Септемврийки, с нетърпение, бебешорски вещи си избират с умиление

• 30 429
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
 Simple Smile Добро утро тумбачета!
sparki и при мен е така от седмици и се натрупва доста умора. Аз тази нощ за първи път от 2-3 седмици спах непробудно и станах в настроение и отпочинала  Wink
Mila84 хубава и много лека изглежда количката.
LIBBRA миличка представям си колко ти е трудно в момента,хем малко остана,хем бавно върви времето като нито можеш да спиш,ни лежиш,ни седиш ,но всички заедно ще минем и през това  Peace а после няма да има спиране,ще е едно тичане около мъниците
Хубав ден ви пожелавам   bouquet

# 226
Здравейте мами  Simple Smile
Mila84, къде си гледала коли4ката,в кой магазин?И аз съм се спряла за сега на Кенгуро и сме ре6или бъде6тия татко като се прибере да купим.
Мами,каква козметика мислите да купите за Беб4овците,аз се колебая, а какво ви е мнението за Penaten?
Приятен и засмян ден мами!

# 227
Кенгуро Ексес е китайска имитация на Куини.
Добре помислете, за да нямате проблеми после. Предната ми количка Чиполино се счупи още в гаранцията, която беше само 6 месеца.
За козметиката смятам да използвам Чико, не са кой знае колко по-скъпи, но за сметка на това разкошни и нежни продукти. Пенатен, Джонсън, Нивея не, защото се правят в съседките ни  Mr. Green, а на Бюбхен билковата миризма направо не я понасям.
Даже за себе си ще вземам Чико.

# 228
Здравейте и от мен! Hug
Тази нощ толкова много ме болеше ниско долу,че си помислих,че ще раждам Shocked,мина ми за около 2 часа,болките бяха като предменструални,но не бяха съчетани с контракции!Много се уплаших,но сега се чувствам все едно нищо не е било!
Ние още не сме обикаляли по магазините,защото таткото нямаше време,но другата седмица със сигурност  ще направим и това,защото вече нямам търпение!Аз ще си набележа какво от къде да се купи и като се роди слънчицето,таткото ще се справя сам!
Искам да отскочим някъде наблизо-50-100км за 2-3 дни,но не можем да измислим къде!Ирини,и аз си мислех за Боровец,но има доста завои до там,а на мен не ми понасят SickКоремчето ти е много нормално,моето е доста по-голямо,но аз не мисля че това има значение за големината на бебчето!
За количка,аз съм си избрала Peg Perego,но първо ще видя всички модели,че още се чудя,кой точно да си избера newsm78
Много прегръдки от мен и малкия бебчо!  bouquet Hug

# 229
За бебешка козметика-мисля Мустела... newsm78

# 230
Добро утро и успешна седмица, дами!
Явно с активността си бебешорите ни приучават отсега на безсъние. Моят сладур снощи също ми изкара акъла /за пореден път/ Като започне тези разтягания се свивам и се моля да се размине с още един ден раждането му... Praynig А на сутринта обикновено и помен няма от дивотиите. При мен освен неговите движания и контрахирането на матката ми има нещо, което вече ме тревожи повече, а именно - усещанията във влагалището. Много странни пробождания, свивания и отпускания и отвреме навреме усещания все едно... си махам тампона от там. Вие имате ли такива? И нека раждалите мами споделят дали това е някаква подготовка /все ме е страх да не получавам разкритие Embarassed/
Афродита, мерси за инфото. Аз си мислех да взема козметиката на Бюбхен, но наистина няма да е лошо да я помириша преди това. А иначе за количките - в началто не бях склонна да се съглася с даването на чак толкова много пари, но в случая наистина си плащаш за безкомпромисно качество /освен това ние искаме да имаме още дечица.../
Мила84, а в коя чакт на Пиротска е магазина? Нали знаеш, че имам вето над излизанията и ако донося бебока до 35гс  Praynig и започна да поизлизам за малко да знам къде точно да отида!Мерски предварително!
Либра, разбирам те напълно, мила. Гледай да се вредиш утре при доктора,за да си наясно как ще процедирате и пиши! А Мерци къде изчезна???

имам и още едно питане - как са носовете ви? Моят почти винаги е леко запушен от засъхнали кървави секрети... много ми е странно...

