Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 146
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
При извънматочна е много важно да следи чхг, ако в продължение на седмици продължава да се качва и не се вижда сак в матката то тогава е редно да се предприемат мерки.
Кате а ти защо толкова държиш на операция пред инжекция ?
Относно докторите нямам мнение.
Като че ли се страхувам повече от страничните ефекти на инжекцията, отколкото от операцията, а и честно казано, едва ли ще ми останат нерви да следя развоя на чхг и да треперя още маса време, всеки ден все по нервна ставам и си блокирам психиката. Правена ми е диагностични лапароскопия още 2007 г, още в началото, когато навлезна този метод от докторка, която беше направила сигурно десетина такива. Да кофти е първия ден и раздвижването, но на 10 тия ден бях на поход в планината, а тази инжекция оставя следи с месеци. Разсъждавам от тази гледна точка. Да риск е всяка операция, упойки, бърка се дори и минимално инвазивно в корема, но поне ако разберат къде е, ще го махнат от раз. Ще следя чхг, утре ще е новото, ще видим. Между другото изобщо не държа на тази тръба, защото има риск пак да ми създаде проблем, още на лапарото и преди това на цветната снимка се видя, че прави май го нарекаха виражи, въпреки че пропуска. От много години знаех, че е проблематична, но кой да се сети да следи кой яйчник овулира.

# 541
Сърдечно ви благодаря на всички за подкрепата, момичета! Heart Hug
Кате, никак не съм компетентна по твоя въпрос,
но споделям мнението на Две в едно. Предпочитам инжекция или мед. аборт,
или каквото и да е там, ако е възможно. Лапаро бих направила в краен случай.
Стискам ти палци да се размине всичко максимално щадящо за теб! Късмет! Flowers Four Leaf Clover Hands Pray
bubastet, и според мен не е достатъчно само вагинално,
то и не се усвоява цялото количество от организма, а инжекциите се усвояват на 100%.
Перорално знам, че е много вредно. Натоварва повече черния дроб и стомаха.
Пролутекс ми понася най-добре. И мисля, че схемата 1 на ден, е добра за мен.
Той може да се бие и подкожно. По-скъпичък е от Прогестана,
но бих те посъветвала от него да си вземеш, разбира се, док. трябва да ти назначи схема.
140 лири струва 1 кутия с отстъпката, която ми направиха. В Гърция е 46 евро.
Прогестан - 40 лири кутията. Взех доста неща и ми направиха голяма отстъпка.
В други аптеки съм питала, но не правят, ще ти постна адреса.
Не е толкова трудно мястото, точно срещу входа на една голяма държавна болница се намира.
Казаха ми, че с прогестерон не може да се предозираш,
не е опасен за ембриона, така че да бия смело, не е добре да е нисък.
Аз не знаех какво ще ми изследват чехите, като отида, затова не започнах от самото
начало Пролутекс, за да не е висок Прогестерона и да ми изпишат грешна терапия.
Де факто бях само на 3x200 Утрагестан, затова си бих след трансфера 2 ампули Прогестан.
Знам, че той вдига по-бързо нивото от Пролутекса. Аналог на Клексан е Oksapar - 100 лири кутията.
Не съм ползвала Lutinus, купих си Кринион, но ще взема и от него. Момичетата казват, че са доволни.
Много късмет ти желая от сърце! Няма да се отчайваш! Горе главата! Heart Hug
Аз теглих една майна на всичко още в деня на трансфера!
На другия ден си направихме много хубава разходка из цяла Прага,
заредихме се с положителни емоции и въобще не го мислихме!
Гледам да гледам от положителната страна на нещата,
че ако не бяха опитите, нямаше да пътуваме в чужбина толкова често. Blush
Повече се натоварих с тези вредители. Придобих фобия. Пръскам с една
по-слаба отрова, направо като ароматизатор. Матракът ни стана карциногенен,
но само след като напръскам, лягам спокойна. Grinning
Много късмет желая на всички от сърце! Heartpulse Flowers Four Leaf Clover
Скрит текст:
Deniz Eczanesi, адрес: Okmeydani SSK Karsisi Dis Hastanesi Arkasi; Gursel Mah.
Namzet Sk. No 6-8/ A Kagithane/

# 542
Кате,Сиси, късмет, момичета! Много се надявам всичките ви тревоги да са били излишни и съвсем скоро да ни зарадвате с добри новини. Аз не пиша напоследък, защото нямам какво да споделя. След хистерото единствената ми грижа беше дали ще мога да ида на море.

