Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 199
  • 753
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Минавам да ви кажа как мина днешния ми преглед при др Димитров. Видя нещо много мъничко в матката, нз как го нарече, хубава лигавица и хубаво жълто тяло. Каза, че е на 99%, че това е бременността ми, но трябва да ме види отново в сряда, за да отхвърли 1 ят процент. То ми е и рано още да се види нещо повече, просто ми се искаше да снижа максимално възможността за ИБ, защото дясната ми тръба е малко крива, според последната снимка, а овулацията е била там. Решихме да пусна и днес контролно чхг, направих го, следобед ще е ясен резултата. Вече ми е доста зле, вие ми се свят непрекъснато, долната граница на кръвното взе да тръгва надолу, гади ми се от време на време, пишкам буквално през 20 мин и изобщо никаква течност не мога да задържа, сърцебиене, абе украсата е пълна, добре че болките в корема поотшумяха, гърдите си ме болят, сутрин най много. Това от мен за сега.

# 466
Кате, дано и успех !:hugs:

# 467
Здравейте отново! От резултата от прегледа при специалист се оказа ,за щастие, че няма пречка за забременяване и износване на бременност ( хормоните са добре, яйчниците функционират нормално, дебелината на матката е нормална) . Предстои ми цветна снимка.
Предложиха ми избор между инсеминация и ин витро. Предвид възрастта ми, 41г. , се колебая какво да избера . Има ли успехи при инсеминация при някоя от вас или да се насочвам директно към ин витро? Благодаря предварително!

# 468
  • На остров
Кристина директно инвитро, не че със инвитро има гаранция за успех, но със инсеминация си е губене на време и пари.

# 469
  • София
Нещо май не ми расте чхг-то както трябва от 56,730 за 99 часа е нараснало едва на 220, според таблиците ок, но с предната ми бременност растеше в пъти по бързо.

# 470
Нещо май не ми расте чхг-то както трябва от 56,730 за 99 часа е нараснало едва на 220, според таблиците ок, но с предната ми бременност растеше в пъти по бързо.
Кате, най-малко аз съм експертът от групата, тъй като не съм забременявала,освен с една БХ Simple Smile, но съм чела, че една с една бременностите не си приличат. Затова, най-вече спокойно. Simple Smile

# 471
Здравейте отново! От резултата от прегледа при специалист се оказа ,за щастие, че няма пречка за забременяване и износване на бременност ( хормоните са добре, яйчниците функционират нормално, дебелината на матката е нормална) . Предстои ми цветна снимка.
Предложиха ми избор между инсеминация и ин витро. Предвид възрастта ми, 41г. , се колебая какво да избера . Има ли успехи при инсеминация при някоя от вас или да се насочвам директно към ин витро? Благодаря предварително!
     Здравейте!Изобщо не си губете времето с инсеминации,аз така загубих повече от година ,за съжаление най ценното на нашата възраст е времето!Бих Ви посъветвала да не си губите и времето в БГ...с комерсиалността на нашите „специалисти” и годините на които сте едва ли ще Ви се зарадват...

# 472
     Здравейте!Изобщо не си губете времето с инсеминации,аз така загубих повече от година ,за съжаление най ценното на нашата възраст е времето!Бих Ви посъветвала да не си губите и времето в БГ...с комерсиалността на нашите „специалисти” и годините на които сте едва ли ще Ви се зарадват...
Здравейте! В интерес на истината, лекарят,  към който се обърнах е с добра слава. Дори не ме насочи директно към асистирана репродукция,  а да пробвам по нормален начин.
Но при положение, че ще е с донорски материал, може би ин витро ще е по-сигурният вариант .

# 473
Донорски материал ...за сперма или яйцеклетка става въпрос?!Разбира се всеки е свободен да избира на кого да даде от времето и парите си....просто аз съм една от многото безкрайно разочаровани пациенти е БГ клиниките!Най-важното е всеки да успее...аз съм от щастливките!

# 474
Донорски материал ...за сперма или яйцеклетка става въпрос?!Разбира се всеки е свободен да избира на кого да даде от времето и парите си....просто аз съм една от многото безкрайно разочаровани пациенти е БГ клиниките!Най-важното е всеки да успее...аз съм от щастливките!
Сперматозоиди. Яйцеклетки имам Simple Smile. Турция не е опция поради донорството.

# 475
  • София
Сперматозоиди. Яйцеклетки имам Simple Smile. Турция не е опция поради донорството.
Здравей, ако бях на твое място и имах финансовата възможност, бих избрала като за начало инсеминация. Ще кажа някои неща в следващото си изказване, за които се извинявам предварително и Господ да ми прости, ако греша, защото с тези неща шега не бива, нито пък с хората, които даряват живот, но винаги съм имала 1% подозрение за доза комерсиализъм в неуспешните опити. Бих пробвала инсеминация, ако хормони, матка, тръби, яйчници всичко е ок с лека стимулация евентуално за 2, 3 фоликула, защото така природата ще си свърши работа с малко помощ отвън и минимална допълнителна намеса. Иксито примерно е идеална алтернатива, но никой не знае, дали избраният сперматозоид от човек е най добрият, инвитрото пък, колкото и да е пак е в изкуствена среда. Аз така си ги обяснявам нещата с моето инженерно образование и като бивш офицер. Пък комерсиализма, пак казвам ако евентуално го има, по този начин също се свежда до минимум.

# 476
Аз като представителна извадка с четири неуспешни инсеминации съм на противоположното мнение!

# 477
Дилемата ми беше поставена в кабинета:
Инсеминация - по-леко и евтино , но с малка успеваемост след 40г.
Ин витро - стимулация и по-скъпо , но по-сигурно
Ако трябва да избирам между  няколко неуспешни инсеминации и после ин витро  или направо ин витро  май втория вариант е за предпочитане.
КАТЕТО : стискам палци !!!

# 478
  • София
Дилемата ми беше поставена в кабинета:
Инсеминация - по-леко и евтино , но с малка успеваемост след 40г.
Ин витро - стимулация и по-скъпо , но по-сигурно
Ако трябва да избирам между  няколко неуспешни инсеминации и после ин витро  или направо ин витро  май втория вариант е за предпочитане.
КАТЕТО : стискам палци !!!
Честно казано бих пробвала само една, просто да знам, че съм опитала. Между другото предният месец чаках цикъл, за да предприемем инсе като последен опит преди поредната тежка артилерия, защото никога не бяхме пробвали.На поредици не бих се съгласила, тъй като времето ни и без това вече е малко.
Желая ти успех, каквото и да решите!

# 479
  • На остров
Кате не разбрах какво имаш в предвид с Иксито като добър вариант и инвитро като изкуствена среда.
Икси е още по тежка намеса при инвитро начин на оплождане.

Общи условия

Активация на акаунт