризите и всички оплождания до момента са ми били ICSI - нямам представа това добре ли е. Уж донорския материал бил без някакви отклонения в показателите.

# 302
  • Пловдив
Момичета, чак сега ми звъннаха за състоянието на ембриона на 5ти ден, явно са го изчаквали. "Компактизиран" е, но още не е станал  бластоциста. От вчера стои в едно положение, но още не загива.. Ще го чакат до утре, но не дават големи надежди... Питах има ли фрагментации, казаха, че не е имал, но сега те нямали значение.
Малага какво значи това - компактизиран ?

# 303
  • София
Малага миличка дано се оправи ембриончето ти, защото ти е само едничко също както при мен. Дано се освести и стане бластоцист. Flowers Four Leaf Clover

# 304
Vel, защо правят икси с донорски материал, където не би трябвало да има проблеми в СГ? Аз бих предпочела инвитро, по-близо до естественото е, но при нас няма как.
Casablanka, попитах ранен бластоцист ли е, но не бил такъв. Т.е.сифурно нещо между морула и ранен бластоцист си представям. Пътувам към болницата да подам документи за последен опит (от януари нали промениха амх да е над 0.5 и реших да се възползвам - само не мога да реша 4 пункции на ЕЦ или 1 стимулиран да искам... ) и ако има начин ще говоря с ембриолозите, но едва ли ще ме допуснат.
Две в едно, kangoo jumps е скоклив кардио спорт на специални обувки, благодарение, на който поддържам чудесна фигура. Извайва много добре цялото тяло, включително и ръцете, тъй като аз скачам много стегната. Допринасят и допълнителните упражнения за крака с обувките (2 кг всяка), гири, коремни. Напоследък само това спортувам, пропускам само в дните около пункция. Но  ти отсега няма да имаш възможност  за такъв спорт Hug

# 305
И аз съм с донор и винаги е било икси-сега чак се замислям-защо?????Малага ме наведе на тая мисъл-права си...ще взема да питам следващия път..но аз досег с биолозите нямам..след вчера,че то като съм избрала донора вече 1 година с него...Наистина няма логика за икси....
Отделно аз от внушение или не-никаква полза от добавките нямах.... и там спрях да наливам пари Simple Smile

# 306
  • София
Casablanka
 Компактизиран е когато си събира клетките за да се превърне в организъм, но за да стане бластоцист - организъм трябва да има кухина - клетките му се нареждат в покрайнините, а в центъра се образува вътреклетъчна маса от която се сформира плода при бременност, колкото е по голяма кухината толкова по добре се характеризират качествата на бъдещото бебе.

# 307
Vel и Малага,
Правят ИКСИ “за по-сигурно” при напреднала възраст и жени с ИЯР.
Оплождането на Я не зависи само от качеството на С, но и от качеството на Я.
Т.е. не искат да рискуват малкото Я, които правим, да не се оплодят. Поне на мен за това ми обясниха, че правят ИКСИ.

# 308
Reninel, може би мнението на Optimist е по-меродавно и логично, но попитай. А ти защо не смениш донора, след като не успяваш с него? Не знам каква е процедурата и дали не си платила вече, просто идея.

# 309
Точно така за по -сигурно  е ИКСИто !Всяка Я е ценна при нас .Всяка .То е по- сигурно правят и при млади много често ..Важно е крайният резултат да е качествен бластоцита и здраво бебче накрая . Ако намерят начин да разпознават и днк на Я и Спермо то ..!Е ,колко  по - лесно ще е всичко .

# 310
Vel и Малага,
Т.е. не искат да рискуват малкото Я, които правим, да не се оплодят. Поне на мен за това ми обясниха, че правят ИКСИ.

Сигурно е така...но аз се замислям и защо когато избираш донор на някои конкретно си пише -само за икси...уж трябва да е с добро качество когато е донор...т.е.още преди да са видяли Я са решили,че С е за икси...

# 311
  • София
Оптимист2019
Точно така е и на мен ми обясниха абсолютно същото. Даже се чудя дали да не искам нормалното оплождане, пък каквото стане, така поне ще зная, че най читавия е направил оплождането. Защото зная при ИКСИ малко или много се наранява Я и сперматозоида който и слагат гледат да е подвижен, но не му знаят качествата.

# 312
Reninel, може би мнението на Optimist е по-меродавно и логично, но попитай. А ти защо не смениш донора, след като не успяваш с него? Не знам каква е процедурата и дали не си платила вече, просто идея.

От оня ден съм с нов донор.Не можеш да сменяш защото според мен нямат достъчно донори и като ползваш някой ти запазват С.за следващи пъти.Първия път оплодиха и аз реших,че е свършил материала и като се обадиха втория път,че е оплодена и аз зададох"умен" въпрос -с какво-:))))))))))).Тогава разбрах,че пазят материала Simple Smile.Но сега последния съм с нов,че стария се бил изчерпал..

# 313
  • София
аз пък не бих оставила малкото я само инвитро да се оплождат.
оставихме веднъж една, още разъждавам дали пък нямаше да е по-различно с икси.

# 314
Vel и Малага,

Сигурно е така...но аз се замислям и защо когато избираш донор на някои конкретно си пише -само за икси...уж трябва да е с добро качество когато е донор...т.е.още преди да са видяли Я са решили,че С е за икси...
Как ,Как!Тук не разбра аз.Като си избираш донор си пише .Егати!Неможах да разбера .А те запазват .Ами странно .Аз си мислех ,че е по друг начин.Всеки път с нова доза .Мале и всеки път ли таксуват сума за донор ?Или плащаш една доза и от нея си оплождат до безкрай !

Общи условия

Активация на акаунт