Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 132
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ами аз ходих при един доктор в началото, Йосиф Димитров, в един момент той каза, че не вървят добре нещата, че 99% според него е вътрематочна, но ме насочи към клиника за до проследяване. Реших Щерев и там уклончиви мнения, тогава се допитах във Фемина, защото никой нямаше категоричност, после се стигна, че ще ми се прави лапаро и избрах токуда за това и там ме досъсипаха. Просто нямаше как да се доверя на един лекар, защото нито един лекар, освен във Фемина не беше категоричен в мнението си. Може и доц. Димитров да е сгрешил, но поне имаше очите да напише диагноза. При 1500 чх няма как да не се вижда сака. И какво чакат, ако действително е в тръбата, чакаме да се пукне ли? Ще стана вече в 7 ма седмица, а още няма никаква яснота за сак изобщо. Парадоксално е.

# 556
А защо не търсят извън стандартната зона матка-тръби? Не е изключено ембриона да “излезе” и да се закрепи някъде другаде. Има съвсем реални рискове и от това. Може да са рядкост, но съществуват. Абдоминална бременност се води това. Този риск съществува дори след инвитро трансфер. Ембрионите да “избягат” някъде в коремната кухина. Хубаво е да се следят тръбите поне веднъж годишно (докато протичат опити за забременяване, независимо по какъв начин), защото доста често правят големи каши.

# 557
  • София
Момичета, май излезнах парадоксален случай аз отвсякъде. След днешният обрат в Токуда си изчаках чхг 1826, вчера 1496, отново ръст нагоре. Притесних се значително, защото се доближават рисковите стойности при извънматочна и реших да се върна в Щерев, където решиха да ме чакат до понеделник, да видят дали съм за операция. В петък ме гледаха трима доктори там и умуваха, Манчев, Магунска и Милчева. Взеха всеобщо решение да се чака до днес, но ако като разбрах, че съм за лапаро реших да е в Токуда по препоръки на първият ми доктор Й. Димитров. В Токуда разказах днес какво се случи, а така да стоя в къщи и да чакам да ми се пукне тръба евентуално не ме устройваше, за това се върнах в Щерев, там вече ме бяха гледали и имаха някакво становище. Днес на смяна беше само Милчева от тримата доктори и тя вече е категорична, че сака е в матката и единствената възможност да е извънматочна е да съм овулирала от двата яйчника едновременно, но пък имам само едно жълто тяло, така че възможността практически може да се отхвърли. Сакчето го видя 6 и няколко милиметра, аз също добре го видях, мъничко и не отговарящо. Ще чакаме ако спре да расте чхг да започна да се чистя до петък и след това ще говорим и ще избираме варианти. Камък ми падна от сърцето, доверявам се на доц. Димитров и др Милчева и спирам да мисля за извънматочна. Питах я дали не е псевдосак, тя каза че може да имам много псевдосакове от отражения и че дори и в момента имам, но че този си е там и си е истински. Надявам се те да са прави. Ще си чакам петък, в сряда ще е другото чхг. Благодаря Ви много за подкрепата.

# 558
Кате, изобщо не ме натоварваш, искрено ти съчувствам и аз! Hug
Дано скоро да свърши този кошмар! Weary
Стискам силно палци! Hands Pray Heart
Мелинда, много ти благодаря, миличка! Heartpulse
Ти как си? Hug
bubastet, моля! Късмет, мила! Flowers Four Leaf Clover Heart
Тежко е, но няма да се отчайваш, продължаваш смело напред,
докато чувстваш, че има смисъл, после преминаваш към друг вариант,
но никакво отказване!
Кате, надявам се, че всичко се развива по най-добрия начин!
Редактирам поста, че нямаме право на последователни.
Питах за инфо една приятелка, която прави медикаментозен аборт в 6 г.с.
Ще ти го постна направо така, както ми го е написала,
ще се радвам, ако може да ти помогне по някакъв начин, аз хал хабер си нямам по въпроса!
Късмет, миличка! Hands Pray Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Мифепристон се казва лекарството, което сваля прогестерона, за да спре да се поддържа бременността.
48 часа след него се пие Топожин/Цитотек, за да започне да контрактира матката
и да изхвърли сакчето. 12 часа след това още един Топожин.
Това беше моята схема, която лекар ми изписа.
Много е важно, да има лекар, който да наблюдава процеса,
а не просто да иде и да си ги купи от аптеката.
Също е важно в коя седмица е, защото след 8-9 седмица казват,
че има по-голям шанс абортът да е неуспешен и да се наложи кюретаж.
Това лекар го преценява, след преглед.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 20:11 от sisi345

# 559
  • sofia
Кате, мисля че си взела правилно решение. 👍Доц. Румен Димитров е един от най- добрите АГ специалисти, което е признато и от лекарското съсловие.

# 560
  • София
Кате, изобщо не ме натоварваш, искрено ти съчувствам и аз! Hug
Дано скоро да свърши този кошмар! Weary
Стискам силно палци! Hands Pray Heart
Мелинда, много ти благодаря, миличка! Heartpulse
Ти как си? Hug
bubastet, моля! Късмет, мила! Flowers Four Leaf Clover Heart
Тежко е, но няма да се отчайваш, продължаваш смело напред,
докато чувстваш, че има смисъл, после преминаваш към друг вариант,
но никакво отказване!
Кате, надявам се, че всичко се развива по най-добрия начин!
Редактирам поста, че нямаме право на последователни.
Питах за инфо една приятелка, която прави медикаментозен аборт в 6 г.с.
Ще ти го постна направо така, както ми го е написала,
ще се радвам, ако може да ти помогне по някакъв начин, аз хал хабер си нямам по въпроса!
Късмет, миличка! Hands Pray Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Мифепристон се казва лекарството, което сваля прогестерона, за да спре да се поддържа бременността.
48 часа след него се пие Топожин/Цитотек, за да започне да контрактира матката
и да изхвърли сакчето. 12 часа след това още един Топожин.
Това беше моята схема, която лекар ми изписа.
Много е важно, да има лекар, който да наблюдава процеса,
а не просто да иде и да си ги купи от аптеката.
Също е важно в коя седмица е, защото след 8-9 седмица казват,
че има по-голям шанс абортът да е неуспешен и да се наложи кюретаж.
Това лекар го преценява, след преглед.
Много ти благодаря. Да тези двете са единствените признати лекарства в Бг мефипристон и топожин. Още не знаят какво ще ме правят. И аз се притеснявам, защото вече съм 6 седмици и няколко дни и времето минава, а аз си тъпча на едно място. Ако устискам до петък ще е добре, но познавайки се още днес, най късно утре си отивам на прегледа и да казват какво следва, че иначе още няколко дни в това неведение и освен от аборт, ще имам нужда и от много силни антидепресанти.

# 561
  • На остров
Кате успокой се, няма смисъл да се нервираш излишно след като нищо не зависи от теб. 6 седмица не кой знае колко, реално ако всичко беше наред дори сърчице щеше да е трудно да се чуе толкова рано.
Знаеш че имаш два варианта сега или медикаментозен или кюртаж, няма смисъл да правиш повече чхг и да се тревожиш, отиди когато са ти казали и всичко ще мине добре.
Пожелавам много спокойствие и хубав слънчев ден !

# 562
  • София
Кате успокой се, няма смисъл да се нервираш излишно след като нищо не зависи от теб. 6 седмица не кой знае колко, реално ако всичко беше наред дори сърчице щеше да е трудно да се чуе толкова рано.
Знаеш че имаш два варианта сега или медикаментозен или кюртаж, няма смисъл да правиш повече чхг и да се тревожиш, отиди когато са ти казали и всичко ще мине добре.
Пожелавам много спокойствие и хубав слънчев ден !
Ами тя докторката ми каза да правя чхг, явно се надява да има спад. Чакането наистина е убийствено. Никога не съм вярвала, че една бременност е в състояние да донесе толкова негативни емоции. Не бях минавала през този ад, едва сега разбирам всички преживели такъв развой, че и някои по няколко пъти. Да не дава Господ на никой.
Благодаря ти!

# 563
Момичета здравейте

Има ли сред Вас настоящи / минали пациентки на д-р Шефкетова. Няма много информация за нея и Токуда Инвитро като цяло, откакто не е Виена ИнВитро.
Бих се радвала да мога да обменя информация с момичета, които вече са минали инвитро / стимулация или други процедури при нея, че на самия преглед не получих достатъчно инфо.

М/у другото от къде може да се снабди човек с ценоразписа на Токуда Инвитро? На сайта им не го намирам...

Успех и шанс на всички, ангажирани в "борбата за бебок"

хубав остатък от седмицата

# 564
Момичета здравейте

Има ли сред Вас настоящи / минали пациентки на д-р Шефкетова. Няма много информация за нея и Токуда Инвитро като цяло, откакто не е Виена ИнВитро.
Бих се радвала да мога да обменя информация с момичета, които вече са минали инвитро / стимулация или други процедури при нея, че на самия преглед не получих достатъчно инфо.

М/у другото от къде може да се снабди човек с ценоразписа на Токуда Инвитро? На сайта им не го намирам...

Успех и шанс на всички, ангажирани в "борбата за бебок"

хубав остатък от седмицата

Здравей Simple Smile
Аз съм при нея. Какво те интересува?
Ценоразписа може да видиш на рецепцията им

# 565
Нямам обяснение! Пуснах да изследвам Вит Д. Приемам го от април, кажи речи нон стоп, при условие че като стартирах беше 1 единициа под долна граница. Сега сме август, пече слънце, аз въпреки това не съм спирала да го приемам и се е качил с 5 единици над долна граница, т.е. нищо не е мръднал. Пак съм си на долна граница Sad
Приемала съм го като вигантол и Съни Вит - в такава форма.
Някой да е имал подобен "куриоз" ?! А търсил и получил ли е медицинско обяснение за него?
И вит Ц съм приемала заедно с Д-то...нали е важно за усвояването на Д-то?
(не мога да си представя какво щеше да е ако не го бях пила Д-то като добавка..сигурно щеше да е "тотал щета")

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 21:27 от neomi

# 566
Вит.Д се приема с мазна храна за добро усвояване. Аз от вигантола доста го вдигнах.
Зависи и в какви дози го взимаш. Аз приемах по 10 капки на ден.

# 567
Нямам обяснение! Пуснах да изследвам Вит Д. Приемам го от април, кажи речи нон стоп, при условие че като стартирах беше 1 единициа под долна граница. Сега сме август, пече слънце, аз въпреки това не съм спирала да го приемам и се е качил с 5 единици над долна граница, т.е. нищо не е мръднал. Пак съм си на долна граница Sad
Някой да е имал подобен "куриоз" ?! А търсил и получил ли е медицинско обяснение за него?
(не мога да си представя какво щеше да е ако не го бях пила Д-то като довабка..сигурно щеше да е "тотал щета")
Аз също не усвоявам вит. Д, дори лятото продължавам да го взимам. Нито с мазна, нито с немазна храна го усвоявам Simple Smile. То не са капки, хапчета, истории.... Вит. Д най-добре се усвоява с вит. К2, но много внимателно,ако имаш предразположеност към тромбофилия. Аз не го взимам с вит. К2 именно поради тази причина. И трябва да се следят нивата на общия и йонизирания калций.

# 568
  • In transit
Аз знам, че мастноразтворимите витамини се пият отделно от водноразтворимите, какъвто е вит.С(поне час да мине). Важно условие е витД да се пие след по-мазна храна и да не е вечер..т.е сутрин след закуска или на обяд. Освен това е хубаво да се пие в комбинация с вит.К2 МК7
И последното което се сещам, че вигантола не е най-доброто решение защото имало проблем с дозатора и не пускал еднакви капки(нещо такова си спомням), което води до там, че реално не знаете колко точно пиете.
А и още нещо...ако искате да увеличите вит.Д в организма си трябва да го пиете в доза около 5000IE на ден в продължение на няколко месеца. А е възможно и да не го усвоявате, макар, че това е по-рядко срещано мисля.

# 569
  • Пловдив
(не мога да си представя какво щеше да е ако не го бях пила Д-то като довабка..сигурно щеше да е "тотал щета")
Аз приемам капсули от Iherb, там е 1000 U. Това е доза на  ден. Simple Smile Вигантола е слаба ракия !

Общи условия

Активация на акаунт