ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 195
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
  • not found
Момичета , може и странно да звучи , но водите ще ги познаете , то теква изведнъж , неконтрулируемо и през някакъв период се доизтичат . Точно все едно пишкаш , но не можеш да го спреш , но го усещаш , няма шанс да не го усетите . Аз със сина ми като спях се случи и се събудих , влязох в банята и докато се освестя осъзнах , че това са ми водите Simple Smile Ще разберете . Не се панирайте излишно , времето е много топло, мажем се с всякакви кремове, мазила , качили сме по някое и друго кило , нормално е да се потим повече , поне при мен е така , адско потене .

# 706
Golden, не говорим за раждането. При проблем в ранна бременност почва да сълзи и трябва спешно да се вземат мерки.

# 707
Аз пък се чудех ако ми изтекат водите през ноща трябва ли веднага на момента да тръгна за болницата,една дружка ми каза че си взела душ и след това тръгнала отделно чакала 3 часа да започне смяната на лекарката и ....

# 708
И аз четох много по въпроса за водите.
Пише, че изтичат или силно или на талази, но ако всичко с шийката е наред, нямало опастност, затова одеве лекарката беше много доволна, бъркайки ме с пръст, че не може да я достигне, беше гадно!
А относно кихането напълно е възможно да се изпуснем.
Надявам се с всички ни всичко да е наред до края и паниката да я оставим далече.
Толкова бях нормална през първата си бременост, а сега съм като лудо лелче🤪
Като видя вече родили и радващи се на бебетата си майки така им завиждам😊

А относно Амалиев съм чувала хубави неща, може би трябва и него да посетя пък дано си допаднем

# 709
Аз пък се чудех ако ми изтекат водите през ноща трябва ли веднага на момента да тръгна за болницата

Не. Имаш 12 часа след това. Ходи се при чести контракции, ако всичко друго е наред. Хубаво е да се обадиш в болницата/на АГ и ще ти кажат според случая кога да отидеш.

# 710
Казаха ми до час да съм в болницата когато водите ми започнаха да изтичат.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 09:11 от brummmm

# 711
  • not found
О съжалявам , неосведомена съм относно преждевременно изтичане на водите , ще прочета по темата . Надявам се не съм заблудила някого Simple Smile

# 712
Мда, то аз това се чудя как да разберем че тече по малко,а не както при раждане. Ще се обадя на лекарката в понеделник.Може би ще ми се кара.Ще каже преди три дни си била на преглед и айде пак скандалче.

# 713
Момичета, имате ли течение, аз от 2 дни имам чисто прозрачно, но като си тръгне все едно съм се напишкала, няма цвят, миризма, нищо!
Много ми е страшно, обадих се да питам моето АГ да не са околоплодни(знам, че звучи глупаво, но паниката ме натисна), а тя ми каза, че говоря глупости и ще се видим след две седмици(много успокояващо🤯)
Извинете ме, ако въпроса ми звучи странно, но преди малко пак ми се случи и аз реших да попитам.

Аз имах повече в в първия триместър, доста четох и се оказва нормално, заради промяната нивата на хормоните, ако не е с променен цвят, миризма или сърбеж. Използвам ежедневни превръзки през деня, който сменям често. Сега течението доста намаля, но понякога го има.
Консултирай се с док. За успокоение.

# 714
При изтекли води, определено не бих чакала много време, за да отида в болницата. Я имаш някой друг час, я не.

# 715
Време имах, но може би е необходимо да си под надзор, освен това ско минат повече часове от изтичане на водите след това се поставя антибиотик на майката и бебето, за да се предотврати евентуална инфекция, тъй като родилния процес е започнал. 12 часа, доколкото си спомням.

# 716
Изтеклите води нищо не значат без регулярни контракции към тях. И два дни след това може да няма раждане. Но заради безопасност се чака само 12 часа и след това се наливат системите за предизвикване на раждане.

Има жени с контракци на 3 мин, с продължителност над минута и без изтекли води. В този случай се ходи в болницата, защото скоро предстои раждане.

Също така водите могат да изтичат по малко в продължение на дни. Тогава само се наблюдава бременната.

Моите изтекоха на последните см разкритие минути преди да родя.

# 717
Не смятам, че е добре бебето да стои без води. Това лекарите трябва да го преценят. А не да си стоя вкъщи с изтекли води и да чакам 12 часа случайно да получа контракция. Аз не бих рискувала. Който е по-компетентен от лекарите, може да си го позволи.

# 718
Cat, както написах и преди това, звъниш в болницата или на АГ да им кажеш. Ще ти зададат още няколко въпроса и ще те инструктират какво да правиш, какво да следиш и кога да отидеш. Обикновено те карат да стимулираш контракции с разходки, изкачване на стълби и т.н. и да им звъннеш след определен период от време пак.

# 719
Явно по телефона могат да преценят състоянието на бебето. Не бях чувала за такава апаратура, ама то пък какво ли знам аз. Аз не бих отлагала тръгването за болницата след изтекли води. Всеки си решава сам за себе си, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт