Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 099
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
pepita5, успех! Стискам силно палци! Hug Heart
Кате, какво стана? Приключи ли всичко?
Ами бях в неделя на преглед, чхг спадна за 6 дни от 3600 на 370, няколко дни имах много силни болки и умерено кървене, даже мога да кажа, че не повече от при нормален цикъл, но продължи около 6, 7 дни, а при цикъл ми е макс 4. От днес почти го няма вече и болките спряха от вчера. Доктора каза, че матката е чиста в неделя и се очаква още няколко дни да се доизтече и че няма нужда от допълнителна намеса и антибиотик, да не  се преглеждам повече и като ми дойде цикъл пак на преглед. Даже ми подари Манчев последният преглед, тъй като Милчева ме прехвърли към него като излезна отпуск, не ми го писа и каза, че е подарък от него и да се успокоя вече. Дано е прав! За сега нямам Т, не ме боли нищо, кървенето намаля и кръвното започна да се нормализира, че няколко дни бях като пияна, надявам се, че няма предпоставки за някаква инфекция. Аз нямам опит в това и нз какво се очаква, връщам се към живота, работата, детето и ангажиментите малко по малко. Идният месец може да пробваме инсе, мисля в Щерев, нз при кой още. Мисля да накарам мъжа ми да пусне кариотип, колкото и да съм не много позитивно настроена към тези изследвания, нали сме с мъжки фактор, а и на иксито ни казаха, че трудно са подбрали сперматозоиди. Става грешка в ембрионите и трябва да търсим къде. Лично аз нямам против донор, дори и яйцеклетка, но той е твърдо против. Много ми се искаше да пробваме с донорска сперма, защото това можем да си го позволим, с яйцеклетки ни е непосилно на този етап, но е категоричен, че не иска, а времето си минава, а тепърва ако започнем да търсим причини, то няма и да остане такова. Аз съм си дала праг до края на идната година, после просто спирам с опитите. Толкова е моя компромис с възрастта 43.

# 616
Кате, много се радвам! Дано всичко да е наред! Hug Heart
Ако питаш мен, инсето е загуба на време,
то е за по-млади жени, че даже и те не успяват с него,
но разбира се, постъпи, както го чувстваш отвътре.
Аз обикновено следвам интуицията си.
В повечето случаи тя се оказва права.
Не помня, съжалявам, дали имате общо дете,
или дали той има, но ако има, няма смисъл да прави кариотип.
Мъжкият фактор се преодолява с млада я.,
ако не е крайно тежко положението, но хората в чужбина успяват
и с много тежък мъжки фактор, така че не го вземай много присърце!
Трябва да се консултираш на няколко места с подходящите специалисти.
Щом става грешка в ембрионите, направете ПИД.
Оттам може да се разбере, има и различни видове ПИД.
Според мен по-голям шанс имате с ДЯ, отколкото с твоя
и донорска сперма. Всеки сам за себе си усеща кога
трябва да се откаже от опитите с негова я.,
но за мен решението ти е правилно, след 43 г. шансът е нищожен,
ако въобще го има, на теория винаги го има,
но на практика нещата седят другояче, всичко е и строго индивидуално все пак!
Какво и да решиш, ти желая от сърце много късмет! Heartpulse
В крайна сметка, начини има много, стига да не спираме да опитваме! Blush
Ще се съгласи на ДЯ мъжът ти, не се тревожи!
На мъжете им трябва понякога повече време да погледнат реално на нещата.
Няма да се отчайваш! Стискам силно палци! Hug
Много късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover Heart

# 617
  • София
Кате, много се радвам, че всичко минава добре при теб🍀. Да ти кажа при нас как процедирахме последния път-направихме Икси+Макс+Имси и успяхме. Вярно на 42г.и 8 опит но не се отказахме. Надявам се когато си готова да продължите с опитите и най вече да стигнете до  щастлив край 😍😍😍

