Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 55 059
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
bambinnah,от къде е дивана?

# 166
Виденов Simple Smile

# 167
  • София
Не знам каква е другата част от стаята, но аз бих боядисала стената зад дивана в акцентен цвят, така ще стане разчупен "сюжет". И съответно картината в подходящи цветове, които по- скоро да се сливат и да съдържат черешата и цвета на стената.
Или бих сменила черешовото, честно казано трудно ще се върже с нещо, което е по- неутрално като пода, като дивана. ПДЧ ли е? Не разбирам от дървени неща, но ако е масив, ама май не е, може да го пребоядисаш. Какви са уредите зад бара също не се вижда, а има значение според мен. Ако и те са неутрални, това черешово хич не се връзва. Оф, има нещо, което много се бие на снимката. Масичката е хубава и според мен си отива.

На прима виста се сещам за тъмносиня стена и картината над дивана (малко клиширано, ама..) и  да е подобна цветово- https://static.wixstatic.com/media/1f898f_58bfe1b36302492c96f369 … l_c,q_90/file.jpg

Или боядисваш стената в цвета на пода- някакво бежово. И възглавничките си ги ушиваш в цвета на черешовото, включително поне едната да съдържа хоризонталните черни "резки".

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 23:11 от The Catcher in the Rye

# 168
Кои уреди зад бара визираш? Разните му там кафемашини, кани за вода и т.н.? От това положение на стаята не се виждат въобще, тъй като цялата кухня е с 20 см по-висока от нормалното. Но и без тях имам достатъчно дразнители на тази снимка. Точно "много се бие" е ситуацията Grinning

Картината е страхотна! Бих я използвала определено. За тук си мислех някакво абстрактно чудо, честно казано, че ако вкарам и синьо, вече ще е съвсем лудница. Някаква арт мацаничка в бежово, кафяво, камуфлажно, оранжево. Да видим дали ще намеря или ще се правя на кубически Пикасо.
Не съм я мъдрила аз кухнята, иначе никога нямаше да е от такова червеникаво дърво, като знам колко отвратително обвързващо е. Ама това е положението, правим каквото можем.

# 169
  • София
Ами, уреди съм написала, ама имам предвид всичко- шкафове, печка, хладилник.
За мен при холокухня всичко трябва да е много напаснато.
Що не сложиш един сив/бял/бежов скрин пред тва гадно черешово (казвам си вече истинското мнение, че не бях сигурна дали не е по твой вкус, ама сега вече мога, хаха) с подходяща височина и да го скрива или плоскост дори само. Да го скрива и да си оправяш нещата спрямо диванчето ( и на  мен ми допада диванът, дано е и здрав).
Иначе според мен диванът не бива да е чак толкова долепен до плота, но и лампион не мисля, че ще е окей, след като над бара има друго осветление, много едно до друго ще стане.
Да, със синьо ще стане еклектично, което определено не е моят стил, ама все пак е вариант.

# 170
Привет, дами!

По една или друга причина, това е сегашното положение на нещата:

Диванът много ми допада - и като цвят, и като модел, и като усещане. Проблемът е, че нещо ми липсва в тази картинка, за да се върже с черешата на кухнята или цвета на пода. Как да подходя? Искам да избегна килим сякаш, въпреки че ще е най-лесно. Купена е и масичка, която е в бяло и стъкло.
Дървената рамка, която виждате вдясно, е за картина. Там може да се комбинират цветовете. Възглавници и пердета на първо време също може да се включат. Стените ще се боядисват най-рано през септември. Какво ви хрумва?
Помогнете ми to make the best out of it Simple Smile

Тази масичка от Икея според мен би паснала чудесно, заради черното в нея, ако се "пъхне" в лявата част на дивана. Или някаква висока стояща черна лампа (ако дивана се дръпне малко от кухнята) - вече има висящи черни над бара в кухнята и ще се върже.

Липсва ти маслено-зелено в "картинката".  Синьо с оранжево - не бих си го причинила.

