ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 5

• 24 205
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
И ние имаме куче, за което дума не може да става да бъде някъде другаде, освен при нас... то е член от семейството и както казвам, то е първото ни дете.. Обичаме го безкрайно много.
Искам бебето да расте с животно и с любов към тях, без страх и злоба.

# 676
Да и аз ходя през месец два на лекар, защото съм в чужбина. Само в Бг е това адско следене и нон стоп ходене. И аз така правех преди, а сега ми е малко тъпо, но от друга страна не всяват паника и го дават по-спокойно лекарите.

Не съм съгласна с това, че тук е "адско" следенето на бременността. Аз точно поради тази причина се върнях в България, защото при болки в началото на бременността, акушерката в чужбина с нейното спокойствие ми каза - каквото има да става ще става, пийни си парацетамол! - и ме прати вкъщи...Преживях един малък ад точно заради тяхното прословуто спокойствие. Не съм нито маниачка, нито хипохондричка, но определено тук се чувствам по-добре..

# 677
И ние имаме куче, изобщо даже за секунда не ми е минавало през главата да я махнем, подарим или изоставим, просто това е немислимо за нас, както вие казвате, тя си ни е като детенце и много я обичам. А относно тези майки, които заради личните си преживявания (понякога дори нямат и такива) плашат и предават страховете си специално за кучетата, просто ми идва... Незнам какво да направя. Разбирам, че се страхуват и искат да предпазят детето си, да не му се случи нещо, но има далеч по-спокойни и нормални начини. Моето куче е от онези "лошите" и на вдякъде ни гледат лошо, бягат от нас... Много тъжно ми става...

За покупките - след няколко дни влизам в 7-ми месец, вече сме купили няколко чифта дрешки, планирали сме ходене до Турция този месец, като ще наблягаме сега главно на дрешки и такива по-дребни и малко покупки. Кошарка и количка съм харесала, трябва само да отидем до магазина и да ги купим (което мисля да е август към края, може би) Едно по едно ще напазаруваме, че да не се отразава много рязко на бюджета.

# 678
Момичета, в каква поза спите и как изобщо спите...ще се побъркам!

# 679
doniolx,прекрасно питбулче!😘 Хората да си гледат работата.Ние сме с лабрадор,но пак ни гледат лошо тъй като обожава хора и да се хвърля да им се радва,а не всеки обича разбира се.😂Единственото ни притеснение е някое от дечицата да няма алергия към кучовци,не знам какво ще правим. Sad Майка ми има към котки,папагали,зайчета,а до преди 6-7 години някъде и към кучета. Леля ми и тя,затова ни е много притеснено.Иначе първото ни куче беше ротвайлер(голямо сърчице и изключително внимателен с всички),така че знам за какво говориш. Simple Smile
Trudy,само с възглавница за бременни ми се получава-иначе все едно ми натежава коремът и ме придърпва.Лягам полу на страни полу по корем с възглавница между краката и опирам коремчето на нея. Simple Smile

# 680
  • София
И на нас единдтвеното притеснение ни е да не се появи някоя алергия, че каквито сме каръци все по-трудния път минаваме. НО и тогава ще търсим недай си Боже да се наложи накякви варианти. Котката няма шанс да я изгоним или изоставим. Моя приятелка има към котки. Силно се надявам, че факта, че живеем от години с котка и е все заврява в нас, а аз го целувам и мачкам нон стоп могат само да помогнат за изграждане на имунитет. В котешката тема във форума пише една стопанка, която каза, че дъщеря и е имала алергия към котки и с годините и съжителството с котка и я израснала.
Ние с ММ също мечтаем за куче. Винаги съм искала куче и котка. Живот и здраве като заживеем сами ще си вземем куче и то от приют  и ще ги учим с котката да свикват заедно и за де обичат. Мечта ми е 😍

# 681
Аз имам алергия от кучешки, котешки и всякакви животински косми. Появи се когато бях втори клас, а от шест годишна имах котка вкъщи. В началото беше само зачервяване на очите, сърбеж и хрема. Като станах на 15 започнах да кашлям. До около 27 годишна живеех с котка. После я махнахме и спрях да кашлям. На около 30 от доместос получих астматичен пристъп, които завъши с пневмония. Оттогава съм с инхалатор, винаги е с мен. Не го ползвам постоянно, но ако вляза в къща с животно е неизбежно. Започвам да се задушавам. Имаме куче, немска овчарка, на двора. Ако детето или мъжа ми играят с него, се събличат преди да се приберат вкъщи и минават през банята. Пиша ви, за да добиете представа какво е алергията. Всъщност в годините от нещо малко, тя се разви в проблем. Никой вкъщи не е бил нито алергичен, нито с алергична астма, каквато се води моята. Няма как да изградите имунитет според мен като имате контакт с животните.

# 682
  • Пловдив
Мнг сладки кучовци!! Аз съм коткарка цял живот, но с появила се алергия и сега котето има нова майка - зълвата. Мнг се обичат!
Моето дете обожава животни. Даже такива, от които аз изпитвам страх, коне. Но не го показвам, знам, че не е правилно да насаждам. Водим я и ги мачка, гали, язди...аз стоя и съм с една усмивка, а ми иде да побягна хах

И аз спя по-трудно
от предната бременност. Тогава и по корем спях..сега настрани и възглавница обикновена понякога. Ако съм се наяла не мога да спя хич. Пухтя като слон. Какво е това нещо не зная. Нито прекалявам, нито нищо. Като на диета съм почти и пак преяждам от малко хах. Още нямам отоци. Помня в 8мия месец се налях и качих вода и тегло най -много предния път!