# 618
  • София
Кате, много се радвам! Дано всичко да е наред! Hug Heart
Ако питаш мен, инсето е загуба на време,
то е за по-млади жени, че даже и те не успяват с него,
но разбира се, постъпи, както го чувстваш отвътре.
Аз обикновено следвам интуицията си.
В повечето случаи тя се оказва права.
Не помня, съжалявам, дали имате общо дете,
или дали той има, но ако има, няма смисъл да прави кариотип.
Мъжкият фактор се преодолява с млада я.,
ако не е крайно тежко положението, но хората в чужбина успяват
и с много тежък мъжки фактор, така че не го вземай много присърце!
Трябва да се консултираш на няколко места с подходящите специалисти.
Щом става грешка в ембрионите, направете ПИД.
Оттам може да се разбере, има и различни видове ПИД.
Според мен по-голям шанс имате с ДЯ, отколкото с твоя
и донорска сперма. Всеки сам за себе си усеща кога
трябва да се откаже от опитите с негова я.,
но за мен решението ти е правилно, след 43 г. шансът е нищожен,
ако въобще го има, на теория винаги го има,
но на практика нещата седят другояче, всичко е и строго индивидуално все пак!
Какво и да решиш, ти желая от сърце много късмет! Heartpulse
В крайна сметка, начини има много, стига да не спираме да опитваме! Blush
Ще се съгласи на ДЯ мъжът ти, не се тревожи!
На мъжете им трябва понякога повече време да погледнат реално на нещата.
Няма да се отчайваш! Стискам силно палци! Hug
Много късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover Heart

Благодаря ви.
Сиси, няма свое дете, доколкото знам са пробвали около 3 години и с жената от предишната му връзка, която тогава е била на 20 и няколко, но никога не е забременявала. Всъщност каза, че тази моя бременност, дори и кратка е за първи път в живота му.
За донорска яйцеклетка той няма против, против е донорска сперма, иска детето да е биологично негово, нз защо толкова държи на това. Аз също нямам против донорска яйцеклетка изобщо, бдаже предпочитам, просто нямаме тези средства, въпреки че имам приятелки, които биха дарили на драго сърце заради мен. В живота си поне от добри приятели не мога да се оплача, Господ ме е дарил с малко, но истински. Предложих му инсе с донорска сперма, да пробваме, да видим проблема дали е и в яйцеклетките, поне не е толкова скъпо, но не иска. Кариотип той трябва да направи задължително, но и с това се мота, а време няма. Дано слезне на земята и погледне реалността скоро. Лежи на тезата, че негови познати 20 години нямали деца и жената забременяла и родила, когато била почти на 50. Аз обаче до там по никакъв начин не бих чакала. Свикнала съм да действам на момента, когато има проблем, а не да протака.
Кате, много се радвам, че всичко минава добре при теб🍀. Да ти кажа при нас как процедирахме последния път-направихме Икси+Макс+Имси и успяхме. Вярно на 42г.и 8 опит но не се отказахме. Надявам се когато си готова да продължите с опитите и най вече да стигнете до  щастлив край 😍😍😍
Миналогодишния ни опит беше имси+икси+макс+лепило+всичко, доктора каза, че това е всичко, с което могат да помогнат, няма повече, направихме 4 ембриона от 5 яйцеклетки, едната от които беше унищожена заради не годност, един спря развитие на 2, 3 ден, 3 стигнаха до 5 ден, върнаха ми два, третия спря развитие на 6 ден и не успяхме да го замразим, нищо и половина, даже имплантация нямаше.
Ще пробвам да се в пишем за още един опит по фонд до януари, тогава ставам на 43. Ще пробвам и това за последно.

# 619
  • София
Кате миличка не се отчайвай, имаш време за още един опит по фонда, може пък да е твоя успех. Супер егоистично постъпва ММ-ти, значи ти можеш да направиш компромис, а той не, при условие че в него е причината. Дано размисли Flowers Four Leaf Clover

# 620
  • София
защо пък да е егоистично. няма си човека собствено дете, съвсем нормално е да предпочита със собствен материал.
по-добре сега да си каже нещата отколкото при налично вече дете да реши че не искал точно такова  Rolling Eyes

# 621
защо пък да е егоистично. няма си човека собствено дете, съвсем нормално е да предпочита със собствен материал.
по-добре сега да си каже нещата отколкото при налично вече дете да реши че не искал точно такова  Rolling Eyes
Това е правилната логика и за мен

# 622
  • София
Така е прави сте погледнато по този начин, но на мен ми е жал за нея. Преминава през какво ли не вие сами видяхте през колко доктори премина след последната случка, това са нерви и съсипване на психиката, милата е рухнала направо. Какво е преживяло това момиче

# 623
  • София
той и мъжа е минал през същото. на тях не им е по-лесно в тия ситуации.

# 624
  • София
по-добре сега да си каже нещата отколкото при налично вече дете да реши че не искал точно такова  Rolling Eyes
Аз и за това не му се сърдя. Аз си имам свое дете, да е живо и здраво, длъжна съм да уважа мнението му. Нищо в този живот не бива да бъде на всяка цена, нужни са компромиси. Има го обаче и другият момент, дали след време няма да съжали, морфологията му падна за година и половина от 6 на 3%, въпреки че проведе лечение. Мен това ме ядосва, че непрекъснато отлага, прегледи, изследвания, всичко. Иска много дете, но за всичко трябва да го уговарям с дни, а не че си иска неговия материал. Искам да му го спестя след време точно това, съжалението, че не е пробвал всичко възможно. Аз съм такъв тип човек, от невъзможното обикновено правя възможно, инвестирам всичко, емоции, енергия, средства... за да стигна до успех. Имам праг винаги, но обикновено като имам цел и давам приоритетност и я постигам. Винаги трябва да се правят жертви в името на нещо, което искаш да постигнеш, защото целта всъщност е един от основните смисъли на живота. Не говоря за безумни такива, а за онези, които утвърждават личността.
Ще видим какво ще се случи.
Така е прави сте погледнато по този начин, но на мен ми е жал за нея. Преминава през какво ли не вие сами видяхте през колко доктори премина след последната случка, това са нерви и съсипване на психиката, милата е рухнала направо. Какво е преживяло това момиче
Благодаря ти за милите думи. Държа се все още. Понякога неуспеха ми дава стимул и мотивация, всъщност доста често. Никой не е застрахован. Вие тук най добре знаете. Преминали сте повечето през този път и сте цели, защото самото падане всъщност те прави по силен, защото е вид тренировка за в бъдеще. Съжалявам тези, които никога не са падали, защото няма как да се научат как да се изправят.

# 625
Нека си направи кариотип ,Кате .След това окончателно ще се решите стратегията ,ако вичко е ок  имате реален шанс за краен успех .Наистина както казва той нещата може да се получат най -неочаквано .

# 626
  • София
Нека си направи кариотип ,Кате .След това окончателно ще се решите стратегията ,ако вичко е ок  имате реален шанс за краен успех .Наистина както казва той нещата може да се получат най -неочаквано .
Ще направи да. Благодаря!

# 627
  • На остров
А този кариотип не се ли прави от двамата едновременно да се види дали има съвместимост ?
Аз също не смятам, че има полза от инсе и ако той не е навит на донорски няма смисъл да се изнудва и уговаря.
Подкрепям и мнението, че мъжете минават през същото както и жените когато се преживява неуспех.

# 628
  • София
А този кариотип не се ли прави от двамата едновременно да се види дали има съвместимост ?
Аз също не смятам, че има полза от инсе и ако той не е навит на донорски няма смисъл да се изнудва и уговаря.
Подкрепям и мнението, че мъжете минават през същото както и жените когато се преживява неуспех.
Аз за донорство не се и мъча да го уговарям, а за изследванията, към които и аз бях скептична, но явно при нас се налагат. Не искам да стреляме вече на сляпо. За инсето, аз си имам собствено мнение, което донякъде е обосновано и медицински, за това искам да пробваме, но това не е толкова важно. Искат му кариотип на него, защото обяснението на докторите е, че аз имам живо родено дете и търсят генетичен проблем при него на база и резултати от спермалните анализи. Преди да забременея с дъщеря ми, имам цяла папка с имонологични и генетични изследвания, в норма. Тогава направих всичко почти. Може нещата да са се променили с времето, но не вярвам драстично. Грешките в хромозомите са процес мисля. Ако излезе неговия нормален, разбира се ще пусна и аз.

# 629
  • София
за изследванията не е прав, при мъжете не са нищо особено повечето.
чудя им се защо все се помотват да ги правят.
женските са доста по-неприятни.

Общи условия

Активация на акаунт