# 171
  • София
Оранжево и зелено е по- лошо Joy Това са несъвместими цветове по принцип.
Зеленото не може да е със сив подтон, докато синьото може.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 02:07 от The Catcher in the Rye

# 172
За какви сиви подтонове говориш сега?? На снимките, които си прикачила, не виждам никъде тъмносиньо. Общо взето, не разбрах какво предлагаш с тая картина в синьо-оранжево-черно.

На снимката, която съм прикачила аз, да виждаш някаква несъвместимост на черешово дърво с маслено-зеления цвят? Плюс сив ламинат и черна декорация. Кое е несъвместимото?

# 173
  • София
Да, виждам? На мен зелено и черешово не ми харесва изобщо. Повече си отива със синьо и сиво за мен.

Първото си е светъл под, индигово синьо с топъл подтон и топло дърво, демек точно като на Бамбина част от мебелите. В картината има коралово, което кореспондира с топлото дърво и синьо, доближаващо се до цвета на стената. Второто има сивкав подтон.
А на последната са дадени комбинации от блог на интериорен дизайнер и никъде не виждам такова наситено и тъмно зелено. Вярно, че е въпрос на вкус, ама на хората за това им плащат все пак. Разбират повече от теб и мен. Въпросният indigo batik според мен се доближава до първите снимки. Това си е вид тъмносиньо.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 03:07 от The Catcher in the Rye

# 174
Зелено със сив подтон се нарича "маслина" Hands V Назад пак бяхме коментирали червеникави мебели с какви стени... и имаше доста снимки. (В тази тема, преди баните с голямо огледало)

# 175
Хареса ми идеята за зелено и черешата. Но и идеята за скрин пред черешовия бар- също

# 176
Кухнята не е ли като черешовия бар?
Гледайте цякото помещение, не само ъгълчето с дивана и то само от тази гледна точка Hands V

# 177
  • София
Привет, дами!

По една или друга причина, това е сегашното положение на нещата:

Диванът много ми допада - и като цвят, и като модел, и като усещане. Проблемът е, че нещо ми липсва в тази картинка, за да се върже с черешата на кухнята или цвета на пода. Как да подходя? Искам да избегна килим сякаш, въпреки че ще е най-лесно. Купена е и масичка, която е в бяло и стъкло.
Дървената рамка, която виждате вдясно, е за картина. Там може да се комбинират цветовете. Възглавници и пердета на първо време също може да се включат. Стените ще се боядисват най-рано през септември. Какво ви хрумва?
Помогнете ми to make the best out of it Simple Smile

А има ли някаква възможност диванът да не е там, където е? Защото, така сложен, само подчертава фурнира на барплота, който и без това е доста претенциозен. Аз бих направила от дефекта ефект с обрамчване на барплота с черен перваз , две черни бар-столчета откъм хола и бих оставила стеничката до тях бяла. Така кухнята ще си е отделен цветови акцент, а холната част може да се реши спокойно в неутрални цветове с черни корпусни мебели, червеникави възглавнички и т.н.

# 178
  • Варна
Оранжево и зелено е по- лошо Joy Това са несъвместими цветове по принцип.
Скрит текст:
Зеленото не може да е със сив подтон, докато синьото може.

Всеизвестна е голямата ми любов към тъмно синьото, но не мога да се съглася - оранжево и зелено е класика:v:

Аз си мисля по казуса, че червеното дърво е твърде близо до дивана, ако само тази част, се облицова, фолира, боядиса или каквото там ще се получи по-добре. Може да се облицова с ламинат като на пода, да се боядиса като стената...

# 179

Аз си мисля по казуса, че червеното дърво е твърде близо до дивана, ако само тази част, се облицова, фолира, боядиса или каквото там ще се получи по-добре. Може да се облицова с ламинат като на пода, да се боядиса като стената...

Това е и моето мнение. Авторката не харесва червеникавото дърво, не разбирам тогава, защо търси елементи и варианти , за да го запази, подчертае или да добави допълнителни такива, които да му подхождат. Тоест ще добави допълнителни елементи, които още повече ще го "натрапват" в бъдеще.
Моето предложение е същото - да изолира червеникавия панел от към хола, да обособи самият хол цветово както и допада, а в бъдеще да помисли как да се избави и от "червенеещото"в кухнята. Дали със смяна на вратички, пребоядисване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт