ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 265
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Според мен такова отношение и неглижиране не е добре. Не съм сигурна, че е добре и този преглед с ръка. Някой който има повече опит може да сподели. За мен най-нормалното е да се следи шийката. Ако тя поддаде кое ще държи бебето? Дано наистина при теб и добре, но за твое успокоение потърси и друго мнение 🤗

# 181
  • not found
Аз не съм ориентирана още в нищо - нито кошара, нито количка ту искам количка ту се чудя изобщо дали да вземаме , като помня как с едната ръка бутах количката , а с другата държах сина ми , не искам пак да си го причинявам. Вярно , децата са различни може това бебенце да обича да се вози , но и зимата изобщо не знам къде ще го разхождам това дете , мисля да вземем ергономична раница вместо количката за началото и вече пролетта да вземем лятна количка , най- удачно ми се струва. За кошара и аз клоня към дървена , иска ми се да е от естествен материал , на сина ми е от тези 3 в 1 все още спи на леглото . Може и някаква такава имам време да го измисля Grinning
Джеси, иди при друг лекар да ти измери шийката щом се притесняваш , предполагам всичко е наред и напразно се тревожиш , но ще се успокоиш поне Grinning На мен с първата бременност не са ми мерили шийката , но лекарката ми тогава разбрах , че не е правила много от нещата , които трябва , а уж се водеше за много добра .

# 182
Може, когато ходите на ФМ да помолите там АГ да ви погледне, може да е по-отзивчив!

# 183
С добър УЗ и добър лекар тези см.на шийката се виждат и на коремен ехограф и чак, ако имат съмнение, че е скъсена за по-голяма точност препоръчват вагиналния.....
Според моя лекар по здр.каса не препоръчва вагинален, за да не вкараме някоя инфикция....

# 184
Мами, да споделя моя опит с кошарките: дъщеря ми в първите 4-5 месеца от живота си спеше в дървено легълце тип люлка. Беше ми удобно, защото не е дълбоко и не ме затрудняваше да я взимам и слагам в него по много пъти в денонощието. Ако ползвате сгъваема кошара за толкова малко бебенце, може би ще е по-удобно да има така нареченото "второ ниво", с което са снабдени някои модели, за да се избегне неприятното навеждане и протягане. Обикновената дървена кошара също е по-дълбока и това трябва да се вземе предвид. След 5-тия месец спеше в сгъваема платнена кошара, защото много се въртеше, а на осем месеца ми се изправи в кошарата и започна едно блъскане, залитане, падане - не ми се мисли от дървени пречки какви цицини биха се да се образували. Но да споделя, че познавам други дечица на същата възраст (по-кротички, разбира се) си спяха съвсем безаварийно в дървени кошари. Аз, обаче, не харесвам обиколниците, които се слагат за омекотяване, а и те не помагат особено, когато детето вече започне да се изправя. Така, че всеки си преценява сам.

# 185
Аз живот и здраве ще ползвам легълцето от каката. С нея държах много да взема дървена кошара тип люлка. Да наистина е удобна, но тя я ползва само до 6тия месец от тогава спи при мен. В леглото й съм наредила плюшените й играчки. Ако сега трябваше да купувам може би щях да взема сгъваема кошара. Другото поне при мен беше излишна инвестиция.😊
Иначе леглото е на Арбор и е много хубаво, който ще взима дървено го препоръчвам.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=101198&sgid=51

# 186
Нашето легло от каката е на Арбор, варианта на колелца и с люлка. Дървено е, на две нива, размер 140/70. Като цяло съм доволна, спеше безпроблемно в него до две, когато трайно се пренесе по чужди легла и така до миналата година, когато й купихме ново. Тъкмо махнахме леглото и ще трябва да го връщаме 🤣. Дървената част от леглото беше добре, но чекмеджетата се счупиха на около година от ползването им. Плъзгачите направо се изкривиха. Както й да е. Почти не сме го ползвали като люлка. За мен детето да спи в преносима кошара ми е нестабилно.
Ааа, и още нещо, имахме обиколници, но бяха шити по поръчка, бяха много тънки. По скоро ги ползеахме да не е долепено леглото до стената. Катп беше малка каката никога не се е удряла по решетките. Общо взето не ни влязоха в особена нужда, но ей така, да има. Решетката махнахме когато се научи да я прескача, предпочитах риска да се изтърколи долу от леглото пред това да си счупи я крак, я глава. А и тя до две години зимата спеше в чувалче и не се притеснявах че може да е отвита.

