ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 198
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, било опасно спането по гръб, защото се притиска вена и снабдаването с кислород към бебето драстично падало.
На мен обаче лежането по гръб ми е удобно, понякога си го позволявам. А вие?

# 691
Момичета, било опасно спането по гръб, защото се притиска вена и снабдаването с кислород към бебето драстично падало.
На мен обаче лежането по гръб ми е удобно, понякога си го позволявам. А вие?

Това важи за 3я триместър и ако е постоянна поза за майката.

Аз се въртя всякак. Въпросът е да се наместя някак, че да спя.

# 692
По принцип винаги съм спяла странично и сега също,нямам възглавница за бременни но си правя чаршафа на топка и си подпирам корема с него,засега ми е удобна позата,и по гръб лягам но не ми е основна поза,така гледам телевизия,а и като ме хване кръста се облекчава като легна по гръб...

# 693
Матката не се захранва от една единствена вена. Дори и да притиснеш нещо, природата се е погрижила да снабди тялото от няколко източника.
Доктора ми се изсмя като му казах за това притискане и спане по гръб. Увери ме, че ако има нещо редени тялото със сигурност ще сигнализира и ще се разбере. Няма как да лежиш по гръб докато бебето остане без кислород.

# 694
Аз не мога да лежа по гръб, прилошава ми ужасно веднага. Възможно е дори да загубя съзнание, ако се наложи да лежа така. Може би ето такъв механизъм е предвидила природата, за да даде сигнал. Ако се чувствате добре по гръб, може би нямате причина да се притеснявате за бебето.

# 695
Момичета, имате ли течение, аз от 2 дни имам чисто прозрачно, но като си тръгне все едно съм се напишкала, няма цвят, миризма, нищо!
Много ми е страшно, обадих се да питам моето АГ да не са околоплодни(знам, че звучи глупаво, но паниката ме натисна), а тя ми каза, че говоря глупости и ще се видим след две седмици(много успокояващо🤯)
Извинете ме, ако въпроса ми звучи странно, но преди малко пак ми се случи и аз реших да попитам.

# 696
Аз нямам такова нещо. Чак като да си се напишкала- струва ми се много обилно, знам ли... На друг лекар имаш ли доверие, евентуално да отидеш при него?

# 697
  • Пловдив
И според мен е хубаво да се види дали не са води, щом е толкова обилно. Не чакай две седмици.

# 698
Аз нямам такова нещо. Чак като да си се напишкала- струва ми се много обилно, знам ли... На друг лекар имаш ли доверие, евентуално да отидеш при него?

Много ми е трудно с АГ тата, аз съм от Пловдив, обиколих няколко препоръчани, но едно и също, поемат те, но ако трябва да си вдигнат телефона не го правят, а моята следяща е биволско спокойствие!

# 699
  • Пловдив
Аз също съм от Пловдив, моят АГ винаги си вдига телефона или отговаря по вайбър. Предполагам можеш да отидеш и до някое спешно.Ти при коя лекарка си?

# 700
Разбирам. За Пловдив съм чувала добри отзиви за Селена, тъй като имам приятелки, следени и раждали там. Ако отидеш инцидентно просто на лекар, предполагам, че ще те погледнат.

# 701
Аз също съм от Пловдив, моят АГ винаги си вдига телефона или отговаря по вайбър. Предполагам можеш да отидеш и до някое спешно.Ти при коя лекарка си?

При др Матеева съм, но тя не изражда, а ти при кой си?

Току що отидох на спешен, всичко е наред, оказа се, че е от Гиназола, сложих си го в сряда против гъбички и той така изтичал воднисто.
Но прегледа беше гаден, със спекулум(май така се казва) и пръст, видях си всичките роднини, сега лежа и възстановявам, чак накрая докторката ме огледа и с коремен ехограф.
Благодаря ви за отговорите момичета, а аз найстина трябва да си намеря лекар с болница спешно за подобни случаи.
Селената частично съм ги обиколила, имах уговорка с Минев, но уви той тел не вдига!
Мисля, че София ме зове!

# 702
  • Пловдив
Аз съм при д-р Г. Амалиев.
Матеева не ми е позната.

# 703
Радвам се много, че няма нищо сериозно! 

# 704
И аз се чудя от вчера тези води как да ги познаем. Аз вчера след тоалетна си ходя и кихнах и все едно се напишках и сега ми е мега протеснено дали не са те Sad   бельото все ми е мокро,но то може и от жегата да е бях на преглед преди 2 дни и все си повтарям ако имаше нещо щеше да се забележи Sad

Общи условия

Активация на акаунт