Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 юни 2019, 21:27 ч.

ПКК на бебе

  • 123
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 608
Здравейте, днес пуснахме пкк на дъщеря ми, на 6м, и няколко показателя са извън границите. Доколкото чета из интернет, изследванията й съответстват на инфекциозно заболяване, но при преглед от педиатър (преди пкк) нямаше притеснения. Аз също не наблюдавам симптоми.
От два месеца обаче се борим с често и воднисто изхождане, което почти изцяло попива в памперса. Започна след поставянето на Ротарикс (същия ден) и не е спряло. Не сме поставяли други ваксини оттогава. И личната, и гастроентеролог изписаха Ентерол и пробиотик, като и от двете нямаше промяна. Няма индикации за болка, газове, нищо. Захраних със запичащи храни, което също не промени положението. Изследванията за трите бактерии бяха чисти. Притеснявам се че пропускат нещо.
Ето това са стойностите извън нормата:
Лимфоцити% 75.4 при референтни 50-70
Неутрофили% 18 при референтни 20-45
Неутрофили# 1.15 при референтни 1.5-6.5
MCV 72.3 при референтни 73-109
MCHC 352 при референтни 250-340

Ще съм благодарна за всякакви мнения и съвети както за стойностите, така и за стомашните проблеми.

# 1
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 464
На мен, изследванията ми изглеждат съвсем нормални! От колко време е с това воднисто разстройство?

# 2
  • София
  • Мнения: 608
Сега се замислих че може би никненето на зъбче може да предизвика такива отклонения? Ще се чуя с лл по-късно днес.
От два месеца е вече това положение. Реално не ходи по-често от кака си на тази възраст, но не е типично за нея, а и е по-рядко като консистенция. На последния преглед ме попитаха само дали изглежда мазно и щом не, значи било ок положението.

Общи условия

Активация на акаунт