# 543
  • София
Днес чхг 1404, преди 48 ч 1018. Пуснах го по настояване на докторите. Последно бях решила да правя лапарото в Токуда при др Велева, там ме насочи Йосиф Димитров. Обадих й се да информирам за резултата и тя каза, утре постъпвам в болницата и плануваме лапаро в понеделник. Все пак преди да пристъп към операция, реших да направя една контрола във Фемина при доц. Димитров. Огледа много подробно и записа диагнозата на лист с подпис, печат и снимки. Не развиваща се вътрематочна бременност. Каза, че вижда вече деформира плоден сак, от 4 мм понеделник, днес 8 и нещо мм, спрял развитие и не съответстващ на срока в десен ъгъл на матката. Тръбите били чисти. Гледа ме и на 3 д, а Велева след като й се обадих да я информирам, спомена че доц. Димитров е един от най добрите лекари за диагностициране на извънматочна бременност и му има доверие. Каза, че и тя самата вчера на също един от най добрите ехографи, не само в Токуда, а и по принцип не е намерила нищо, което да я накара да премине директно към лапаро и за това е решила да чакаме до понеделник. И според нея се касае за мисед аборт, каквото е написал и Димитров. Опции, чакам няколко дни и следя за спад в чхг или предизвикване на цикъл. В понеделник съм на последен оглед в Токуда и вземаме решение. Моля, някой който е преминал през това, с какви медикаменти се предизвиква цикъл и какво се случва?

# 544
  • На остров
Кате при мен когато имах кухо яйце, първо ми дадоха едно хапче за прекратяване на бремеността след 48 часа започнахме с цитотек (орално и вагинално) продължих да кървя около месец след това, като на контролният преглед след 3 седмици ми дадоха още един път цитотек.

Ако става въпрос само за предизвикване на цикъл съм пила прогинова или нещо подобно се казваше, това беше за да се прекрати дългъг протокол и да ми дойде мц преди къс протокол.

Успех, по добрият вариант е, че е вътрематочна дори и да е спряло развитие.

# 545
  • София
Кате при мен когато имах кухо яйце, първо ми дадоха едно хапче за прекратяване на бремеността след 48 часа започнахме с цитотек (орално и вагинално) продължих да кървя около месец след това, като на контролният преглед след 3 седмици ми дадоха още един път цитотек.

Ако става въпрос само за предизвикване на цикъл съм пила прогинова или нещо подобно се казваше, това беше за да се прекрати дългъг протокол и да ми дойде мц преди къс протокол.

И аз така мисля. За протокола, ще прикача едни снимки, да се ориентират момичетата за деформиран сак. Аз много рових в нета тези дни, да разчета моите снимки, но почти нищо не открих. Надявам се Р. Димитров да е прав в диагнозата, защото наистина е по добрият вариант.

От понеделник и от днес.

# 546
Кате, много съжалявам! Confused
С никакъв съвет не мога да помогна, но ти стискам палци от сърце! Heart Flowers Four Leaf Clover
Бубанка, извинявай, толкова съм преуморена, че съм забравила да ти отговоря. Blush
Ще си чакам теста, така реших, то не остана. Blush
Уринарният ми хрумна да го направя, за да го оползотворя, така и така са ми ги дали. Blush
Де факто заради Прогестана го направих, чувам, че и на други момичета не им действа добре,
а от Пролутекс май никой не се е оплакал, понасям го по-леко и аз.
123, благодаря ти много, миличка! Hug Heart
Дано да си си изкарала добре, или ако тепърва ще ходиш, да си починеш хубавичко! Hands V
Още веднъж благодаря много на всички ви, момичета, за подкрепата! Sparkling Heart
Стискам ви силно палци! Hands Pray

# 547
Скрит текст:

И аз така мисля. За протокола, ще прикача едни снимки, да се ориентират момичетата за деформиран сак. Аз много рових в нета тези дни, да разчета моите снимки, но почти нищо не открих. Надявам се Р. Димитров да е прав в диагнозата, защото наистина е по добрият вариант.

От понеделник и от днес.