Кой записваше термините, аз май останах незаписана?! Последна съм и без това - 31 октомври момиче:)))

# 683
Здравейте !
Относно ходенето на лекар. Аз ходя веднъж на месец и половина. В чужбина наистина системата е друга ,определено несравнима с България. И двете системи имат + и -  . Но ето един съществен минус 😉😂.Това е сметката от ФМ #2 ./ след отстъпката на осигуровките/.В случай, че се чудите последната позиция е проверка на шийката 😂.

За домашните животни смятам, че всяко семейство трябва да направи своят избор и да е щастливо с това☺.

# 684
  • Пловдив
Хаха, о, боже. Сащ са другата чужбина, не знам как се живее там с тази здравна система...
От австрия почти няма какво да измрънкам, но пък и аз ги приемам нещата по-меко. Разчитам и на бг и майка, която е лекар, като се прибрах и ми направиха феталната безплатно, че на "колегите" пари не взимат. Не че съм казвала нещо, но така се случи. После другата фетална в австрия ми я минаха по каса..чаках 5 часа. Да бях платила! Засега платих в братислава 3 тризомии на пренатален тест 350 евро. В Бг май са по-скъпи, дано в братислава са надеждни! Раждането уж по каса, ще проуча избор на доктор или сам в стая дали има варианти и колко пари жулят....реално ако не си осигурен, цените са забавни също. Изгубих си талона за тест за алергия и въпреки, че съм осигурена казаха да си намеря направлението и ме накараха документ да разпиша, че ако нямам такова плащам цената за теста от 550 евро. Доста бързо си намерих направлението. Simple Smile))

# 685
Доста трудно спя вече аз. Понякога влизам в серия 4-5 вечери будуване. Обичам да спя по корем попринцип и сега ми е кофти, неудобно ми е, десния ми крак постоянно изтръпва, направо ме влудява... Иначе и аз имам още 2 възглавнички които бутам я под корем, я под крак, стори ми се безсмислено да взимам възглавница за бременни.

# 686
Тук се ходи от време на време на акушерка, което е чиста загуба на време.

Защо смяташ, че е загуба на време? В България практиката е същата.
Мери се кръвно, тегло, изследва се урината, слушат се тоновете на бебето, за разлика от ехографа акушерката хваща пълните мерки на бебето с точност (там вече се виждат само отделни части и се мери според това доколко лекарят може да захване начало и край на бедро или обиколка на главата и на тази база са прогнозни изчисления на машината), перфектно може да ти каже къде е матката, има ли контракции дори без ти самата да ги усещаш и още куп подробности. Акушерките често са по-точни от ехографа и хващат проблеми, които лекарите пропускат на екран.

До сега бях веднъж месечно, от другата седмица почвам на 3 седмици, а от 34 - на всеки 2 седмици.

Абсолютна загуба е, не самото ходене, а това което ми говорят, поне дотук. На 8ма седмица ми дадоха да се информирам за кърменето, какво и как. Втория път да ми кажат, че изследванията са ми добре, което аз така или иначе знаех. Сега за третия път само знам че ще ми мерят корема, не знам какво ще стане. Не мисля че трябва да се ходи на док всеки месец, за нещо, след като се чувстваш добре. Но това с акушерката са едни безкрайни приказки и нищо друго. Надявам се този път като се видим, поне да говорим за раждането.

# 687
  • not found
Темата за животните ми е любима , в началото на бремеността щяхме да си вземем , но нали все лежах и нямаше как да гледам малка животинка. Тогава се въздържахме , ние със сина ми много обичаме кучета много , имахме куче като се роди той , за жалост то почина малкия като беше мъничък .Много сериозно сме се замислили да си вземем , но за момента все нещо ни спира , тъй като предишното ни куче беше доста голямо - неаполитански мастиф , сега искаме мъничко кученце , ще го измислим Blush
За пазаруването , на мен не ми се пазарува още Blush ще почакам да ми дойде музата , искам спокойно да си наредя нещата в списък и да си го следвам . За момента мисля да капарирам всичко по- голямо , което ще вземаме и малко преди да родя ще си ги вземем .Това съм измислила за момента .
За прегледите ходя веднъж месечно вече и ми е по- добре така . Голям стрес ми беше като ходих по 2-3 пъти месечно , не че нещо , но колкото по- рядко ходя ми е по- добре.
Записала съм си час за 01.08 при Стоилов в Добрич за последната фм , така ще имам няколко независими мнения Simple Smile

# 688
Kalina_2018, според мен няма повод за притеснение в тези няколко дни. Често се случва бебчето да изостава или да избързва,  та дори и с разлика в показателите. Мойто момиченце (първото ми дете) дълго време по ехографските измервания вървеше с по-малка глава и по-дълго бедро. Разсмях доктора, като му казах, че ще си имаме манекенка - с малък мозък и дълги крака 😁. Чудесно детенце е сега на мама гарджето.

# 689
И аз спя,или не спя...вече не знам-цяла нощ въртене,ставане до тоалетна...и като цяло заспивам сутрин,когато трябва да ставам. 😂
На преглед ходя веднъж месечно.
Покупките на бебко-взела съм малко дрешки,две шишенца,стерилизатор,кошница,клипс за биба,шапки,якенце и едни обувчици.Количка не мога да си харесам нещо,а кошарата мисля август да я поръчам,защото трябва да освежа спалнята преди да сме наредили бебешките неща.
Домашните любимци-имаме две кучета-лабрадор и белгийска овчарка-все големи и „страшни” породи.Едното е на вилата ни,а другото в майкини и се гледа върте,но не смятам заради бебко да ги захвърляме.Напротив,толкова са ми забавни и любими клиповете с бебета и кучета,как си играят,как ги пазят.Разбира се да се надяваме,че няма да сме с алергии,баткото няма такива.

Общи условия

Активация на акаунт