Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 255
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Момичета, изписали сте доста, че аз нямах достъп до нета 3 дни - сега изчетох всичко.
Днес /6ти ден/ ми се обадиха ембриолозите, нито един от ембрионите не оцеля. Вчера ми казаха, че на 4ти ден са забавили развитие и ще ги изчакат още един ден, но днес все още не били стигнали до бластоцист и ще ги унищожат Sad

Още в самото начало ме започнаха с ПИД и така до днес. И продължавам всеки път да мисля дали следващия път да не пропусна ПИД..... Имам 2 месеца да го  измисля.....
този ПИД....сериозно почвам да се замислям вече ......

# 361
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-48908133

Вижте какви неща стават даже в Калифорния....
След ин витро процедура, жена от азиатски произход ражда две момченца, които нямат генетично нищо общо с нея, с мъжа ѝ и едно с друго 🙈😳😱

Да не дава Господ!

# 362
  • На остров
И аз прочетох за клиниката в Калифорния, голяма грешка са допуснали, но пък не мога да разбера родителите как така се отказват от децата.

# 363
То излиза, че са трансферирали ембриони на различни двойки. Брутална мърлящина.

# 364
Звучи цинично, обаче се замислям дали този опит не им е бил 'успешен' точно поради факта, че не са техните ембриони, след толкова усилия до сега. Не казвам, че одобрявам, напротив, ужасен шок е, но просто се замислих.

# 365
  • На остров
Да клиниката е направила голяма грешка, но в крайна сметка имат две живи и здрави дечица, какво значение имат гените в случая. Аз на тяхно място не бих го оставила.

# 366
То и аз не бих ги оставила, но решението за деца с донорски материал трябва да се вземе преди трансфер, а не след раждането. Освен това стои въпросът за интересите на двойките чиито ембриони са трансферирани.

# 367
  • На остров
Голяма каша спор няма.
При нас затова проверяват по сто пъти ИД и преди самият трансфер показват на монитора данните изписани на контейнера където са ембрионите.

# 368
И си мислите че в Америка не проверяват ID? Два пъти сме правили инвитро тук в различни щати и преди всеки трансфер си казваш абсолютно всички данни буква по буква. Спелуваш. Два пъти. Те правят същото. Имаш и гривни на ръката все едно си родил и т.н. Изобщо не вярвам на драскачи от BBC, a и няма как на хвърлена в пространството ей така гола история. Страшна сензация, че И за капак да вземат ембриони от абсолютно различни двойки. Абсолютни глупости!

# 369
  • На остров
Виктория защо го приемаш лично, не е само ббс и тукашните надеждни медии го публикуваха информацията идва от ТТ и Ройтерс. Грешки стават навсякъде.
Аз писах как е при нас, не съм писала никъде, че там не са ги проверили.

# 370
Малко в страни от горещата новина, какво мислисте за инсеминациите? При проходими тръби на 40г , фсх не прескача 12 и мъжки фактор има ли смисъл да пробваме инсе с донор?

# 371
А защо не ИКСИ без донор?

# 372
Момичета, ембриончето ми е спряло развитие на 4ти ден и днес на 6ти денегерирало... Казаха, че често се случва да не се развият до бластоцисти... Особено над 35 г. Cry Уж яйцеклетката беше добра, ембрито без фрагментации...
Ще опитам да потуша отчаянието за месец почивка и после наново, но с какви сили и вяра, не зная...
Малага, съжалявам да прочета това, но нали всички чакаме ЧУДОТО. А относно бластоцистите - за две години имам 4 трансфера, всички Е стигат до стадий бластоцист, изглеждат перфектно и накрая ниски ЧХГ-та и резултат никакъв. Сега трябва да съберем сили, вит. Д, положителни емоции и наесен отново в играта:ill:Hands PrayFlowers Four Leaf Clover

# 373
А защо не ИКСИ без донор?
Защото имаме вече 4, не става

# 374
  • София
Малко в страни от горещата новина, какво мислисте за инсеминациите? При проходими тръби на 40г , фсх не прескача 12 и мъжки фактор има ли смисъл да пробваме инсе с донор?
според мен има, вие бяхте с много мъжки фактор.

Общи условия

Активация на акаунт