Булки 2020 г.

• 40 378
  • 736
  •   3
Отговори
# 240
Моя е ентусиазиран и помага за вземането на решения и избора на разни сватбени неща. Казва, че ей сега ще минат 10 месеца и трябва да се действа Grinning

# 241
Flower , нашият скандал мина миналата седмица , защото му казах , че трябва да идем да запазим стаи за гостите , а той за пореден път ми каза : има време , ще идем и аз ..... откачих . А той каза , че съм му писала само за сватбата , като излиза в почивка само някакви снимки и клипчета за сватби, това се правело като почиваме , а аз му казвам , че на момента , иначе забравям , разплаках се и му казах ми на теб като не казвам , на кой да кажа ... като се има в предвид , че даже само мааалко съм му писала , че да не стана досадна Grinning
На другият ден ми вика,  ей сега да говорим , а в мозъка ми - бяло платно ...
Само да добавя , че от април месец като решихме на 100% ми казва , че има време.

# 242
Малко са хората, които са наясно, че време има ама за някои неща се налага и година по- рано да се започне. Бях на сватба преди няколко дни, още си спомням кога разбрах за годежа... е не знам как минаха толкова бързо 7-8 месеца. При мен майка ми се дразни, че бързам и е с репликата "има време бе успокой се".

# 243
Ми според мен за дата, ресторант , дж и фото няма време , запазваш и намираш и след това почиваш до първи ноември мисля беше за записване за граждански брак .

# 244
Да попитам някоя от вас ако е с разведени родители, как мислите да се справите с евентуално напрежение между тях? Ще ги сложа на отделни маси, то е ясно, но пак се притеснявам. Очаквам леко напрежение между баща ми, който ще присъства с жена си и майка ми (ще е предизвикано от мама със сигурност). Аз много я харесвам неговата жена, но мама не. По- лошото е, че баба ми (която отдавна има друг съпруг) и дядо ми също са разведени, при тях развода не е минал никак леко и не се обичат, но и на двамата не им пречи да си спретнат скандал Rolling Eyes . На сватбата на майка преди повече от 20г., когато се е омъжвала за тате, бившия мъж казал, че няма да присъства ако и новия е там. Изрично казах, че такива глупости на моята сватба не искам и който желае да ни уважи да заповяда без да поставя условия. Всички уж се съгласиха ама имам едно на ум, че може да хвърчи храна и перушина из ресторанта.

# 245
Моя съвет за господата е следния: Намерете какво ги притеснява или им е много важно, дали ще е локация, дали ще е фото, дали финанси.

Ние седнахме и решихме, че след като няма да успеем тая година, не трябва да губим време. Защото когато ми предложи май месец искахме да се женим този октомври - навсякъде всичко заето, трябваше хиляди уговорки и компромиси, фото, видео и ДЖ да не са фаворита ни а някакво решение, взето на принципа - ами тези за свободни. да не говорим, че като ни чуят как бързаме и лъхне отчаяние от нас, ни надуват цените още.

И действахме сега бързо, а сватбата остана за май 2020. Имаме ДЖ, локация, фото, видео, водещ. И сега си почиваме и нищо не правим.

Но да похваля и моят господин. Много е активен. Даже на моменти го спирам с думите: аз съм жената, остави ме да избирам и аз нещо 😀

Да попитам някоя от вас ако е с разведени родители, как мислите да се справите с евентуално напрежение между тях? Ще ги сложа на отделни маси, то е ясно, но пак се притеснявам. Очаквам леко напрежение между баща ми, който ще присъства с жена си и майка ми (ще е предизвикано от мама със сигурност). Аз много я харесвам неговата жена, но мама не. По- лошото е, че баба ми (която отдавна има друг съпруг) и дядо ми също са разведени, при тях развода не е минал никак леко и не се обичат, но и на двамата не им пречи да си спретнат скандал Rolling Eyes . На сватбата на майка преди повече от 20г., когато се е омъжвала за тате, бившия мъж казал, че няма да присъства ако и новия е там. Изрично казах, че такива глупости на моята сватба не искам и който желае да ни уважи да заповяда без да поставя условия. Всички уж се съгласиха ама имам едно на ум, че може да хвърчи храна и перушина из ресторанта.

Мисля, че майка ти ще е толкова щастлива, че ще се концентрира основно върху теб. Не мисля, че би искала да ти провали празника. Напрежение да има е допустимо според мен, ако си остане несловетно 🙂 Дано всичко мине добре!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 14:34 от AnMary

# 246

Мисля, че майка ти ще е толкова щастлива, че ще се концентрира основно върху теб. Не мисля, че би искала да ти провали празника. Напрежение да има е допустимо според мен, ако си остане несловетно 🙂 Дано всичко мине добре!

Благодаря, надявам се. Ако не, със сигурност след години ще се смеем..предполагам.