Кате много съжалявам за развоя на нещата...При мен си беше мисед, но след като чухме сърдечната дейност в 7гс5д сакчето се беше деформирало защото сърцето беше спряло в 8гс7д и не е точно ситуацията като при теб. При мен първо ми казваха, че е кухо яйце (в 6гс защото не се виждаше ембрион, нито дори жълтъчно мехурче). После изведнъж след 10 дни в 7гс3д видяхме ембрион даже и сърдечна дейност и седмица по късно всичко беше приключило. При мен ЧХГ растеше, но не се удвояваше. Последно го бях пускала в 6гс мисля и беше около 4600 и след 48ч беше 5300 и спрях после да го пускам. Преминахме директно към кюртаж защото и ембриона и плодноя сак си бяха големички вече, а и защото вече нямах нерви да чакам, а исках час по скоро да приключи всичко и да забравя за всичко. Бяхме казали на малката, че ще имаме бебе (до ден днеше съжалявам за това) и после освен, че психически трябваше да преживея този ад трябваше и на малката да обясня къде  е бебето, което имах в коремчето (беше голям кошмар). Въпреки, че минаха 2г и половина още не мога да кажа, че съм го преживяла... Пожелавам ти бързичко възстановяване и успех😊

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 05:03 от AnMary

# 548
  • София
Скрит текст:

От понеделник и от днес.

Кате много съжалявам за развоя на нещата...При мен си беше мисед, но след като чухме сърдечната дейност в 7гс5д сакчето се беше деформирало защото сърцето беше спряло в 8гс7д и не е точно ситуацията като при теб. При мен първо ми казваха, че е кухо яйце (в 6гс защото не се виждаше ембрион, нито дори жълтъчно мехурче). После изведнъж след 10 дни в 7гс3д видяхме ембрион даже и сърдечна дейност и седмица по късно всичко беше приключило. При мен ЧХГ растеше, но не се удвояваше. Последно го бях пускала в 6гс мисля и беше около 4600 и след 48ч беше 5300 и спрях после да го пускам. Преминахме директно към кюртаж защото и ембриона и плодноя сак си бяха големички вече, а и защото вече нямах нерви да чакам, а исках час по скоро да приключи всичко и да забравя за всичко. Бяхме казали на малката, че ще имаме бебе (до ден днеше съжалявам за това) и после освен, че психически трябваше да преживея този ад трябваше и на малката да обясня къде  е бебето, което имах в коремчето (беше голям кошмар). Въпреки, че минаха 2г и половина още не мога да кажа, че съм го преживяла... Пожелавам ти бързичко възстановяване и успех😊

Благодаря ти. Добре, че не казах на дъщеря си, но аз предчувствах от самото начало като пуска чхг, че нещо не е ок и пикливите тестове също, при бременността ми с нея от бледа чертичка за 3, 4 дни стана, колкото контролната, а тук в началото си бяха почти едни и същи.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 05:03 от AnMary

# 549
  • София
Сиси, прегръдка и стискам всички палци!!!

Кате, дано всичко е наред. Не разбирам от чхг, но след като сестра ми направи принудително аборт в Надежда защото сака не се бил качил и не им изглеждал ок, а изследването на плода беше: нормален женски плод по всички параграфи, бих те посъветвала да се доверите на вътрешния си глас. Тя получи едно извинение, и пиха студена вода. Още не е забременяла повторно.

# 550
bubastet, и според мен не е достатъчно само вагинално,
то и не се усвоява цялото количество от организма, а инжекциите се усвояват на 100%.
Перорално знам, че е много вредно. Натоварва повече черния дроб и стомаха.
Пролутекс ми понася най-добре. И мисля, че схемата 1 на ден, е добра за мен.
Той може да се бие и подкожно. По-скъпичък е от Прогестана,
но бих те посъветвала от него да си вземеш, разбира се, док. трябва да ти назначи схема.
140 лири струва 1 кутия с отстъпката, която ми направиха. В Гърция е 46 евро.
Прогестан - 40 лири кутията. Взех доста неща и ми направиха голяма отстъпка.
В други аптеки съм питала, но не правят, ще ти постна адреса.
Не е толкова трудно мястото, точно срещу входа на една голяма държавна болница се намира.
Казаха ми, че с прогестерон не може да се предозираш,
не е опасен за ембриона, така че да бия смело, не е добре да е нисък.
Аз не знаех какво ще ми изследват чехите, като отида, затова не започнах от самото
начало Пролутекс, за да не е висок Прогестерона и да ми изпишат грешна терапия.
Де факто бях само на 3x200 Утрагестан, затова си бих след трансфера 2 ампули Прогестан.
Знам, че той вдига по-бързо нивото от Пролутекса. Аналог на Клексан е Oksapar - 100 лири кутията.
Не съм ползвала Lutinus, купих си Кринион, но ще взема и от него. Момичетата казват, че са доволни.
Много късмет ти желая от сърце! Няма да се отчайваш! Горе главата! Heart Hug
Скрит текст:
Deniz Eczanesi, адрес: Okmeydani SSK Karsisi Dis Hastanesi Arkasi; Gursel Mah.
Namzet Sk. No 6-8/ A Kagithane/
Сиси, благодаря ти за подробната информация!Отбелязвам си и при първа възможност ще действаме със закупуването. Успех на теб!! Simple Smile