# 231
Здравейте днес и от мен. Както обичайно, недоспиването пак ме кара да не работя кой знае колко. И аз съм една от малкото мами, които абсолютно нищо не са купили за бебоците. Надявам се като изляза в майчинските болнични, да накупя всичко необходимо. Малко съм суеверна Simple Smile и не знам дали по-големите неща да не ги капарираме само, а като се появи бебо, таткото да ги събира из магазините...
Sesiliq, д-р Мазнейкова е в нова болница, МБАЛ Св. София, бул. България 104 (до сервиз Друмник), тел; 818 4600, 8184646. Веднъж ходих при нея в 12 г.с и сега втори път на 15.07. И двата прегледа бяха на 3Д (даже го водят 4Д), по 70 лв. Гледа бебето изцяло, размери, функции на органите, околоплодни води, плацента и т.н, получаваш разпечатка. Дава и запис на CD, с няколко снимки и 2 клипчета х 10 сек. Между другото се поинтересувах за раждането там (макар че ужким сме решили да е в Шейново) нормално - 1200 лв с вкл. всичко + епидурална упойка, 1400 лв - секцио. Почти всички раждания ги води Мазнейкова.
Хайде весел ден на всички и поздрави на бебковците

# 232
Само,да вметна, че сте ми много красиви бремелинки!!! Разгледах снимките току що.... /и моята пупа пак е най-малка Cry Wink

чакам коментари за влагалищните придърпвания

# 233
  • София, "Младост 3"
Само,да вметна, че сте ми много красиви бремелинки!!! Разгледах снимките току що.... /и моята пупа пак е най-малка Cry Wink

чакам коментари за влагалищните придърпвания

мисля, че е нормално - аз го имам - най-вече като пишкам - тогава направо имам чувството че ще се "отвори" и бебето ще изпадне /ма малката хопла нали се е тръшнала с дупарата там.../ Wink
но ако ти се засили и продължителността на едно придърпване е по-голяма от 2-3-4мин - по-добре иди на доктор - да не е нещо пак с шийката...

Иначе при раждане боли кръста, а влагалището не го усещаш никак!

# 234
irinii мила и аз продължавам да имам тези усещания,но това едва ли ще те успокои.Споделих със сестра ми,която е раждала и тя каза че тези усещания са нормални и не са признак за разкритие.Аз дори като пишкам някак ме боли.
 Да ви се похваля днес си доставих малко удоволствие и си понакупих дрешки за бебка и комплектче за изсписване,много им се радвам.Повечето са на Вис Виталис останахме много доволни от качеството и цената при отглеждането на любимата ми племенничка.
 е това е засега-пофуках се Blush

# 235
  • София
Здравейте, мами! Аз не успявам да се включвам активно, но се чувствам толкова по-уверена, като чета редовно и усещам, че не съм сама в моите проблеми и радости.
Преди 2 седмици ми направиха изследването за диабет (кръвно-захарен профил). Слава Богу, кръвната ми захар е в норма. Явно по-големите размери на бебка идват от това, че аз и таткото сме по-едри.
Миналата седмица с мъжа ми бяхме за 4 дни във Велинград. Изкарахме много приятно. Е вярно, че не можах да се топна в хубавите минерални басейни  Sad, но се отдадох на приятни разходки и мързелуване. Само че днес ми е ужасно трудно да съм на работа.
Ирини, аз също имам такива усещания във влагалището, подобни на твоите.  Не знам как да ги опиша-не е болка, а някаква тежест-сякаш нещо ме натиска и напира да излиза. Аз също се притеснявам да не получавам разкритие, но все още не съм споделила с моята лекарка. Забелязала съм обаче, че това усещане се появява най-често като съм седнала и след това се изправя. Не знам дали тогава към влагалището не нахлува повече кръв и затова да се чувствам така Thinking
Искам да попитам-на някой случва ли му се бебето да го рита в пикочния мехур? Аз от време на време получавам остри, пронизващи болки точно в мехура, чак не мога да продължа да ходя за момент. Струва ми се, че са от ритниците на бебка. Не вярвам да е някакво въпаление, защото нямам парене или други оплаквания. Единствено пишкам много често, но тово май е нормално...

# 236
Здравейте мамчета!
Mila84 - много ти благодаря за подробната информация за количката. Само едно питане - на снимката, кочто си приложила пише цена 474лв., а ти пишеш, че струва 380лв.?! Утре ще дойда на лекцията и ще разкажеш подробно, защото нашето татенце си прави оглушки и още не може да намери временце, за да я видим Sad
Чочи - добре дошла!
Ирини - по въпроса с носа, аз съм така почти от началото. Ходих дори на доктор (УНГ). Било нормално и се получавало при някой бременн, обикновенно последните месеци. При мен е постоянно запушена поне едната ноздра и почти всеки ден имам съсиречета. Не ми обясниха на какво се дължи, но нямало пробелм, ще отшуми. Ако те притеснява запушването, промивай с физиологичен разтвор или Sterimar сутрин и вечер (може и по-често ако е необходимо), мен ме облекчава.