# 247
Аз съм много доволна от моята половинка. Всеки ден му говоря за сватбата, той само ме слуша и казва "Добре, добре". Питам го не иска ли нещо специално, а той "Само теб. Аз нищо не разбирам от сватби, важното е ти да си щастлива и да не откачаш прекалено много". Blush

Като съвет мога да дам това, което аз правя - първо го изслушвам как му е минал денят, имал ли е проблеми в работата и т.н. и след това почвам аз. Grinning

# 248
Ами моят мил бъдещ мъж в началото беше искам да се оженим тази година и се сърдеше, че отлагам.. Но държах да е лятна сватба, да е топпличко не да ни ответ снеговете и ветровете Grinning и като почнахме да гледаме, се оказа абсурдно от януари до август нямаше свободни дати, и изобщо.. Накрая се примири и пък беше е то има време, има време.. И като харесахме едно, две места и тук няма свободни дати,там няма... И да видиш как бързо, бързо сега и само казва.. Гледай да решаваме по бързо нещата... Че няма време... Има желание да участва, но и има някой неща който не може да ги разбере.. Онзи ден за окрасата ще гледа с мене гледа 15мин и вика е нали хареса една и на мен ми хареса.. Вика чакай де може и нещо друго да ни хареса повече AnguishedJoyJoy и вика ооо то има още 195страници на тоя сайт Joy и така сме ние.

# 249
Аз имам въпрос - какво ще правите, ако част от гостите ви откажат да дойдат, а вече сте платили за храната в ресторанта? Знам, че е кофти, но аз имам "резервни гости". Ние сме капарирали за 45 гости, но подозирам, че около 10 ще ни откажат поради някаква причина. Сватбата е през май, кога според вас е най-добре да дадем поканите, за да имаме време при отказ да реагираме бързо?

# 250
Аз имам въпрос - какво ще правите, ако част от гостите ви откажат да дойдат, а вече сте платили за храната в ресторанта? Знам, че е кофти, но аз имам "резервни гости". Ние сме капарирали за 45 гости, но подозирам, че около 10 ще ни откажат поради някаква причина. Сватбата е през май, кога според вас е най-добре да дадем поканите, за да имаме време при отказ да реагираме бързо?
Ние пращахме на няколко пъти покани. Аз бих дала отрано ‘запазете датата’ (например есента) и после покани веднъж през януари, после февруари. Не можете да давате много след март покани, защото ще изглежда че са резервни гости

# 251
За поканите съм на мнение, че по- рано по- добре, особено ако сватбата е в месеците, когато хората ходят на почивки. Нашата сватба е през юли, поканите мислим през февруари да ги раздадем. Вашата щом е през май, има шанс някои от гостите ви да са канени на абитуриентски бал ако е в края на месеца.
Не помня от ресторанта какъв срок ни дадоха за потвърждение на бройката, но мисля че беше 1 седмица преди сватбата, а окончателното плащане е в деня преди сватбата. Резервни гости няма да имаме, който искаме да присъства ще го поканим. Вече ако има отказали след плащането ще се обадим да кажем просто да не слагат прибори, пък храната ако може да се разпредели някак по другите порции, ако не може- да си я вземем за вкъщи и да се освиним от ядене в следващите дни или да я дадем на някой нуждаещ се.

# 252
  • София
И ние няма да имаме резервни гости, въпреки че тъй като и двамата сега си сменихме средата, на мен ми предстои на едното място, възможно е дотогава да се сближим и с други хора и да ги поканим в последния момент. Ние няма да имаме покани, така че не ме притеснява това.

# 253
Ние ще дадем три месеца преди сватбата поканите и след месец започвам да звъня да питам за потвърждение , няма да чакам никой да го мисли , или идваш или не, ако има уважителна причина ще я разбера това вече не може да се предвиди . И ако някой ми откаже ще измисля някой друг . Ние хората , който искаме да поканим сме ги предвидили , нямаме пълнеж, така че се съмнявам само за две двойки , защото си мисля , че поради финансови затруднения не биха могли да дойдат .

А за разведените родители - аз съм в същият страх - моите не са разведени , но се карат като котка и мишка, нито на единия може да затвориш устата. Дори мислех да ги сложа на различни маси...
Пък никой не е длъжен да идва , то е по желание , на рождения ми ден на приятелка баба й се разболя и не можа , а пък на моя годеник на  брат му баща му се разболя сериозно и той не можа да дойде и ми стана криво , но пък стана много хубав рожден ден !
Така че обърнете внимание на хората , който ще дойдат и ще се радват с вас, а не тези,  които поради някакви причини няма да дойдат или не искат .

# 254
  • София
Какво ще кажете за затворена група във фейса? Темата от 2019-та имат.

Общи условия

Активация на акаунт