# 551
  • София
Мили хора,  имам чувството, че ще полудея вече. Днес бях в Токуда, планува преглед от петък при др Велева. Оказа се, че е болна и ме прехвърли към др Колева, не я познавам. Показах и снимки и заключение от събота от Фемина, където пише, че бременността е вътреаточна, неразвиваща се. Според нея това на снимката не било плоден сак, гледа ме 30 мин и каза, че вижда подобие на плоден сак 3 мм в матката, но не било сигурно че е сак и някакви сенки нз къде. Не изключвала още възможността извънматочна. Попитах къде предполага, че е извънматочна4а и тя ми показа жълтото тяло. Аз пак я питам, това не е ли жълто тяло, тя може да е, може да не е, може да се припокрива с извънматочна. Аз пак, ама как бременност без жълто тяло, тя ами можело, е как може, при нормален Прогестерон, дори не вземам лекарства отдавна, вдига рамене. Тръбата покривала яйчника, можело там да бил сака, жпък иначе лигавица 19 мм, почти изключвала извънматочна. Отговорът й на всички мои въпроси, беше доц. Димитров може да е категоричен, че е вътрематочна, но аз не съм категорична, че не е извънматочна и дори нормална. Е как да е нормална с това чхг, сак, който един път е 3 мм, после 2,5 мм, после 4,8 мм, после пак 3, после 8 и днес отново 3, питах я и как растат тези сакове и как не може да се направи съпоставка от цяла папка снимков материал, който имам от 1 седмица. Ехограф давал сенки и заблуждава докторите. Какви са тези сенки, техника за безумни пари в 21 век. Първо чхг трябваше да е 1000, после 1500, сега трябвало да е 2500 и щели сме да чакаме до тогава. Какво ще чакаме я питах пак, времето ей така си минава и аз тъпча на 1 място. Питах я и ако чхг започне да намалява, дали има опция да се изчистя сама. Било абсолютно невъзможно. Накрая ми взе 50 лв и останах отново тотално срината и в нищото. Започвам да се отчайва вече, това просто не е истина, нз изобщо какво и защо се случва така. Какво да правя и къде да ходя, акъл не ми стига вече, но така просто ще се побъркам. От безпомощност пуснах още едно чхг днес и от сърце се моля да тръгне в обратна посока. Не съм вярвала, бче една бременност може да е такъв кошмар. Сега нито искат да ме оперират, нито абразио, нито лекарства, чакаме, защото не виждали. Ужас.... Извинете ме, че ви натоварвам, но вече съм на ръба на нервна криза.

# 552
Кате, искрено ти съчувствам за напрежението, на което си подложена! Защо не отидеш пред кабинета на доктор Сигридов без час. Наистина станаха ти много докторите, прегледите и парите обаче той е с много добра техника и добър диагностицик.

# 553
  • На остров
Кате съчувствам ти, но според мен още 20 доктора да посетиш още 20 различни диагнози ще чуеш.
Концентрирай се при един лекар или болница на когото имаш доверие.

# 554
  • София
от толкова лекари никой да не може да разбере какво е е ужас.
то и лапароскопия да правят пак е добре да знаят къде да търсят все пак.

аз на доста по-никси нива на чхг имах яснота, растеше чхг-то, но сака си го видяхме и си беше деформиран, информирана бях какво да очаквам и просто изчакахме.
аз тогава ходих само на един лекар, мисля че човек може да лудне иначе, всеки със собствено виждане за нещата.

Общи условия

Активация на акаунт