# 187
Аз също нямам много познания и наблюдения върху колички, кошари и тн. Все пак ние ще вземем дървена, повечето (поне тези, които гледам аз) са с няколко варианта на колко високо да е матрак и няма да е проблем честото взимане на бебчето. Може би ще вземем и от сгъваемите, ще стои в хола, после може да я ползва и за игра, да си я носим при пътувания и тн. Доста жени и тук и във фейсбук групата казват, че децата им не са искали да си спят в кошарата или не са искали да се возят в количка и за тях са били ненужни тези покупки. Това ще ми е първо детенце и ще вземем всичко. Искам аз сама да си извървя по моя път, да си направя моите грешки и сама да преценя, кое ми е нужно и кое не. Наистина всяко детенце си е различно. Ще се нагаждаме в движение, аз към него, то към мен, важното е да успеем ☺️

# 188
Аз живот и здраве ще ползвам легълцето от каката. С нея държах много да взема дървена кошара тип люлка. Да наистина е удобна, но тя я ползва само до 6тия месец от тогава спи при мен. В леглото й съм наредила плюшените й играчки. Ако сега трябваше да купувам може би щях да взема сгъваема кошара. Другото поне при мен беше излишна инвестиция.😊
Иначе леглото е на Арбор и е много хубаво, който ще взима дървено го препоръчвам.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=101198&sgid=51

При нас ситуацията е 1:1 😅 Като тя още спи на нашата спалня 😅 На нас тогава едни приятели ни бяха дали дървеното легълце, но после го върнахме. Имаме сгъваема кошарка, ще ползваме нея за начало, после ако не я вземем при нас на спалнята (надявам се каката да се премести на нейното си легло) - ще вземем нещо друго, лесна работа. На нас ни предстои ремонт на един по-голям апартамент, където живот и здраве ще се местим в началото на другата година, така че тепърва ще има нови детски стаи и мебели.

Момичетааа, моля за розово щъркелче и термин 30.10 💗 Потвърди се!

Аз пак съм будна в 3 през нощта 🤣 Нещо изобщо не мога да се наместя - щом се изпъна по гръб тя започва да рита, настрани като лежа пък не успявам да си хвана телефона/киндъла удобно и не мога да измисля как да се наместя и това е. Вие в каква поза четете/цъкате на телефона в леглото?

# 189
  • not found
И аз съм в редиците на будуващите , обикновено към 3:45 се будя и лежа до към 5-6 часа ... не се изморявам достатъчно през деня явно. Все си мисля да стана да свърша някоя работа , но е толкова тихо , а аз съм толкова тромава и шумна, че рискувам да си събудя мъжете Blush Обикновено си лежа по гръб , защото бебето най- много се вълнува и рита като съм по гръб, а и ми е нй- удобно , умалея ли се завъртам.

# 190
Случвало ли ви се ,ако направите някое по рязко движение на места по корема да усетите нещо като.. как да го обясня изтръпване за секунди?

Да, постоянно ми се случва. Мисля, че е нормално и няма място за притеснение. Simple Smile

# 191
Ние сме взели 2 легълца за матрак 70 -140,за да стават и за по-големички.След няколко години ще извикаме майстор да ни преправи легълцата като изреже стените,че изглежда грозно като се махнат решетките и да си останат само легълца.А до 6ти месец в сгъваемата кошарка при нас ще си спинкат. 😊

# 192
Ние сме взели 2 легълца за матрак 70 -140,за да стават и за по-големички.След няколко години ще извикаме майстор да ни преправи легълцата като изреже стените,че изглежда грозно като се махнат решетките и да си останат само легълца.А до 6ти месец в сгъваемата кошарка при нас ще си спинкат. 😊

И аз си харесах и съм се спряла на същата! 😊

# 193
Аз цяла седмица със спането съм скарана и то не защото не ми се спи. Преместихме се в друг град и наш собствен апартамент и немога да свикна с новата спалня и възглавница😂. Тъкмо успях да поспя нощем ден-два сега корема нещо ми пречи😂. От няколко вечери само нощем ми е леко нолезнен самия корема, по гръб не ми е хич удобно да спя и бебето само ме рита веднага като легна н дясно пак усещам как на корема неими е удобно и ме боли и мога да спя само на лявата страна, та да може на тумбака да му е удобно, ама мен ме боли крака. Невроложка ми изписа Милгамма за този нерв, който си ме тормози,но ми направи впечатление, че ми каза да избягвам много парацетамола(нали се пие при бременност) сз не съм го пила досега ама ми стана любопитно.

# 194
Момичета да ви се похваля, ходих на втората фетална морфология и всичко с бебчето е наред, само където отново неискаше да се обърне да и видим лицето ( така е на всеки преглед) Grinning Въртях се аз наляво надясно, смях се, какво ли не правихме да я накараме да се завърти и неиска. Беше се заиграла с пъпната връв и това си е, но най-важното е че всичко е наред.
Попитах го дали мога да пътувам, на море да ходя, секс да правя, на работа да си ходя и засега всичко ми е добре и на мен и са ми позволени тези неща. Все още мисля, че не я усещам или аз не разбирам, но ми е вече по-спокойно.
Относно кошарка и количка все още разглеждам само в интернет, но до 2-3 седмици като привършим с ремонта ще пообикалям и за тези неща.
Ако може и за мен едно розово щъркелче Heartpulse - 29.10 ми е термина

Общи условия

Активация на акаунт