Момичета, искам да споделя, но не ми се смейте... Вчера ходихме на кино в Арена и бебо през целия филм риташе (а той не е токова буен по принцип), и аз като си внуших, че нещо му е станало от силния шум, а преди това цял ден обикаляхме с колата - Долна Баня, Боровец... Не съм паника, ама мисля, че това кино му дойде в повече на мъника ми и така се разревах (от Младост до Стрелбище не можах да се успокоя). Според вас такъв вид шум може ли да навреди по някакъв начин на бебоците?
Хубав ден и много усмивки!  Hug

# 237
Здравейте момичета! Simple Smile
Аз се позагубих за доста време....бяха решили да ме вкарват в болница, но ми се размина тогава...сега може би другата седмица все пак ще вляза, за да ми направят пълни изследвания, защото всички доктори, с които се консултирам, ми казват, че след 36 г.с. трябва да съм в бойна готовност.
Ирини, благодаря за загрижеността Hug. И аз имам такива усещания във влагалището от време на време, но са по-скоро в случаите, които е описала Стефи. Понякога и мен зверски ме приболява пикочния мехур, така че не мога да помръдна, а и аз нямам възпаления...поне според последните изследвания на стерилна урина. Откриха ми бактерии във влагалищния секрет и си слагах 6 глобули Полижинакс...дано да съм се оправила.
Искам да поздравя всички мами, които междувременно са имали повод за празнуване, и да им пожелая всичко най-хубаво!!! Heart Eyes  bouquet
Ние вече доста работи сме накупили с таткото, защото и мен като Либра, все ме е страх, че ще родя много рано. Но дано да устискаме повече Praynig
За раждането и аз съм се спряла на Шейново засега. Тази седмица съм на фетална морфология (доста съм закъсняла, но докторът иска все пак да се ориентира дали трябва да има нещо предвид за самото раждане) и после на преглед при доктора, който ще ме изражда. Засега сме главично и ако няма други усложнения, бих искала да си родя нормално. Praynig
Не е лошо да приключвам, че много дълго стана.... и сигурно ви досадих Mr. Green
Целувки на сладките коремчета (Ирини, страхотно ти е коремчето  Laughing) и приятна и лека седмица на всички!!!  bouquet Heart Eyes

# 238
Eva77 аз още преди да разбера ,че съм бременна си излязох посредата на един филм в Арена,заради силният звук ми стана лошо и сега продължава да е така,ако е силна музиката или телевизора или някой ремонтира усилено и пробива с бормашина например,бебока полудява да рита ,а на мене започва да ми се гади и имам чувството ,че ако не избягам от този шум ще припадна.Така ми се случи преди месец да сбъркам кода на СОТ и цялата се изпотих а сърцето ми едва се успокои да не казвам за малкият бебок.Едва ли си му направила нещо на бебчо,но най-вероятно не му е било приятно.Не се тревожи просто избягвай подобни места с такива децибели  Naughty
irinii това с нослето и при мен го има.Питах лекарката каза,че е нормално за последните месеци.Капилярчетата и вените ни и цялата кръвоностна система е натоварена.Така,че отностно това споко.
За пробожданията и придърпванията във влагалището ,както и отностно контракциите никак не мога да взема отнощение.Случвало ми се е 2-3 пъти този месец и в петък ще питам доки,а за контракциите съвсем не съм сигурна какво са и дали е това което понякога усещам като се претоваря,до тук е било 5-6 пъти но съвсем нямам никаква болка,само усещам леко стягане и изтръпване на коремчето ми и като си легна минава за половин мин.Ако много те тревожи това звънвай на доктора  Naughty

# 239
А казват, че всяка бременност е различна и строго индивидуална?! Като чета това, което сте писали, все едно сте писали за мен. Контракции, отоци, болки ниско долу, киселини, запушване на носа (предимно едната ноздра), увеличаване на старите бенки, поява на нови малки израстъчета почти непигментирани. Аз също усещам доста силно блъскането в пикочния мехур, без значение в каква поза съм - права, легнала, седнала.
Иринии, коремката ти наистина изглежда прекрасно и както са казали момичетата всичко си е до структура на тялото, еластичност на кожата, мускули.
Искам да споделя с вас нещо, което ме втрещи. Снахата на една съседка роди преди по-малко от месец. За цялата си бременност е качила 37кг. Бебката се е родила 2,200кг и е преносена  newsm78 И в момента това 23 годишно момиче е с корем по-голям от моя. Ако някой ми беше разказал това, щях да помисля, че преувеличава, но аз го видях с очите си  #Crazy  Бебчето е толкова миниатюрно, кожичката му се бели и е на ситни червени петънца. Ужасих се от това младо момиче, изглеждаше ми доста безотговорно.
А сега отивам на среща с моето дребосъче. Стискайте палци да ми се покаже най-после какво е.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт